Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pirožky s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

anubis

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 939 kJ /
2 854 kcal
Bílkoviny85,53 g
Tuky228,86 g
Vláknina15,30 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 3,70 g
Sůl9,20 g
Sacharidy105,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme špetku soli, kypřící prášek, vejce a dle potřeby mouku, abychom vytvořili hladké těsto. Krok 2: Mezitím, co se nám vaří brambory, uděláme náplň- na pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku se slaninou. Krok 3: Až cibulka začne chytat barvu, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme kmín. Krok 4: Až bude maso hotové, rozklepneme do směsi vajíčko. Směs odstavíme, až je vajíčko hotové. Krok 5: Těsto rozválíme - vrstva nesmí být moc tenká, aby se pirohy nerozpadaly, ale ani moc tlustá- ideální jsou 3-5 mm. Vykrajujeme kolečka, která naplníme masovou náplní, přeložíme (dáme pozor na to, aby okraje pořádně držely, nebo náplň vyplave!)a dáme do vroucí vody. Krok 6: Pirožky vyndáme v okamžiku, kdy vyplavou. Krok 7: K pirožkám podáváme smaženou cibulku- cibuli nakrájíme na silnější plátky a dozlatova osmažíme- počítáme asi 1 a půl cibule na osobu.

Zveřejněno 9. 2. 2012

Poznámka autorky anubis

Pirohy jsou velmi syté jídlo. V Rusku je místo vaření smaží na sádle. Můžete to zkusit, ale už ta cibulka navrch dělá jídlo dost mastné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirožky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGYE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pirožky s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mGYE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p+9:yes:

:-p:-*:yes:..+1

Tak tohle bych si s chutí dala, mňam:-p:yes:

Anežka:je to prakticky na Vás, ale já používám vepřové (spíš kvůli ceně než kvůli chuti). :-)

To mleté maso jaké? Vepřové, hovězí...?

Anubis, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti u nás líbilo;-)
Pirožky patří k mé chuti na vrchol, proto ti dávám 5.bod:yes:

:-K;-):yes:

No to by mi chutnalo, i s tím sádlem:yes:

mám na to chuť.. a ta cibulka nahoře.. týýý vado..mňááám:-p:-p:yes::yes:;-)

Vypadá to krásně.:-8 Nikdy jsem pirožky nejedla a už se těším až si je uvařím.:-*:-K

Pamatuji pirohy prodávané na Václaváku,kdysi dáávno.:-pTyhle z bramborového těsta jsou také moc fajn.Plnit se mohou čímkoliv.:yes::yes:

Tématické fráze:
pirohy plněné mletým masem, pirožky plněné mletým masem, pirozky, pirohy plněné masem, bramborové pirohy s mletým masem, pirohy s masem, smažené pirohy s masem, pirohy s mletým masem, pirohy s vepřovým mletým masem, smažené pirohy s mletým masem, pirošky, pirohy s bramborovou náplní, smazene pirozky s masem, masova napln do pirohů, napln do pirozku, masová náplň do pirožků, recept na pirožky, pyrožky, pirozky plnene masem, bramborové pirožky

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, vejce, prášek do pečiva, sůl, maso mleté, cibule, slanina, vejce, sůl, pepř, kmín mletý

Přidat fotografie receptu