Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sušenky z ovesných vloček a povidlovou čepičkou

Tyto sušenky jsou moc dobré, nejlépe chutnají, když se trochu rozleží. To ale většinou nehrozí. Zmizí bleskově z talířků. Do sušenek můžete přidat třeba nakrájené sušené švestky, meruňky, či hrozinky.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

60ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 665 kJ /
3 744 kcal
Bílkoviny91,79 g
Tuky66,68 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 441 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy674,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vále zpracujeme těsto na sušenky. Vločky prosejeme přes sítko, přidáme cukr, mouku s práškem do pečiva, nasekanou čokoládu, ořechy, vajíčka a změklý tuk. Potom vypracujeme těsto a dáme ho na chvíli ztuhnout do lednice. Krok 2: Na plech dáme pečicí papír. Předehřejeme troubu na 150 °C. Z těsta tvarujeme menší kuličky. Máčíme ruce do vlažné vody, těsto se trochu lepí. Krok 3: Kousky těsta klademe po 3 kusech vedle sebe na plech. Nedáváme je blízko sebe, protože při pečení se trochu roztečou. Pomocí namočeného prstu uděláme do těsta důlek, do kterého dáme kousek povidel. Pečeme při teplotě 150 °C než zezlátnou okraje. Krok 4: Potom necháme sušenky vychladnout, kdo chce může je pocákat čokoládou.

TIP: Jak na sušenky z ovesných vloček

Zveřejněno 3. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušenky z ovesných vloček a povidlovou čepičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgZy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sušenky z ovesných vloček a povidlovou čepičkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgZy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

vaden:To jsem o něco chytřejší:-):-)):-K

přesně tak,jen se zbavit toho prachu:-)):-))

vaden: aha, takže prosíváte proto, aby z nich vypadl prach a o ten hlavně jde, aby nebyl v těstě. Tak už tomu rozumím.;-)

vločky se nepraží,přidávají se neopražené,jen je přeosíváme normálním sítkem.dobrá poznámka,že vypadne jenom ten prach z nich.

Laďka:To taky nevím:-S,já jsem je vločky pražila na másle a vychladlé přidávala do těsta,to jsem si nevšimla:-/:-?

Proč vločky prosejeme přes sítko ? A jaké sítko ? Vždyť vločky jsou velké a když je proseju, tak mi nic nepropadne, leda prach ? Já znám (kupuji) pouze vločky celé. Vím ještě, že existují i nějaké jemnější vločky, ale ty kdyžtak taky prosít ?

Když děti byly malý,taky jsem pekla vločkové sušenky,ale chudší a děti je na mě vyžadovaly:-p,abych je pekla častěji;-),ale tyto jsou luxusní:yes::-O:-K

Tématické fráze:
ovesné sušenky ladi hrusky, lada hruska ovesne susenky, ovesne susenky lada hruska, ovesné sušenky pro děti, pečené sušenky z ovesných vloček, sušenky z ovesnych vlocek, recepty ládi hrušky ovesné sušenky, sušenky z ovesných vloček láda hruška, vločkové sušenky ládi hrušky, lada hruska susenky z ovesnych vloček, sušenky z ovesných vloček podle ládi hrušky, lada hruska vlockove susenky, ovesné sušenky hruška, sušenky z ovesných vloček ládi hrušky, ovesné vločky recepty sušenky, lada hruska ovesne vlocky, susenky z ovesnych vloček od ladi hrušky, vločkové cukrovi lady hrušky, recept na sušenky z ovesných vloček, ovesné sušenky recept

Suroviny:
vločky ovesné, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, tuk hera, vejce, čokoláda na vaření, ořechy

Přidat fotografie receptu