Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč z kávové sedliny

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 428 kJ /
3 687 kcal
Bílkoviny72,90 g
Tuky161,05 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 879 mg
Sůl2,61 g
Sacharidy476,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozienka namočíme do rumu. Krok 2: Margarín vyšľaháme s cukrom, po jednom vmiešame vajcia, pridáme múku s práškom do pečiva, vanilkový cukor a kávovú usadeninu. Primiešame hrozienka. Krok 3: Cesto vylejeme do vymastenej vaničkovej formy a pečieme pri strednej teplote asi 40 minút. Teplý koláč vyklopíme a posypeme práš. cukrom zmiešaným so škoricou.

Zveřejněno 22. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kávové sedliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Yo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koláč z kávové sedliny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Yo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Nadja: Naďka, kávová sadlina žiadne rakovinotvorné látky neobsahuje, to by sa nemohla piť z tohto dôvodu ani káva, pretože tá sa dp nápoja vyluhuje. Práve naopak, kávová sadlina sa používa ako hnojivo, v zakrabičí vo veľkom čoraz viac, čo by tiež nebolo možné. A potom, predsa tento koláč nejeme denne.Udeniny dokázateľne obsahujú rakovinotvorné látky a predsa ich jeme, však? A neporovnateľne viac ako tento koláč. ;-)

Nevím sice proč, ale tvrdí se, že kávová sedlina, čili lógr, je zdraví škodlivá, že obsahuje rakovinotvorné látky. Takže do koláče bych si ji nedala.

Zajímavý recept.Zkusím jej.:-K

Magdalenka, ďakujem ti, si rýchla:yes:;-) Určite to vyskúšam, mám rada takéto zvláštnosti, ďakujem ;-)

Tejaja, ja som ho našla inom webe, nemá zmysel to kopčiť.
http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=29490
Postupovala som presne podľa receptu, je chuťovo veľmi dobrý, vlhký, čokoládový a nevysychá na druhý deň. Ak na to dáš čokoládovú polevu a ešte trochu šľahačky...nemá chybu.

magdalenka, hoď sem recept na ten koláč. U nás sa robia kapustníky, na sladko, ale tie sú s hlávkovou kapustou, ale nie je to koláč.
http://www.toprecepty.cz/recept/1880-sarisske-kapu...

Cathleen, ja si robím turka z dvoch kopcových, takže by to ani problém u mňa nebol...
Tejaja, oceňujem originalitu. To by ma v živote nenapadlo, z čoho všetkého sa dá koláč upiecť...Už som piekla koláč s kyslou kapustou - zelím - sladký, kde to zelí ide do cesta, na ktorý som dlho zbierala odvahu. Toto si dávam do plánu tiež. Príjemný víkend všetkým!

Tento koláč robím vtedy, čo nie je samozrejme často :-D, keď niekam ideme a robím kávu do termosky, napr. zo školy niekam na výlet a pod. alebo pri väčších návštevách. Urobím naraz kávu a scedím ju. Koláč má chuť podobnú makovému koláču z nemletého maku. ;-)

cathleen...presne....

Tento recept mi naskočil jako Náhodný a tak jsem koukla:-)
Rozumím tomu dobře, že se tam přidává kávový "spodek" z (teoreticky) dvaceti turků:-?

Tématické fráze:
koláč z logru, kávové koláče, kavovy kolač, kávová buchta koláč, koláč+tvaroh+logr, kávová kolac, buchta s kávovou sedlinou, kolac.z.logru, sarisske kolace, zdraví kávový koláč, kávový koláč z logru, kavovasedlina.cz, je škodlivá sedlina z kávy?, koláčky od turků, kávová buchta z logru, buchta z logru, buchta z logru od kávy, koláč s kávovou sedlinou, kávové hnojivo, čokoládovo-kávový koláč

Suroviny:
kávová sedlina, mouka polohrubá, cukr moučkový, margarín, vejce, rozinky, rum, cukr vanilkový, prášek do pečiva, cukr moučkový, skořice

Přidat fotografie receptu