Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkovo dušené hovězí

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 849 kJ /
3 310 kcal
Bílkoviny180,64 g
Tuky227,41 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 504 mg
Sodík 4,40 g
Sůl10,70 g
Sacharidy48,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel. Krok 2: V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny. Krok 3: Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal. Krok 4: Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka. Krok 5: V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal. .

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autora Kadlik

Vím, že je tu podobných receptů hodně, ale prostě jsem neodolal, no...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo dušené hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLYz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkovo dušené hovězí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLYz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-p+11:yes:

Hovězí nadivoko s houbami,mńamka.:yes::yes::-p Jen bych maso po vyndání z vína neoplachovala ,jen osušila .;-)No co už,stalo se.;-) Hříbky mám v mrazáku,ale nejsou v sádle.To je ale zase v pohotovosti v lednici,skoro vždy.;-)Jo ten paskvil,dobře ho znám a je to teda síla.Nekupuju ho už,spíš si připlatím za Iberijský špek a nebo Gazdovskou slaninu,z marketů.U řezníka lze vybrat ale daleko líp.Jo blíží se čas,kdy budem nejenom zavařovat maso ,ale i udit,abychom si pochutnali a jedli kvalitu a při tom cenově nevykrváceli.:-( Ta příloha je zajímavá.:yes::yes:

Chválím,hned by si dala porcičku!:yes::-p

Di: díky za ten tip se špikováním!!! To zatuhnutí v mražáku.. A s hříbečkama taky už šátrám v železných rezervách, loňská sezona byla katastrofa!!!

Di:Hříbky mají momentálně v akci v Albertu - mražené a i sterilované, no u nás už zmizely :-D:-D:-D
Já mám v oblibě spíš Vahalovu slaninu než anglickou. jinak to vypadá dobře ;-);-):-p:-p

:yes::yes:mňam:yes:

Kadliku, vypadá to dobře, hned bych se do toho pustila, jenže kde vzít ty hříbky? Snad poslat po vzoru zlé Holeny do lesa nějakou hodnou Marušku... Příště kupte na špikování raději klasický špek, nakrájejte jej na hranolky, na jedné straně trochu užší až do špičky, a dejte je na chvíli do mrazáku. Uvidíte, jak dobře se Vám bude špikovat.

Tématické fráze:
iberijský špek, co je iberijský špek, dušené hovězí, iberijské sádlo, iberijský špek recept, iberijske hovezi, dušené hovězí recept, co to je iberijský špek, hovezí dusené, špek iberijský, recept iberijský špek, kadlikovo recepty, hovězí čína v parním hrnci, tiberieské sádlo, dušené hovězí s hříbky, recepty na iberijsky spek, dusene hribky, uzený iberijský špek recept, hovězí plátek na hříbkách, dušená rýže, recept na iberijský špek

Suroviny:
hovězí zadní, slanina anglická, cibule, víno červené, vývar, houba hřib, bobkový list, koření nové koření, jalovčinky, pepř celý, tymián, sůl, česnek, rýže předvařená, čočka, mražený hrášek s mrkví

Přidat fotografie receptu