Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 392 kJ /
811 kcal
Bílkoviny6,88 g
Tuky53,57 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 74 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy72,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava náplně: Červenou řepu si oloupeme a nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Jablko oloupeme a nakrájíme na drobnější kostičky. Krok 3: Na větší pánvi např. woku rozehřejeme olej, přidáme cukr, za stálého míchání upražíme světlý karamel, přidáme nakrájenou cibuli, chvilku osmahneme a přidáme nastrouhanou řepu. Krok 4: Osolíme, přidáme trochu vody, kmín, pepř, zakápneme octem a pod pokličkou dusíme zhruba 5 minut. Krok 5: Pak vmícháme jablka nakrájená na kostky a ještě chvíli dusíme, až do úplného odpaření tekutiny. Krok 6: Odstavíme a necháme vychladnout. Krok 7: Listové těsto rozválíme na obdélník, středem na délku položíme pás nádivky a těsto přes ni přehneme z obou stran. Já připravila 2 menší záviny. Krok 8: Dáme je na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do trochu více předehřáté trouby a upečeme. Krok 9: Teplotu trouby asi po 10 - 15 minutách - po zapečení těsta, trochu snížíme a záviny dopečeme. Stupně nepíšu, mám plynovou troubu.

Pak nakrájíme na řezy, podávala jsem teplé.

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autorky Merylas

Zdroj receptu: Kuchařka Jak šmakuje Moravskoslezsko? Recept je od paní Heleny Felbrové.

Trochu jsem si ho poupravila, v původním receptu se taky nedával ocet a pepř, a místo vodou se řepa zalila 1 dl červeného vína a mohlo se ještě dochutit citrónovou šťávou.

Závin se hodí jako příloha hlavně k pečené drůbeži.

Zkusila jsem do části nádivky vmíchat trochu Solamylu, řepa držela víc pohromadě, ale nebyla tak nadýchaná a vypadala sklovitě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGGl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Závin z listového těsta s červenou řepou - příloha k pečenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Všem děkuji za milé komentáře, budu ráda, když vyzkoušíte:-K

dobrý nápad :yes:

Maruško - krásná a zajímavá příloha:yes::-)+8

:yes:+3:yes:Tahle príma příloha se mi líbí:-K

Nevšední a moc lákavá kombinace! :-p
Dávám bodík :yes: a určitě vyzkouším!!! :-*

Senza nápad :yes::yes::yes::-p:-p:-p

Tématické fráze:
karpačo s červené řepy, štrůdl s červenou řepou, jak šmakuje moravskoslezsko recepty, štrúdl z červené řepy, jak dlouho se peče závin, příloha k pečeným žebrům, jak šmakuje moravskoslezsko, délka vaření červené řepy, slaný štrůdl s červenou řepou, karpačo z pečené červené řepy, štrudl červená řepa, závin z řepy, příloha k pečeně u kureti, štrůdl s řepou, jak dlouho pect závin, jak dlouho se peče listové těsto, červená řepa k masu, jak šmakuje moravskoslezsko kniha, slany strudl s repou, délka pečení zavinu

Suroviny:
těsto listové, řepa červená, cibule, jablko, olej, cukr krupice, sůl, kmín drcený, pepř, ocet, vejce

Přidat fotografie receptu