Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min bez doby naložení masanaložení masa

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava, bez doby naložení masanaložení masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 834 kJ /
2 589 kcal
Bílkoviny292,43 g
Tuky71,22 g
Vláknina140,50 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 566 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy125,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na kostky. Krok 2: Do hmoždíře dáme nasekané snítky uvedených bylinek přibližně ve stejném poměru (každý dle své vlastní chuti). Bylinky v hmoždíři posypeme hrubozrnnou solí a pořádně rozmělníme na hrubší bylinkovou pastu. Lehce zakápneme olivovým olejem. Krok 3: Kostky masa promícháme s bylinkovou pastou a necháme v chladu odležet asi 60 minut. Krok 4: Kostky masa poté orestujeme v pánvi na lžíci rozpuštěného vepřového sádla společně s najemno nakrájenou cibulí. Krok 5: Opékáme za občasného míchání, dokud se maso nezačne lehce opékat. Poté podlijeme asi 0,5 l vývaru z vepřových kostí a dusíme ještě 30 minut. Krok 6: Poté co je maso měkké, lehce zahustíme lžíci hladké mouky, kterou rozmícháme v trošce vody a necháme společně s masem a přidanou cizrnou z konzervy provařit na mírném plameni 10 minut. Krok 7: Dle chuti osolíme, opepříme a přidáme hrst nasekané pažitky. Krok 8: Podáváme s těstovinami nebo bramborem.

TIP: Jak používat bylinky k dochucení jídel

Zveřejněno 4. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové na bylinkách s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3O2r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes: výborné :-K

Jídlo jedním slovem vynikající. Místo kýty jsem použila vepřovou plec na kostky (libové) a místo čerstvých bylinek sušené.

Děkuji za krásný recept. 👌 Moc jsme si pochutnali… 😋 Určitě zopakuji. 👩‍🍳😃

Výborné. ;-):yes: Určite nebolo posledný raz.;-) Fotečka pridaná.:-K

Lidunka: já se cizrnu naučila jíst a vařit až tu díky topkám, jo furt se učíme ;-);-):-p:yes:

rebeka: :-8:-8:-D:yes:

Lidunka: i já.. s cizrnou.. taky poprvé:-D:-D to jsme ale dvě.. co:-?:-8:-D:-D

rebeka: vše bylo předchozí víkend, ale až dnes jsem se dostala na chvilku k počítači;-) Každopádně cizrna sklidila velký úspěch, poprvé jsme ji jedli v řecku, ale doma jsem jí zatím nedělala, takže taky premiéra:-8:-D:-D

Lidunka::-D:-D:yes::yes: a kaňour byl dnes i toto:-?:-?:-O nebo něco asi včera, že jo;-):-?

rebeka: vééélkááá dobrota:-p:yes::yes::-D

Lidunka: dobrota, že jo:-p:-p:-?:yes::yes:

Přidávám bod:yes: a dovoluji si i obrázek:-K Díky za recept, budu určitě dělat často:yes:;-)

Colombo65: ale no tak, pane mistr.. skromnost stranou;-);-) tvoje fotky jsou ozdobou Topek;-):-K:yes::yes:
ale je to mňamka.. bude to zítra na oběd, páč mám zítra 24tku, tak jsem uvařila a pochopitelně ochutnala, už teď:-8:-D
a zítra to bude ještě lepší, krásně uležené:-8:-p;-):yes:

rebeka:
Krásná práce - jsem rád, že chutnalo a z "palců" to musela být úplně velká dobrota. Já palce dnes naložil na zítřejší grilování.
Foto nádherně barevné a né jak moje;-);-);-):-K

tak pane mistr, dílo dokonáno a musím říct, že je to fakt žraso, jak jsem psala již minule.. teď jsem se přesvědčila na vlastní jazyk;-):-p:-D:-D:yes::yes:
výborná chuť bylinek spolu k křehkým masenkem-použila jsem vepřové palce a cizrnu jsem měla analogovou, jak říká pan syn, čiže uvařenou.. bylinky jsem dala všechny, jak uvedeno v receptu.. skvělé:yes::yes::yes:
přidávám bod a foto, jestli nevadí;-)
a dík:-K:-K:-)
zdravím Brnko:-D:-D:-K:-K

Cizrnu jsem také ještě nejedla a fotka doslova láká k vyzkoušení ;-):yes:

Vypadá to opravdu dobře :-p

Cizrnu jsem nikdy nejedla, ale na tvých fotkách vypadá spolu s masem opravdu skvěle:yes:

Krásné papaníčko!:yes:

To musí být voňavá mňamka:-p;-):yes:

rebeka::-D:-D:-D:-K

:yes::-p:-D

kriste králi:-O to je teda žraso.. poklona uctivá, mistře:yes::-);-):yes:

Tématické fráze:
veprove s cizrnou, recept na veprove maso s cizrnou, cizrna recepty, vepřové maso s cizrnou, vepřová kýta na bylinkách, cizrna s veprovym masem, veprove maso na bylinkách, recept veprove cizrna, vepřové bylinky, vepřové maso s cuzrnou, cizrna s vepřovým masem recepty výborné, recepty cizrna s vepřovým masem, vepřové s cizrnou recept, vepřové a bylinky, vepřové cizrna, bylinky na vepřové, veprove kostky na bylinkach, cizrna veprove maso, recept cizrna vepřové, vepřové maso s s cizrnou

Suroviny:
kýta vepřová, cizrna, bylinky, cibule, sádlo, sůl hrubozrnná, pažitka, olej olivový, pepř mletý, mouka hladká, vývar masový

Přidat fotografie receptu