Borůvková Charlotta
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se bude jen lehce rozplývat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 012 kJ / 4 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,37 g |
Tuky | 193,66 g |
Vláknina | 22,10 g |
Cholesterol | 2,59 g |
Sodík | 832 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 506,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C.
Krok 2: Vejce s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do pěny a odstavíme.
Krok 3: Do pěny zlehka vmícháme mouku a nakonec 2 lžíce vody. Těsto rozetřeme na plech, vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut.
Krok 4: Vychladlý korpus potřeme borůvkovou marmeládou, stočíme do rolády a vložíme do lednice zatuhnout.
Krok 5: Cukr svaříme se 2/3 mléka. Polovinu zbylého mléka rozšleháme se žloutky a za stálého míchání pomalu přilijeme do vroucí směsi (již nevaříme). Zbytek mléka smícháme se želatinou a necháme nabobtnat.
Krok 6: Smetanu vyšleháme ne pevnou šlehačku. Borůvky rozmixujeme.
Krok 7: Do vychladlé mléčné směsi přidáme rozmixované borůvky (2/3) i rozpuštěnou želatinu a šlehačku. Směs necháme v chladu, dokud neztuhne.
Krok 8: Mezitím nakrájíme z rolády tenké plátky a vyložíme jimi půlkulatou formu, tu naplníme polovinou smetanové směsí, na ni rozložíme další roládové plátky a navršíme zbylý krém. Formu uzavřeme zbylými rolkami a vložíme do chladna. Ztuhlý moučník vyklopíme.
Zveřejněno 2. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Borůvková Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O8P
Moje poznámka
Borůvková Charlotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9O8P
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 11 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný moučník s rybízovou peřinkou
Neregistrovaný před 4 minutami
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Neregistrovaný před 7 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Neregistrovaný před 8 minutami
Strouhaný koláč s jablky
Neregistrovaný před 9 minutami
Račí ocásky - salát či pomazánka
Neregistrovaný před 11 minutami
Mini-fazolovka s kapustou
Neregistrovaný před 13 minutami
Quiche s houbami
Neregistrovaný před 24 minutami
Ďolíčky
Neregistrovaný před 27 minutami
Tomatová polévka s těstovinami
Neregistrovaný před 31 minutami
Chábovica (zelná polévka)
Lucie1001 před 35 minutami
Tématické fráze:
borůvková pěna,
moučník charlotta,
borůvková šarlota,
smetanová charlotta,
charlotta moučník,
charlotta z rolády,
charlotta recept,
dort charlotta recept,
charlotte moucnik,
dort scharlota,
moučník charlota,
scharlota dort,
charlotta,
borůvková pěna recept,
dort charlotta,
roládová scharlota,
nepečená charlotta,
dort charlotta z rolády,
dort charllota z rolády,
moučník charlotte
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
voda,
marmeláda borůvková,
cukr krupice,
mléko,
žloutek,
želatina,
borůvky,
smetana ke šlehání
Komentáře (2)