Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Horká blumová vášeň

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 250 kJ /
1 494 kcal
Bílkoviny14,41 g
Tuky27,37 g
Vláknina27,31 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy283,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Blumy vypeckujeme a nakrájíme na osminky. Krok 2: Vložíme do kastrůlku, zasypeme cukrem, podlijeme portským vínem a přidáme badyán, skořici a hřebíčky. Krok 3: Necháme asi 10 minut na mírném ohni pustit šťávu, nesmíme blumy rozvařit. Krok 4: Poté vyndáme koření a blumy i se šťávou dáme do zapékací misky, posypeme silnou vrstvou drobenky a dáme do rozpálené trouby na 200°C zapéct. Krok 5: Když je drobenka opečená a šťáva nám skrz ni krásně probublává, přendáme porce do pohárků a přidáme velké množství zakysané smetany.

Zveřejněno 13. 2. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Je to opravdu mana nebeská, určitě vyzkoušejte!

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horká blumová vášeň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8zY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Horká blumová vášeň

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8zY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (34)

rebeka:No vidíš, nějak to zkombinuj a zkus:-)). Tobě bude určitě chutnat;-)

1974andrea: heurééka:-! oboje tu mamooo:-D:-D;-):yes: opět mě jímá mlsná:-8 dnes to neklapne, ale zítra.. joooj, to bude;-):-8:-D:yes:
dziky moc za pomoc:-8:-D;-):yes:

Vášnivko, taky nemám portské, leč švestek a blum, jak koukám u našich bude dooost, holt vynechám, jinak ukládám ;-):-p:-p:yes::yes:

rebeka:Nadi, zas tak nutné tam není, můžeš dát třeba rum a nebo višňovku ( griotku).

1974andrea: Andrej, švestičky by byly, i ryngle by se hodily.. ale nemám to portské.. a kvůli pár lžícím se mi ho kupovat nechce ( já ho nerada:-8:-D ) co s tím.. musí tam být nebo lze ho něčím nahradit;-):-?

Kdo máte zralé blumy nebo švestky, zkuste určitě tuhle dobrotu:-p. Já mám švestek plný strom, tak jsem neododlala a zhřešila:-D. Není tam těsto, takže je to vlastně skoro dietní:-));-)

srettka:Já je taky kupovala v Kauflandu, vybírala jen ty hodně tmavý a měkký;-)

1974andrea:sis je nasvěcovala horským sluncem, ne??:-O aby se ti krásně dotáhly:-)) ty co maj v konzumu Kófland jsou jaksi..nedomrlé:-8:-))

srettka::-D:-)) Sretti, já měla ty blumy fakt výborný, byly úžasně sladký, ale možná to byla jenom náhoda:-)). Vyzkoušej, je to dobrota;-)

senky:Moc děkuju:-K, jsem ráda, že tě recept nezklamal a doufám, že si dáš aspoň dvě porce jako já:-D:-))

1974andrea:plním slib:-K reference z mého ochutnání pouze kladné;-):-8 jenom jsme musela, na radu srettinky, na domácí ochutnávku nahradit kysanku nevařeným pudinkem, jelikož mi kysanka přes noc někam odešla, ale i tak vynikající. Cestou do práce ji koupím :-D:-D Foto a díky za tip na dobrotku.:-K:-K

krutibrko, toto mě uniklo:-O hmmm, pavlův reflex to ve mě vyvolalo:-8 slintám jak bohouš:-)) když teď ty blumky nejsou ono:-S vybavily se mi blůmy od babičky, když jsem tam jezdila v létě...krásně vybarvené a když je člověk rozloupl, voněly jako čert...éééé né sírou:-)), ale tím úžasným plodem:-p z těch by ta blumparáda byla unikáto sežeráto fofráto:yes::yes::yes:
ukládám a čekám na pravé letní plody;-)

senky:Určitě si pochutnáte, ale musí to být opravdu horké a ta kysaná smetana do toho krásně vteče:-p:-))

Včera jsem koupila v Albertu;-) dnes jsme v práci až do 18, tak to si odpoledne nějakou dobrotu se šéfinou zasloužíme, jdu na to:-D:-D, dám pak vědět, jak jsem se zavděčila:-D:-D

Vypadá do moc dobře :yes:+ Krásné fotky:yes:

Klidně bych použila mražené.Vypadá to pěkně.Pro mne bez badiánu.Podobně dělám rebarborový krambl.:-p:-p:yes::yes:

Velmi vám všem děkuji za komentíky:-K:-8

rebeka:Já je kupovala v sobotu v Kauflandu a právě proto, že vypadaly pěkně zrale, vytvořila jsem si po dlouhé době tuhle dobrotu;-):-p

:-// v únoru.. zralé blumy, jo:-?:-? tady těžko:-( asi se vypravím k dvanácti měsíčkům, ale nevím, jak bych pochodila:-(
to vypadá nááramně krásně, hříšně, sladce famósní... a to se smí(sní):-8:-p;-):-):yes::yes:

:-O krásná vášeň:-p:yes:11

to vypadá naprosto luxusně !!!! +1:yes:

Děkuji vám všem:-K, určitě zkuste, nebudete litovat;-)

Hmmm, jdu po blumách:-8:-K

Jo, takhle bych se zvášnila okamžitě :-p:-8:yes:

Dobrý;-):yes:

ÓÓÓ, tak to bude tedy dóst dobrý:yes::yes:

Vypadá to skvěle:-p:-p:-p:yes::-K

1974andrea: :-)):-)):-)):yes:

jirholu:Mně taky nestačil a oběd odsouvám na později:-D:-))

Mně by asi ten jeden pohár nestačil ;-):-p , sladké miluji :-8:-D +:yes:

Tématické fráze:
blumova buchta, zralé blumy, blumová štáva, blumový džus, recept blumky, blumy recepty, štáva z blumek, koláč z blumek, stromy vonely, blumky, blumky recepty, recepty z blůmek, rebarborový krambl, krambl z blum, blumy mražené recepty, buchta z blumek, koláč s nevařeným pudinkem, krambl, recepty blumky, blumový -koláč, buchta, řezy,

Suroviny:
bluma, badyán, skořice celá, koření hřebíček, víno portské, cukr hnědý, smetana zakysaná, máslo, mouka polohrubá, cukr hnědý

Přidat fotografie receptu