Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 314 kJ / 553 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,62 g |
Tuky | 16,55 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 218 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 16,29 g |
Postup přípravy
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka v osolené vodě, slijeme je, přidáme k nim máslo, bylinky, sůl, pepř, protřepeme a pak několikrát vidličkou zmáčkneme (ale tak, aby nevznikla bramorová kaše). Udržujeme v teple. Krok 2: Steak:
Kuřecí prso omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme a opepříme (neklepeme)! Krok 3: Troubu si předehřejeme na 200 °C a dáme do ní menší teflonový plech či jinou vhodnou nádobu. Postačí ale i pekáček, na který položíme čtvereček alobalu (větší než maso). Krok 4: Rozpálíme si pánev (nejlepší je litinová grilovací), potřeme olejem a po obou stranách opečeme maso, dokud nezčervená. Nepícháme do něj, vytekla by nám šťáva! Poté steak přeložíme do vyhřáté trouby. Po cca 6 minutách na něj jemně přimáčkneme prst, a pokud pod ním maso nepruží, je hotový. V opačném případě ještě chvíli počkáme a postup zopakujeme. Krok 5: Omáčka:
Zatímco je maso v troubě, v malém kastrolku zahřejeme smetanu se zeleným pepřem a nálevem, lehce osolíme a na středním plameni za častého míchání čekáme, až omáčka zhoustne. Pak ji odstavíme a udržujeme v teple. Krok 6: Když je steak v troubě hotový, vyjmeme jej. Pokud si nejsme jisti, zda je propečený, překrojíme jej pro kontrolu na prkénku na dvě části a v případě potřeby ještě chvíli v troubě dopečeme. Krok 7: Servírování:
Pro lepší efekt můžeme menší nádobku - misku vypláchnout studenou vodou, vmáčknout brambory a potom obsah vyklopit na připravený talíř. Lehce zmáčkneme rukou, aby byl kopeček plošší, na něj rozložíme maso a přelijeme horkou omáčkou. Ihned podáváme.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Moje poznámka
Kuřecí steak se zeleným pepřem a šťouchanými brambory
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP8A
Nejnovější recepty
Dušené hovězí kostky se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Linecká srdíčka II
Přidáno před 14 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 17 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí pikantní směs
Jan Nemec před 36 minutami
Borůvkové muffiny
tara23 před 1 hodinou
Minutkové kuřecí nudličky
tara23 před 1 hodinou
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 2 hodinami
Kapustový prejt
magdalenka před 3 hodinami
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 3 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 5 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 12 hodinami
Tématické fráze:
smetanova omacka se zelenym peprem,
omáčka se zeleným pepřem,
kureci steak v troube,
omáčka na zeleným pepři na stejk,
kuřecí steak na zelenem pepri,
kuřecí na zeleném pepři,
kuřecí maso se šťouchanými brambory,
servírování šťouchaných brambor,
smetanová omáčka se zeleným pepřem recept,
omacka s zelenym peprem,
servírování brambor,
kuřecí steak s bramborem,
kuřecí plátek se zeleným pepřem,
formička na šťouchané brambory,
se zeleným pepřem,
kuřecí maso štouchané brambory,
recepty se zeleným pepřem,
jak se vaří kuřecí steak,
steak s bramborem,
steaková omáčka se zeleným pepřem
Suroviny:
prsa kuřecí,
olej olivový,
pepř drcený,
sůl,
smetana ke šlehání,
pepř zelený sterilovaný,
sůl,
brambory,
máslo,
petrželka,
sůl,
pepř
Komentáře (21)