Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 066 kJ /
255 kcal
Bílkoviny5,04 g
Tuky2,88 g
Vláknina16,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy43,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ovocie na noc namočíme do studenej vody, aby sa pri šúpaní nedostali do šťavy chemikálie, ale ovocie je potom aj šťavnatejšie. Krok 2: Na druhý deň citrusy ošúpeme: odstránime nielen hrubú bielu horkú šupku, ale aj tenké šupky jednotlivých mesiačikov a jadierka. Krok 3: Získanú dužinu odvážime a dáme do kastróla, pridáme odvážené množstvo cukru a odmerané množstvo vody. Varíme na stredne silnom plameni asi 30 minút. Krok 4: Keď je marmeláda zlatistá, kvapneme trošku na studený tanierik a ak rýchlo stuhne, je hotová a môžeme ju odstaviť z ohňa. Krok 5: Ešte horúcu naplníme do pohárov a hermeticky uzavrieme.

Zveřejněno 14. 2. 2012

Poznámka autorky amalia

Táto klasická francúzska marmeláda je výborná na palacinky Suzette, ale aj na gofry (vafle) a na piškótové cestá, napríklad rolády.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnPj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LnPj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

Poprvé v životě jsem zkoušela na jihu Italie domácí citronovou marmeládu. Dokud jsem to neochutnala nenapadlo by mě to vyrobit. Od té doby si jí dělám. :-K a je naprosto skvělá doporučuji všem <3

Patricie:Ďakujem za pekné fotky a želám ti dobrú chuť, Paťka:-K

:-KAmálko, už jsem dělala marmeládu asi 3x, ale teprve dnes jsem ji vyfotila.
Moc děkuji za recept a přidávám foto.:yes::yes:

Super recept...dala jsem o pomeranč a o citron víc a přidala špetku skořice! Mňamózní! :yes: Mám to jako dárek k Vánocům, tak doufám, že to bude chutnat i obdarovaným! :-)

senky: Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jak velké skleničky jste použila? Chci udělat 6x0,5l skleničky jako dárky k Vánocům...tak abych věděla kolik surovin nakoupit. Děkuji :-)

Za pokus to stojí, Monika;-) Ja túto marmeládu z veľkej časti rozdám:-D, a tak ju varím aj 3-4 krát:-O Ale pyramídový systém funguje a moje susedky a priateľky si už robia svoju a rozdávajú ju ďalej:-K

Velmi lákavé:-K:yes:

Janka senky, teším sa, že sa ti marmeláda podarila a že chutí:-))Ďakujem za fotky, sú pekné, s dia želírovacím cukrom to môže byť dobré a dúfam, že sa ti tak vydarí aj druhá dávka:-K

:-p:-K:yes:

KRÁSA! :yes:

Amálko:-K nechala jsem se zlákat a neudělala jsem chybu:yes::yes:
Marmeládka je vynikající a přesně jak píšeš níže ani sladká, ani hořká, ani kyselá ;-) je sladcehořcekyselkavěpikantní:yes::yes:
měla jsem devět skleniček, něco jsem rozdala na ochutnání, zbytek zmizí asi velmi rychle. Loupat citrony byla sice zkouška trpělivosti, ale vyplatila se:-). Udělám ještě jednu dávku, jak se znám:-D:-D Posílám velký dík a foto, když dovolíš:-):-K
P.S. ještě musím podotknout, že jsem použila želírovací cukr DIA a i v této "úpravě" nemá chybu;-)

Andrea, s kôrou to bude ešte aj voňavé:-)) Kvôli tomu sa oplatí pridať aspoň jeden biopomaranč alebo citrón.

Jednou jsem dělala pomerančovou marmeládu a do té se dávala i na proužky nakrájená kůra. Byla vynikající a tahle bude určitě taky:-p:yes:

Uloženo a letím pro ovoce:yes::yes:

Moc pěkné :yes:+

OK:-D

amalia: A když nezvládnu,tak ti napíšu.:-)):-));-)

Tak to zvládneš ľavou zadnou, Pajaska;-):-D

amalia:Děkuji,já už se nadělala marmelád až hrůza.Sklep je plný,jenže citrus ještě ne.Odrazovalo mne právě to chemické ošetření a bio je zbytečně drahé na džem.Vyzkouším tedy tento postup.:-K

Pajaska, vyšlo mi osem 350 ml a dva malé od pesta. A neboj sa, keď marmeláda vychladne, stuhne:-))

No teda,ten vypadá krásně.:-O:-O Ještě jsem citrusový nedělala a chystám se už dlouho.Vím,že na pomerančový se používají pomeranče sevilské.Jsou nahořklé a typické pro anglický džem.Jenže,kde je u nás sehnat,že? Hodně mne to láká,i ten želírák mám doma,jenže já mám radši klasický džem a tak asi želírcukr vynechám a bude jen cukr.:yes::yes: Kolik skleniček je asi z tohoto množství?Děkuji.:-K

Já jsem letos dělala jen čistě pomerančový, tenhle ukládám, moc se mi líbí, vyzkoušíme příště :yes:

:-O:-O:-O:yes:..+1

Vypadá to suprově:-p:yes:

Ja.Lenttilka:mrklas do Alberta? My ho tam máme pořád
Amálko, dělám si legraci, ale fakt to znám a je skvělá i jen na chleba :-*:-*;-):-p:-p

Lentillka, stačí aj obyčajný kryštálový, v zime sa želírovací naozaj nedá zohnať:-( Mne zostalo trochu od leta, takže som varila aj s jedným aj s drhým cukrom. Špagetka, je mi ľúto, ak som ťa predbehla;-), ale ty máš v zásobe ešte kopu skvelých receptov a možno aj túto marmeládu robíš trochu inak, tak pridaj svoj variant:-D

:yes::yes: :-) Je možné,že v této roční době nemůžu nikde sehnat želírovací cukr nebo špatně hledám??? :-O

Páni a tenhle recept jsem sem chtěla dát;-(;-(:-D:-D, je skvělá, hlavně teď jsou pomeranče a grepy nejchutnější ;-):-p:yes::yes::yes:
Jo já davala želír cukr pro diabetiky, neb mám těžkého diabetika doma

Určite sa vám to podarí:-)) a v lete akoby ste našli;-)

:-p:-K;-) +:yes:

Tématické fráze:
grepová marmeláda recept, grepová marmeláda, citrusový džem, citrusový džem recept, recept na citrusovou marmeládu, marmeláda z grepů, recept na bio marmeládu, marmelády recepty, domácí citrusová marmeláda, citruvá marmeláda, recept na citrusový džem, marmeláda z červeného pomeranče, citrusová mamreláda, grepová marmeláa recept, grepová marmeláa recept, citrusové zavařeniny, citrusové marmelády-recepty, citrusové marmelády džemy, citrusove recepty, sevilske pomerance

Suroviny:
pomeranče, citron, grapefruit, cukr, voda

Přidat fotografie receptu