Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský hruškový koláč

Hodnocení receptu je 4,4 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 092 kJ /
1 217 kcal
Bílkoviny28,44 g
Tuky27,77 g
Vláknina10,80 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 247 mg
Sůl0,74 g
Sacharidy207,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky vyšleháme s cukrem, vodou a olejem. Krok 2: Z bílků ušleháme pevný sníh, poté na střídačku s moukou a prášku do pečiva vmícháváme do žloutkového základu. Krok 3: Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými hruškami, posypeme skořicovým cukrem a mandlovými plátky. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C asi 20 minut. Můžeme ozdobit šlehačkou a plátkem hrušky. Koláč je moc dobrý, přeji dobrou chuť.

Zveřejněno 6. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AA61

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský hruškový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AA61

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Lehký a nadýchaný koláč. Udělala jsem jednu změnu v postupu. Protože se mi nechtělo šlehat zvlášť žloutky a bilky, vyšlehala jsem celá vejce a taky to šlo ;-). Neměla jsem mandlové lupínky a tak jsem moučník posypala mandlemi sekanými :yes:7:yes:

:yes: právě jsem ho dala do trouby :-p jsem zvědavá na výsledek :-))

;-)posílám bodík a oprav si prosím název. Ve slově Francouzský ti chybí S :-):yes:

Moc hezké!!:-)

vypadá to skvěle ukládám....:yes:

tak to zní lákavě:-p. Ukládám a vyzkouším:yes:;-)

Tématické fráze:
francouzsky hruškovy kolač, hruškový koláč, obrácený hruškový koláč s mandlemi, francouzský hruškový obrácený koláč, lehký hruškový koláč, hruškový koláč se skořicovým krémem, hruškový koláč s krémem, hruškový koláč se šlehačkou, francouzský hruškový koláč z listového těsta, nadychany hruskovy koláč, hruškový koláč s mandlemi, zdravý hruškový koláč, francouzsky obraceny hruskovy koláč, francouzský hruškový dort, francouzský koláč, hruskovy fracouzky kolac, lehky francouzsky kolac, francouzsky desert, hruskovy dezert, francouzský lehky dort

Suroviny:
vejce, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, hruška, cukr skořice, mandle plátkové

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu