Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smraďochovy zelné závitky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 502 kJ /
1 793 kcal
Bílkoviny54,91 g
Tuky171,23 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 484 mg
Sodík 2,63 g
Sůl6,46 g
Sacharidy7,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelí krátce povaříme, vychladnuté rozděláme na jednotlivé listy, které budeme plnit. Krok 2: Jáhly uvaříme dle návodu - 3x spařit horkou vodou a poté vaříme do změknutí. Krok 3: Na oleji zpěníme cibulku, přidáme mleté maso, které na cibulce osmahneme. Krok 4: Tvarůžky nakrájíme na menší kousky. Smícháme masovou směs + uvařené jáhly + tvarůžky, přidáme vejce a vše osolíme a opepříme. Krok 5: Na zelné listy klademe plátky slaniny a na ni masovou směs. Krok 6: Listy smotáme, dáme do pekáčku, potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autorky hanahcotton

Solila jsem minimálně - tvarůžky jsou dost slané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smraďochovy zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQQo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smraďochovy zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BQQo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-p+7:yes:

:-p:yes:

Bibinka:No vidíš, to máš pravdu, to mi nenapadlo :yes::yes:

Jana Remkova: Jani, když se zelnýma listama nejsi kamarád, tak to můžeš udělat v kapustových listech, ty se dají oddělovat suprově;-)

Hani, jak jsou někde tvarůžky, tak se neznám a proto máš 4.bod:yes:

Takovýho smraďocha bych si taky dala líbit. Pěkný recept;-):yes:....+1:yes:

Jana Remkova:Jani já jsem taky 2 natrhla :-8 přiznám se bez mučení :-D

teda to bych si hned dala:yes::yes::yes::yes:

spagetka: ne:-((, fakt..stydím se až za hrob..:-((. Vždycky to potrhám:-S, syn už je ze mne na nervy.:-D

Jana Remkova:Ty taková super kuchařka a nesundáš listy?:-O Prostě jednoduše lehce sloupneš. Teď to neber jako rejpání, jo,;-);-) vážně - většinou ty úplně první listy sloupneš, pak už to jde hůř, ale musíš jemně, ne silou ;-);-) Jo bacha, to zelí musí být čerstvý, ne že ho máš 14 dní ve špajzu

Bomba!! Jáhly, tvarůžky..hmmmmm, možná bych dala kuřecí mleté maso. Super Hani, bezva recept:-p:yes: Jen kdybych já trdlo uměla sundávat ty listy, abych je nepotrhala:-S

Hani????:-O:-O:-O za nápad sto bodů, tady jen jeden noooo ;-(:-D:-D:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
zelné závitky, zelny zavitky, recept na zelné závitky, zelný závin s tvaruzkama, kapustové závitky s jáhly, zelný závin, zelne zavitky s tvaruzkama, zelna s tvaruzkem, kapustové závitky, jak varit zelne zavitky

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, maso mleté, cibule, vejce, sýr tvarůžky kulaté, jáhly, slanina anglická, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu