Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 314 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,62 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 16,29 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Krok 2: Steak:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme)! Krok 3: Troubu si předehřejeme na 200 °C a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Krok 4: Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Krok 5: Omáčka:
Zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Krok 6: Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Krok 7: Servírování:
Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Moje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Nejnovější recepty
Dančí kýta na smetaně s karlovarským knedlíkem
Přidáno před 9 hodinami
Plněné těstoviny se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno 21. 4. 2025 18:46
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno 21. 4. 2025 08:02
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno 21. 4. 2025 05:00
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový závin
Veronika.Hrozna před 1 hodinou
Jogurtový koláč s jablky
SpagetkaQ před 1 hodinou
Pizza z jogurtu
Aknytsirk před 1 hodinou
Ředkvičková pomazánka se sýrem
Kava 2 před 2 hodinami
Rychlé bramborové knedlíky se slaninou a pórkem
AnetaKohoutova před 4 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
pavelimrich91 před 4 hodinami
Ovocné knedle
pavelimrich91 před 5 hodinami
Dršťková polévka I
pavelimrich91 před 5 hodinami
Rajčatový salátek
pavelimrich91 před 5 hodinami
Kynutý knedlík
pavelimrich91 před 5 hodinami
Tématické fráze:
smetanova omacka se zelenym peprem,
omáčka se zeleným pepřem,
kureci steak v troube,
omáčka na zeleným pepři na stejk,
kuřecí steak na zelenem pepri,
kuřecí na zeleném pepři,
kuřecí maso se šťouchanými brambory,
servírování šťouchaných brambor,
smetanová omáčka se zeleným pepřem recept,
omacka s zelenym peprem,
servírování brambor,
kuřecí steak s bramborem,
kuřecí plátek se zeleným pepřem,
formička na šťouchané brambory,
se zeleným pepřem,
kuřecí maso štouchané brambory,
recepty se zeleným pepřem,
jak se vaří kuřecí steak,
steak s bramborem,
steaková omáčka se zeleným pepřem
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej olivový,
pepř drcený,
sůl,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
brambory,
máslo,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (21)