Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslové hřebeny se skořicí

Hodnocení receptu je 5,0 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Porce: 10 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 043 kJ /
3 117 kcal
Bílkoviny59,98 g
Tuky112,00 g
Vláknina16,26 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy459,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout. Krok 2: Přidáme zbytek všech surovin (vajíčko rozšleháme a než ho vylijeme do těsta, odebereme z něj asi dvě lžíce na potření hřebenů před pečením) a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme a lehoulince podsypnuté vyválíme. Krok 3: Potřeme změklým máslem, posypeme skořicí a na čtyřikrát složíme. Mírně rozválíme, nakrájíme na 10 dílků, každému nakrájíme "zuby" jako na hřebenu a všechny dáme vykynout na plech s pečícím papírem nebo fólií. Krok 4: Vykynuté potřeme odloženým vejcem, posypeme lupínky mandlí a upečeme (190°C/17-20min) - při pečení hlídáme, není dobré vypéct dokřupava. Hotové na talíři pocukrujeme.

Zveřejněno 7. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Hřebeny jsou lehounké, nadýchané, ne moc sladké a krásně voňavé.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Máslové hřebeny se skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jl8l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (75)

Johanka128: díky <3 i za fotku :-K Jsem ráda, že jste si pochutnali!

Jsou paradni :-)

magdalenka: stejné jako u mišošek - také někdo vymazal dělící slůvko, které jsem včera doplňovala. :-(( (včera mě nenapadlo kouknout, myslela jsem, že je to moje chyba).

magdalenka: už jsou...díky za upozornění :-*

cathleen: prosím, v surovinách nie sú oddelené omládkové suroviny...

Petra Dvor.: děkuji :-K

Dobrý den, přidala jsem fotečku. Jsou moc dobré. :yes:

Teda - nemám slov :-8 :-8 :-8 . Musela jsem přidat vodu a to poměrně dost, aby těsto bylo hebké (ale mám to tak s každým těstem), ale za to jsem teď odměněna nebem v hubě. Škoda jen, že hromada másla skončí na plechu :-( . S těstem se báječně pracovalo, krásně se táhlo, ani moc nelepilo. Ukládám a budu používat i na jiné buchty. :yes: :yes: :yes A rovnou z dvojité dávky.

gabrusa: :-O přidat vodu? To se opravdu divím....hřebeny jsem naposledy pekla před rokem, kdy jsem je potřebovala vyfotit do knihy, a určitě jsem vodu nepřidávala (to bych recept pozměnila).
Vkládalas péct do rozpálené trouby? Pak by by nemělo vytéct máslo z hřebenů ven, popř se při pečení vsákne do těch nakrájených "zubů" :-)

Veronika.Panai: to mě těší, Verčo :-8

Dnes odzkoušeno a jsou naprosto vynikající:yes::-K jako ostatně všechny Tvoje recepty...

Alžbětina Prk.: :-) děkuji, jsem ráda, že jsi spokojená. Příště můžeš místo sladěnky dát lžičku medu nebo ji i zcela vynechat.

Alžbětina Prk. 15. 10. 2013 12:11
Neměla jsem sladěnku a bála jsem se, aby se to nepokazilo, tak jsem pro jistotu udělala tohle těsto http://www.recepty.cz/recept/svycarky-19079, ale stvořila jsem ty hřebeny. A nemajíc ještě mandlové lupínky :-)), tak jsem hřebeny před pečením posypala hnědým krystalovým cukrem. Výsledek? Lahůdka! Krásně křehoučké hřebeny s křupavou krustičkou. Nejlepší je ten nápad, jak hřebeny umotat a na tyhle kreativní věci hlavu nemám, takže díky Cathleen! :-):yes::yes:

Tak jsem úspěšně dopekla a byla jsem opravdu nadšená. S těstem se skvěle pracuje a chuťově je prostě famózní :-8. Hřebeny jsem plnila napůl s domácí rybízovou marmeládou a už se těším, jak budu pochválená :-D. Posílám bodík, přidávám fotečku a děkuju :yes:

Skusím to také:yes::-p

cathlen:já nenapsala od které kamarádky to je,ale to byla kamarádka Iveta;-)Irenka mi ještě nedodala foto;-)

Tématické fráze:
kouzleni s těstem, sladké hřebeny, skořicové hřebeny, hřebeny recepty, domácí hřebeny, kouzlení z těstem, plundrovane testo z domaci pekarny, recept na hřebeny, pečivo hřeben, hřeben s marmeládou, pečení hřebenů, domácí pečené hřebeny, www kuzlení s těstem, máslové zuby, neco se skorici, hrebeny s marmeladou, peceni hrebeny, recept na něco se skořicí, recept na prky v teste, můžou diabetici sladěnku

Suroviny:
voda, sladěnka, droždí, mouka hladká, voda, olej, vejce, sůl, cukr, mouka hladká, olej, máslo, skořice

Přidat fotografie receptu