Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čertovská štika

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vyfiletovanou štiku naporcujeme, osolíme a poprášíme hladkou moukou. Krok 2: Opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Krok 3: Takto opečené porce jemně potřeme Harissou, na kterou dáme vrstvu strouhané mrkve a celeru. Krok 4: Do pekáčku dáme rybí vývar a plátek másla. Krok 5: Připravené porce dáme zapéct do trouby na 200°C přibližně na 15 minut. Při pečení podléváme jednotlivé porce vývarem. Krok 6: Poté dáme na každou porci strouhaný sýr, přepneme troubu na gril a pokrm ještě 5 minut grilujeme. Podáváme s pečivem, bramborem, nebo jinou přílohou, kterou máme rádi.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky hanahcotton

Pokud nemáte rybí vývar, podlejte pouze vodou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovská štika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6nZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čertovská štika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g6nZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

cardanka:hlavně asi ty chilli papričky :yes::yes:

Hani:-Kopět jeden z báječných receptů na rybku.:-p;-)
Přemýšlela jsem a hledala čím nahradit Harissu...
(římský kmín, chilli paprička, česnek, olivový olej a koriandr) a za vyzkoušení to stojí:yes:děkuji za prima tip a bodík letí;-):yes:

Štika je výborná rybka:-p:yes:

Pěkná rybka:-K;-):yes:

no tééda... to je parádička štiková, zdravím, paní Bavlníková;-):-K:-):-D:-D:-D

Krásný receptík:-p+1:yes:

Ó Hani, to je krása!!! Když já ty rybky mám tak ráda:-p:yes:

Ryby-to je moje:-*, ostré-to je moje:-*, takže z toho musí vzniknout :-*:-*:-p:-p...+1:yes:

Hani to je určitě pochoutka:yes::yes::yes:

Bibinka: Je dost ostrá;-), protože mám Harissu dovezenou z coziny...a to jsem ji potřela opravdu jen malinko:-S. Naštěstí má Honza ostré rád :yes:

Hani, mám v mrazáku štiku, velkou jako malé sele a pořád nevím jak jí udělám, tak že by byla čertovská:-?je to dost možný, alespoň její půlka. Dávám ti 5.bod:yes:

To je lákavá rybička!:yes:

Sympatická rybička :-p

:-p;-):yes::yes::-K

Hani, rybičky v jakémkoli množství ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
štika na grilu, recept na štiku top recepty, štika recept, štika, mořská štika na grilu, jak připravit stiku, jak upéct štiku, recept stika, recepty ze štiky, štika na gril recepty, stika recepty, recepty na štiku, recept štika na grilu, štika na grilu recepty, recept na stiku, recepty stika, porcování štiky, porcování štiky, štika na grilu recept, jak připravit štiku na grilu

Suroviny:
štika, mouka hladká, sůl, harissa, vývar rybí, máslo, mrkev, sýr strouhaný, olej

Přidat fotografie receptu