Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chléb z remosky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 550 kJ /
1 566 kcal
Bílkoviny49,39 g
Tuky8,72 g
Vláknina24,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy310,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny dáme do pekárny (nejdříve tekuté, pak tuhé) a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, uděláme velikou "bulku", kterou zploštíme na vysokou placku o průměru téměř 20 cm. Vložíme do remosky, vymazané tukem nebo vyložené pečícím papírem - pokud chceme, můžeme chlebík svrchu naříznout - a necháme znovu vykynout. Krok 3: Víko remosky si můžeme nechat asi 10 minut předehřát, chleba jím zaklopíme a upečeme (přibližně 35-45 minut - je dobré pohlídat si ho).

Zveřejněno 11. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Chlebík v remosce dělávám nižší, to aby se při kynutí, když se peče, nenalepil na víko.

Chleba váží 700 g, má fantasticky křupavou kůrku a je nadýchaný. Druhý den je mírně tužší, přesto výborný.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX9B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chléb z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rX9B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (47)

Piekla som voľaktorý deň, cesto som narezala, napriek tomu "pracoval" a vznikol takýto útvar. :-D:-D:-D Pridala som foto. Chuť výborná, prvý deň "chrumkavý" chlebík, na druhý deň menej, ale stále veľmi dobrý. Sme zhýčkaní, musím piecť doma, chlieb z obchodu sme nemali už veľmi dávno.

casino: díky za vaše zhodnocení receptu :-K v remosce jsem už, pravda, nepekla delší dobu... Ale mám je moc ráda, a protože mám doma i jednu novou, nedám na ty prastaré dopustit. Mám je radši. Máte tu menší nebo Grand:-?

Chleba peču především kvůli pořádné křupavé kůrce :yes:
Podle "vlastní" vypilované receptury a postupu peču už druhým rokem (od 11. 2021;-) min. 2x týdně chleba v "litině" :yes:
Kynu po kile v ošatkách www.morex.cz/kategorie/ovalne-osatky/?page=1&rowfilter=true&&search=&prop=50L0000101:40X0000101
Mám starožitné remosky, tak jsem toto zkusil...
Kilo vykynutého těsta jsem po prohnětení rozdělil napůl, a nechal znovu vykynout na papíru v rem. miskách.
Přiklopil rozpáleným tělesem a pekl jsem 40 minut
Produkt byl OK, skoro podle mých představ, střídy v bochníčcích moc nebylo :yes::yes::yes:
Příště zkusím péci déle :-)

Chlebík byl výborný, takový opravdu "chlebový" ;-) Mám menší remosku, tak jsem měla trochu strach, jestli se vejde, ale úplně zbytečně - byl do ní jak dělaný :-D Jako všechny recepty od cathleen vůbec nezklamal, díky! :yes: :-K

jirholu: Taky ho máš moc povedený;-):yes:

jirholu: nááádhera, Jiřinko!:-8:yes:

Chleba se povedl :-D a je dobrý:-p s křupavou kůrčičkou :-p . Místo celozrnné pšeničné mouky jsem dala pšeničnou chlebovou:-8;-)Bod již jsem dala dříve, nyní přidávám foto :-8:-D

cathleen:díky:-K já to zkusím v té troubě, když mám remosku takovou krávu.. velkou:-8:-D:-D:-D:-D

rebeka: Nadi, chleba a v troubě, tak to chce vysokou teplotu, určitě aspoň 200-210°C. A myslím, že není třeba zapékací misku, půjde to i na plechu. Vkládat do dobře vyhřáté trouby;-)

cathleen: promiň, že furt otravuju:-8, ale atakovala mě:-D:-D pokroková myšlenka:-D, mám takovou malou, šikovnou, zapékací misku.. kdybych pekla v troubě,na jakou teplotu, prosím:-?

maris:díky:-K:yes:

cathleen::-D:-D:-D:-*

maris: silikon na dort:-? jak to vypadá..:-? já mám silikonových forem různých dost., ale já je nemám ráda:-//:-D takže.. proč jsem si je vlastně kupovala:-O:-?:-D

cathleen: no nic.. příště zvýším gramáž a bude to OK.. ale chuťově.. je výborný:yes::yes: a se zdravou drožďovou pomazánkou.. prostě nemá chybu:-p:yes:

Já jsem měla trochu problém s tou velkou remoskou i na koláče, byly moc nízké, tak jsem si koupila silikonovou formu / na dort /, která se do ní úplně přesně vejde, peču je v ní a koláče jsou akorát, asi by to šlo i s chlebem, vyzkouším to, ale až na jaře:-)

rebeka: Nadi :yes::yes::yes::yes:
Nevěděla jsem, že máš tu velikou remosku - řekla bych ti totéž, co maris. Ale - chlebík je moc hezký a že je placatější?:-Dživot je samá změna, ne?
To, že je chlebík nižší, beru jako jediné, malinké, nutné mínus chlebíka z remosky. Ale chleba to je, chutná jako chleba a kůrku měl snad ještě lepší, než některý chlebík z trouby.;-)Já ten svůj, když už mám vyzkoušený, klidně dělám trošku vyšší - teď už vím, že se mi nepřipálí.

Merylas: nááhodou - slyším to ráda:-8asi jako každý. Ale stydím se a červenám u toho, to jo.:-p:-D

Tématické fráze:
pečení chleba v remosce, chleba v remosce, chléb v remosce, domácí chleba z remosky, domácí chleba z remosky, domácí chléb z remosky, domácí chleba v remosce, chleba pečený v remosce, chleba pečený v remosce, remosky, domácí chléb pečený v remosce, pečení domácího chleba v remosce, stará remoska recepty, chleb pečený v remosce, domácí chléb v remosce, remoska recepty, domáci chleba do remosky, recepty pro remosku, remoska malá, jak upect chleba v remosce

Suroviny:
voda, cukr, kmín celý, sůl, ocet, mouka celozrnná žitná, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká, droždí,

Přidat fotografie receptu