Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 868 kJ / 1 402 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 159,70 g |
Tuky | 39,00 g |
Vláknina | 16,80 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 751 mg |
Sůl | 1,53 g |
Sacharidy | 94,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupané brambory a oškrábanou mrkev najemno nastrouháme, necháme chvíli odstát a slijeme přebytečnou tekutinu. Přidáme vejce, 2 lžíce mouky, sůl, pepř a bylinky. Vše promícháme. Konzistence by měla být jako na bramborák.
Krok 2: Maso řádně omyjeme, důkladně osušíme a přes vlákna nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve zbylé mouce.
Krok 3: V pánvi či jiné vhodné nádobě ke smažení rozpálíme tuk ( olej či sádlo ) a lžící klademe těstíčko, na které položíme plátek masa, a nahoru zase těstíčko. Na každý plátek vyjde cca jedna vrchovatá lžíce bramborovozeleninové hmoty dolů a jedna nahoru. Zvolna opékáme z obou stran dozlatava.
Krok 4: Pak nádobu přiklopíme poklicí nebo uložíme maso do silného alobalu a vložíme do trouby "dojít". Troubu si předehřejeme na 180 st. A aby mu tam nebylo samotnému smutno, o patro níž dáme na plech péci brambory s česnekem. Až jsou brambůrky zlatavé, odstraníme masenku pokličku, nebo, máme-li alobal, tento rozevřeme a necháme udělat křupavou kůrčičku i řízkům.
Krok 5: Podáváme s jogurtovým dipem. Nevím, zda je tu recept, takže, máte-li zájem o ten můj, zde je:
cca 250 g řeckého jogurtu
1 stroužek CS česneku
lžička bylinkové soli
lžička drcených koprových výhonků
to vše smíchat a máme hotovo.
cca 250 g řeckého jogurtu
1 stroužek CS česneku
lžička bylinkové soli
lžička drcených koprových výhonků
to vše smíchat a máme hotovo.
Zveřejněno 12. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mo1P
Moje poznámka
Řízky v zeleninovém kabátku aneb Ondráš jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Mo1P
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 27 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
zeleninový řízek,
řízky úplně jinak,
řizek jinak,
vepřové řízky jinak,
řízek ondráš příloha,
ondráš na plech,
vepřový řízek jinak,
vepřové řízky jinak recept,
vepřové řízky z trouby,
řízek uplně jinak,
vepřový řízek ondráš,
ondráš v troubě,
dip k řízkům,
ondraš z trouby,
řízek ondráš do trouby,
cuketový ondráš,
řízek ondraš z trouby,
příloha k ondráši,
řízek ondráš v troubě,
řízek stokrát jinak
Suroviny:
kýta vepřová,
brambory,
mrkev,
mouka celozrnna pšeničná,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
bylinky,
olej
Komentáře (28)