Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou

Pokud máte chuť na luxusní pečeni z vepřového bůčku, postupujte podle našeho receptu. Výsledkem přípravy bude šťavnatý, propečený a chutný kus masa. Doplňte ho dobrou variantou knedlíků a kysaným zelím, pochutnáte si!

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby marinování

110 min (30 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby marinování)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 356 kJ /
2 475 kcal
Bílkoviny329,14 g
Tuky68,98 g
Vláknina22,47 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 958 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy115,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, pečlivě osušíme a kůži nařežeme do mřížky. Krok 2: Marinádu připravíme tak, že smícháme 2 lžíce piva, med, pepř, koriandr, sůl a jeden stroužek prolisovaného česneku. Touto směsí řádně potřeme maso, které potom zabalíme do potravinové fólie a necháme uležet v chladu do druhého dne. Krok 3: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, vložíme do pekáčku, přidáme oloupaný zbylý česnek, naložené maso (už bez fólie), podlejeme polovinou piva, přiklopíme a vložíme do trouby, vyhřáté na 180 °C. Krok 4: Pečeme cca hodinu, sem tam podléváme výpekem a zbývajícím pivem. Krok 5: Až je maso téměř měkké, sundáme pokličku a dopečeme křupavou kůrčičku. Krok 6: Zeleninu očistíme, nakrájíme na libovolné tvary a dáme chvíli napařit nebo převaříme v osolené vodě. Scedíme a před podáváním orestujeme na másle a olivovém oleji v pánvi. Dosolíme a dokořeníme podle svých chutí. Krok 7: Vhodnou přílohou jsou různé knedlíky, brambory v různých úpravách, my jsme měli špecle.

TIP: Různé druhy knedlíků - rady a tipy

Zveřejněno 5. 2. 2012

Poznámka autorky rebeka

Čerpáno z časopisu Claudie - Recepty a křížovky, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQNn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medová vepřová pečínka s teplou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQNn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:-) <3<3<3 nádhera :-K:-K

Jdi do háje!:-((:-((:-((:-((:-((:yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: Bůček light, jo? To vidím, stačí se podívat na ten vypečenej vrchní kousek ;-):-)):-)) Ale teda dala bych si, tu kůžičku i to tučné pod tím :-p:-p

zizala: ale jdi ty.. žížo.. jedna...to je přece ouplně light:-8 mrkej, co je tam zeleniny:-O a bůček:-?:-? ten je taktéž light, páč je z čuníka - anorektika:-O:-D:-D:-D
všem děkuji, potěší to jednoho;-):-8:-K

Ježkovy voči! Já Ti seberu foťák, protože tohle by se mělo trestat, to je poňoukání ke hříchu obžerství totiž :-O:-p:-p:-D:-D

:-Kmoc pěkná pečínka:yes::yes:+12

mˇnamozní Rebi, šikulka kuchařka, super fotografka:yes::yes::yes:

Sice mám vepřového až nad hlavu po víkendu, ale takovéhle by se do mě ještě vešlo;-):yes:

:yes: nádhera +1

Masakr chutí, vůní a barev:yes:.

Krása:-p:-p:yes:6

:-O ...asi přestanu tvoje recepty otvírat:-Dmám hlad. Je to:yes::yes:

wou tak tady pěkně slintám:yes::yes::yes::yes:vypadá to úžasně:yes::yes::yes:

To je pěkně vypečená pečínka:-*:-*:-p:-p....+1:yes:

Opravdu krásná šťavnatá a křupavá pečínka:yes:

Tématické fráze:
vepřová pečeně se zeleninou, medová vepřová pečeně, pečinka v křížovce, vepřová pečínka, vepřové pečeně se zeleninou, medová pečínka, časopis claudie recepty, veprova pecinka recept, pečínka křížovka, vepřová pečeně s medem a zeleninou, recept na vepřovou pečeni se zeleninou, pecinka medova, pecene veprova pecinka, vepřová pečeně se zelezinou, naložená vepřová pečeně se zeleninou, vepřová pečeně ze zeleninou, pecinka veprova, vepřová pečeně na zelenině recepty, vepřová pečeně recepty, vepřová pečeně čina

Suroviny:
maso vepřové, med tekutý, pepř černý, koriandr, česnek, sůl, pivo světlé, cibule, kapusta růžičková, mrkev, pórek, máslo, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu