Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrá buchta :)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Makynhka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 12ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 702 kJ /
2 558 kcal
Bílkoviny104,44 g
Tuky56,67 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 1,02 g
Sůl3,01 g
Sacharidy403,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pudink: Nejprve si uvaříme mléko s pudinkem (když máte plnotučné zředíme s vodou). Vaříme do té doby, pokud pudink nezačne houstnout (měl by být hotový tak, že ještě trochu teče). Krok 2: Těsto: Do mísy dáme obě mouky (do které zamícháme prášek do pečiva), cukr, vanilku a všechna vajíčka. Hmotu vyšleháme do té doby, pokud není hodně řídké těsto. Krok 3: Troubu rozpečeme na 190°C. Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Krok 4: Na plech dáme těsto, které zalijeme pudinkem (po lžičkách lít na těsto) do té doby, než je celé těsto zalité pudinkem. Krok 5: Dáme péct na 20 min, podle potřeby snížíme si teplotu. Krok 6: Dohotovení: Připravíme si bílý jogurt, který ochutíme cukrem (4 lžičky). Krok 7: Po vyjmutí z trouby nalijeme na vrch. Krok 8: Posypeme skořicí.

Zveřejněno 3. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá buchta :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGlN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrá buchta :)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGlN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Tak jsem buchtu upekla, dala jsem vajec 6, bez jogurtu. Velice dobroučká a jednoduchá, mě se jen tak buchta nepovede ale tahle je suprová :D

Kamilína 8. 2. 2012 20:58
Tohle je mňam buchta, navrh dáváme zakysanou smetanu (dvě) a sypeme skořicovým cukrem... MŇAM! :-p

Makéta Velecká:Celý recept mě velmi mate - píšeš, že pudink není v buchtě cítit...;-)Tak proč tam tedy je?? A potom v surovinách je psáno 4-6 vajec....takže si můžu vybrat:-?4, nebo 5, nebo 6:-?A gramáž ostatních surovin přitom zůstává stejná:-?:-O:-O
Mám pocit, že si z nás tady děláš srandu :-//Možná se chceš jen zviditelnit...ale to tady asi neuspěješ......:no:

Makéta Velecká 3. 2. 2012 11:44
Mléko, ředíme ohledně kvůli tomu, žhe se pudink v buchtě vůbec necítí ... !!!! je to Vaše... věc... !!

U toho jogurtu to chce taky gramáž - velký znám 300g, 350, 400, 450, 500 g, jinak souhlas - proč mám mléko ředit?:-O:-O

Co je to za blbost, když máme plnotučné mléko, zředit vodou:-O:-?:-?:-?

Tématické fráze:
recept na dobrou buchtu, dobra buchta na plech, slavnostní buchta, recepty na dobrou buchtu, tip na dobrou buchtu, dobrábuchta, litá buchta s pudinkem, tip na buchtu, buchta, dobrá buchta s pudinkem, slavnostní buchty, nejaka buchta, dobrá buchta na velký plech, dobrou buchtu, dobré buchty na plech, bratislavská buchta, jednoducha dobra buchta, dobra buchta z jogurtu, buchta na velký plech, buchta s pudinkem a skořicí

Suroviny:
pudink vanilkový, mouka hladká, mouka polohrubá, cukr krupice, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, jogurt bílý, skořice mletá, mléko polotučné

Přidat fotografie receptu