Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 774 kJ / 1 141 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,24 g |
Tuky | 117,62 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 837 mg |
Sodík | 204 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 2,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme z obou stran a pak plátky naklepeme ve strouhance, dáme do rozšlehaných vajec a hned smažíme dozlatova z obou stran. Osmahnuté naskládáme do pekáčku.
Krok 2: Svaříme si vodu s bujonem a máslem, vylijeme na řízky a vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 200°C cca 30-40 minut, aby se nám tekutina vypekla a zbyla jen šťáva na polití, během pečení stačí plátky jednou otočit. Podáváme s kaší nebo brambory.
Zveřejněno 10. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnaté řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AAM7
Moje poznámka
Šťavnaté řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AAM7
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 1 hodinou
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 7 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 9 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 9 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 48 minutami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 1 hodinou
Obalovaný gothaj
radekfiala před 2 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 3 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 3 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 3 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 3 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 3 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 4 hodinami
Hrníčkový mazanec naší babči
kocka20 před 4 hodinami
Tématické fráze:
štavnaté řízky,
šťavnaté vepřové řízky,
štavnatý řízek,
štavnaté řízky z trouby,
řízky z vepřové pečeně,
řízky z trouby šťavnaté křupavé a bez smažení,
řízky z kotlety,
šťavnatý vepřový řízek,
smažené řízky z kotlety,
jak udělat šťavnaté řízky,
smažený řízek z kotlety,
jak pect řízky,
stavnaty rizek z trouby,
doba pečení řízků,
jak dlouho péct řízky,
šťavnaté vepřové řízky z trouby,
šťavnaté řízky z kotlety,
pečeme řízky,
jak dlouho pect rizek,
štavnaté řízky v troubě
Suroviny:
kýta vepřová,
bujón hovězí,
voda,
máslo,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř
Komentáře (5)