Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ledové řezy

Ledové řezy každého zaujmou na první pohled. Tolik vrstev, a každá trochu jiná! Světlý a tmavý máslový krém, navrstvený na piškotovém korpusu je korunovaný nadýchanou vrstvou šlehačky a na závěr posypaný hoblinkami čokolády.

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvanaS

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 447 kJ /
3 692 kcal
Bílkoviny51,39 g
Tuky238,61 g
Vláknina2,12 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 584 mg
Sůl1,65 g
Sacharidy333,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu a opatrně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na menším hlubším plechu vyloženém pečicím papírem. Krok 2: Na krém v mléku rozmícháme žloutky, cukr a puding a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí do ní zašleháme máslo. Krok 3: Hotový krém rozdělíme na dvě části a do jedné přidáme kakao. Krok 4: Ze smetany a ztužovače ušleháme pevnou šlehačku. Krok 5: Na piškot namažeme světlý krém, na něj tmavý a na tmavý krém rozetřeme vrstvu šlehačky. Nakonec posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do chladničky.

Zveřejněno 11. 2. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lD77

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ledové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lD77

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (23)

Píše se tu piškot, takže na piškot ty bílky???:-Q

výborný zákusek:yes::-D já jsem nejdříve namazala tmavým a nato světlým krémem,potom pařížskou šlehačkou, protože obyčejnou jsem prostě neměla:-D to abych zachovala proužkování;-)

:-K+16:-K

Moc hezké řezy :-p:yes:

Luxusní řezy a to aranžmááá:-O:yes::yes::-K

:-K:yes:

Jana Remkova: ty mi bereš slovo z pusy, jak se na ten krém světlý maže hned a dobře ten krém tmavý?? To přece musí se apojit??Poradíš mi, nebo:-K jedině ho nechat ztuhnout a pak až ten tmavý??:-K

:-p:-K:yes: +:yes:

Řezy pěkný a ten KAKTUS je taky:-));-)

zuzana p.:Já pekla piškot na běžném plechu asi 30x45cm a asi na 10 cm mi těsto nevyšlo, tak bych řekla 30x30cm.

krásné řezy...:yes:;-)

Hezké, podobný recept jsem zkoušela, je tu - www.toprecepty.cz/recept/4008-kinder-zakusek/. A proč se vlastně jmenují ledové?:-)

:yes::yes:moc hezký zákusek:yes::yes::yes:

Vypadá moc hezky:-p

Jak velký plech je myšlen menší? Děkuji.:-)

Tématické fráze:
ledové řezy, řezy na plech nejnovější recepty, maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty, nej recepty, ledové řezy recept, nej řezy, nej recepty řezy, dorty řezy,dobroty, ledový řez, nejlepší řezy na plechu, luxusní řezy, krémové ledové řezy, řezy z ledových kaštanů, rezy na plech, kremova ledove rezy, nej.recepty, nejlepší řezy na plech, rezy ledove kastany, nové recepty na řezy, luxusní dorty ledové království

Suroviny:
bílek, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, krém, žloutek, mléko, pudink vanilkový, cukr, máslo, kakao, smetana ke šlehání, ztužovač

Přidat fotografie receptu