Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborné rohlíky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kudlova3 kudlova3

Středně náročný

Suroviny

Porce: 9.velkých rohlíku

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 939 kJ /
2 853 kcal
Bílkoviny99,53 g
Tuky45,67 g
Vláknina63,68 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 237 mg
Sůl0,51 g
Sacharidy479,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny umíchat a po vykynutí těsto vyndáme a umotáme rohlíky, které necháme v teple vykynout. Krok 2: Pečeme v předehřáté troubě jak jsme zvyklí.

Zveřejněno 8. 2. 2012

Poznámka autorky kudlova3

Rohliky jsou lehce stravitelné díky pšeničným otrubám, jsou lehoučké a nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9O94

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborné rohlíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9O94

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Těsto míchám v robotu, pekárnu nemám. Po prvním kynutí těsto rozvažuju, abych měl rohlíky všechny stejné. Motám je z 65g těsta, po upečení mají 55g. Tato velikost nám vyhovuje. Peču je při 230°C 15 - 16 minut.

Poznámka k těm otrubám: Otruby obsahují hodně vlákniny. To je výhodné pro diabetiky, protože vláknina a bílkoviny "tlumí" nepříznivý vliv sacharidů, snižují tzv, glykemický index. Diabetici tak mohou jíst pečivo a třeba si i přisladit.

Tonja: Dobrý den,
já je peču rodině jednou týdně jak si přeje a nevydrží do druhého dne.:-)

Ve Zdravé výživě jsem koupil pšeničné otruby a rohlíky jsem v sobotu upekl (8 větších + 16 malých). Byl jsem za ně pochválen, jsou jemné a nadýchané, ještě na dnešek jich zbylo pár a jsou pořád dobré. Tyto rohlíky budu péct častěji.

Tonja: Dobrý den, nevzpomenu kde jsem je koupila, ale nejspíše Kaufland. Také bývají ve zdravé výživě BIO .
Hezky den

Chtěl jsem vyzkoušet tento recept, už kvůli těm vychvalovaným otrubám, ale nevím, kde je sehnat. Poradíte mi? Děkuji předem

Receptík ukládám a vyzkouším:-K:yes

kudlova3: Květuš, ráda střídám pečivo, už jen pro tu různou použitou moukou, otrubami ap.;-), ty tvoje přijdou zajisté na řadu a jednou za čas i k tomu "vyčištění" upeču. Máš je pěknýá a taky máš 3.bod:yes:

kudlova3: fakt? Každopádně jsou výborné na trávení a leccos nám ze střev "vymetou". Taky je ráda používám, už třeba jen pro ten pocit, že dělám něco pro svoje zdraví:-))

cathleen::-O jo? tak to já mám opak:-D:-D:-D

kudlova3: :-D mně to napadlo až chvilku po odeslání komentáře.
Otruby jsou moc fajn, ale jejich větší množství zroveň i "staví", takže ten, kdo má sklony k zácpě, by je měl používat *přiměřeně...přiměřeně*:-))

cathleen::-D jsou to otruby ;-)no jo chybička se vloudí :-8

Květo, pšeničné klíčky jsi asi do surovin zapomněla dopsat;-)

rohlíčky máš obzvlášť dobře vypečené:yes::-D

Další do sbírky:yes::yes: díky:-K

:yes:yes::

Tématické fráze:
výborné domácí rohlíky, rohlíky ze zakysané smetany, výborné domácí rohlíky recept, recept na rohlíky, smetanové rohlíky, domácí rohlíčky ze zakysané smetany, rohlíky z Majolky®, domaci rohliky se zakysanou smetanou, rohlíky ze zakys.smetany, rohliky se zakysane smetany, rohlíky s otrubami, výboné rohlíky, rohlíky se se smetanou, domaci výborne rohlíky, výborný rohlík recept, domácí rohlíky se zakysané smetany, rohlíky ze smetany, recept rohliky, psenicne rohliky vyborne, rohlík ze zakysané smetany

Suroviny:
mléko, olej, smetana zakysaná, vejce, sůl bylinková, mouka polohrubá, mouka chlebová pšeničná, otruby pšeničné, kaše bramborová sušená, cukr, droždí čerstvé

Přidat fotografie receptu