Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Azu po tatarsku - originál

"Azu" je tradiční pokrm tatarské kuchyně. Připravíme jej z hovězího zadního masa, které nakrájíme na nudličky a společně s cibulí, rajským protlakem a kořením, restujeme. Podáváme se špagetami, hranolky, nebo chlebem.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Strowberry Strowberry

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 935 kJ /
941 kcal
Bílkoviny98,83 g
Tuky38,63 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 188 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy45,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Krok 2: Maso společně s nakrájenou cibulí opečeme na tuku. Krok 3: Opečené maso zaprášíme moukou, krátce osmahneme a přidáme protlak. Přilijeme vývar, promícháme a přidáme bobkový list. Krok 4: Přikryjeme poklicí a dusíme. K téměř měkkému masu přidáme na kostičky nakrájené okurky. Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí a společně krátce podusíme.

TIP: Rozdělení a použití hovězího zadního masa

Zveřejněno 2. 2. 2012

Poznámka autorky Strowberry

Vhodná příloha: špagety, hranolky nebo chléb

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Azu po tatarsku - originál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g659

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Azu po tatarsku - originál

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g659

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Za mě výborné... moc nám chutnalo :yes:

Tak jsem to dneska uvařila a oběd se podobal smuteční tryzně... :-( Chutnalo to jako "dietní" rajská bez cukru s okurkama. Vyzkoušela jsem, příště radši uvařím něco jiného.

Dneska jsem vařila a bylo to výborné :)Připomnělo mi to azu, které nám vařili ve školní jídelně a tam mi to moc chutnalo. .:yes:

Pre Strowberry:
Myslím, že tón môjho komentára nebol tak agresívny ako Váš.
Ďakujem za radu a podľa nej sa zariadim...

Alice, Petra: Když jste tak skvělé kuchařky, přidejte svoje geniální fotky samy! Nejste ani zaregistrované, ale radit umíte, že? Takových tu už bylo :-D

Ta fotka se špagetami je skutečně mizerná. To není Azu.
Další fotky jsou spíš nevydařený guláš.
Petro, souhlasím s tebou, co se týče fotek.

Predpokladám, že Tatárske azu pozná každý, kto chodí jesť do reštaurácie. To, že niekto potrebuje k tomu fotografiu neznamená, že jeho IQ je nízke. Chce len vidieť, či ho ten recept (nie jedlo!) inšpiruje, alebo nie.
V tomto prípade mám (píšem za seba!) dojem, že fotografia receptu rozhodne neprospieva. Recept je tradičný, ale fotografia je mizerná a ako poznám (opäť, píšem za seba!) toto jedlo z mnohých reštaurácií, tak sa na to vôbec, opakujem vôbec nepodobá. Je možné, že ja by som ho nedokázala navariť a naservírovať zaujímavejšie, ale táto fotografia tomu rozhodne nepomôže. Zila som v bývalom ZSSR roky, jedlo tam bolo dostatočne známe, ale v tom čase tam špagety boli neznámym pojmom (ako mnoho iných potravín či vecí...) a tak sa toto jedlo nikdy so špagetami nepodávalo. Doba sa zmenila a je možné, že aj tradičné recepty prešli svojou inováciou a dnes možno nebude v Česku zvláštnosťou Vepřo, knedlo so špagetami...

:-K;-):yes:

Mě osobně by zajímalo, jesli by se paní Remková vyznala v klasických kuchařských normách, tento recept totž pochází z nich. A jesli se nevyzná ani v tomto jednoduchém postupu, tak ať si koupí dětskou kuchařku. Tu možná pochopí!:-S

KOmentovat recepty může samozřejmě kdo chce, jak chce. Fotky samotné paní Remkové vypadají dobře, o tom žádná. Reagovala jsem na Redy, protože mě nejednou napadlo totéž, co Redy.

Lucie:Redy:Já si myslím,že paní Remková může komentovat recepty jak chce!!!To snad vůbec nemá nic společného s přidáním receptu;-)Tak proč by měly být dvě?????Tomu nerozumím!!!!:-O

Jo, souhlas s Redy... Registrovaná tu nejsem, ani nehodlám, ale chodím tu pro inspiraci téměř denně a divím se tomu samýmu, čemu Redy. Paní Remkové musejí být nejméně dvě. :-D
A fotky pokrmů připravené jednou z nich vypadají jedle.

redy:redy:no. . . asi takhle, popis pripravy o.k., ingredience taky, ale s ohledem na exoticky nazev bych si vizualni predstavou tak jista taky nebyla.
a jen tak mimochodem. . . co po precteni mejch komentaru:-?:-)) tam uz musite byt v koncich totalne:-D a ja musim byt za za nejakeho prostoducha, kterej by mel mit na krku buzolu, aby vubec nasel kuchyn:-D:-D
nee nic, ja jen ze v TOM zase cejtim spis neco osobniho, snad nejaky nedoreseny spor, nebo averzi, nebo co to je:-/

Já když občas čtu komentáře pí J. Remkové, jak nic nezná, neumí, čumí jak puk a nepochopí jednoduše a jasně popsaný recept, tak nechápu jedno: jakmůže dávat perfektně vypracované recepty a hezké fotky. Tady je tak trochu nepoměr, jako kdyby ty dámy byly 2, jedna geniální kuchařka a fotografka a druhá, slušně řečeno s velmi nízkým IQ, která neumí ani vejce do skla.
Souhlasím, že fotka tomu dodá šťávu, ale každá slušná kuchhařka by tento recept pochopila i bez fotky, tedy i ta druhá pí J.R.;-);-);-) A už se těším na reakce :-D:-D:-D,ale nemyslím to jako urážku:-!, pouze vyjařuju údiv....

Postup přípravy je popsán v receptu dobře a je k pochopení i bez fotky.Jestli chápu dobře zase já,tak se teď bude ještě u receptu bodovat zvlášť jak recept,tak zvlášť cizí dodané fotky:-D:-D:-D
Já dávám pomyslný bod jak receptu,tak fotografiím dohromady:yes:

Tématické fráze:
azu po tatarsku, hovezi azu po tatarsku, azu, azu po tatarsku recept, hovězí azu, kuřecí azu, recept azu po tatarsku, azu recept, recept na azu, azu po česku, kuřecí azu po tatarsku, azzu po tatarsku, recepty azu po tatarsku, azu z hoveziho masa, recept na azu po tatarsku, co je azu po tatarsku, azu po tatarsku z hovězího masa, azu z kuřecího masa, co je azu, azzu

Suroviny:
hovězí zadní, cibule, protlak rajčatový, okurka čerstvá, tuk, vývar masový, mouka hladká, bobkový list, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu