Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Radoušova bramboráková buchta

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 106 kJ /
1 220 kcal
Bílkoviny56,97 g
Tuky24,23 g
Vláknina33,73 g
Cholesterol 339 mg
Sodík 442 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy180,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupáme a nastrouháme (2/3 velká oka, 1/3 oka na mrkev). Krok 2: Vymačkáme vodu do misky a škrob, který se usadí na dně, vrátíme zpět k bramborám. Přidáme celé vejce, mouku, sůl, majoránku, pepř a sušený česnek a na malé kousky nakrájemnou feferonku. Krok 3: Promícháme a zapneme troubu na 190°C. Krok 4: Připravíme si velký plech, vysteleme ho pečicím papírem a lžící klademe těsto do obdélníku přes celou plochu do výšky 2 cm. Krok 5: Dáme do vyhřáté trouby a pečeme půl hodiny. Vyjmeme z trouby a celou plochu důkladně potřeme pastou, poklademe půlkolečky klobásy, sýrem nakrájeným na kousky a černými olivami, překrojenými napůl. Krok 6: Nakonec to celé poklademe kroužky cibule a posypeme tymiánem. Opět vrátíme do trouby, přidám větrník a zapékám ještě 20 minut. Je to dobré k vínu, k pivu i druhý den ohřáté v MV troubě.

Zveřejněno 21. 2. 2012

Poznámka autorky rozmarynaH

Námět mi dala před 2 roky kolegyně. Celé jsem si to časem přizpůsobila v duchu pokus, omyl. Na toto téma (bramborák) existuje celá řada receptů, tak tenhle je můj a na Top první. Radoušova proto, že se dle pověsti, zde vyskytoval rytíř s tímto jménem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Radoušova bramboráková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Prr6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Radoušova bramboráková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Prr6

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Aničko, děkuji za upozornění. Už jsem to opravila. Děkuji a ať Vám všem chutná.:-)

Tuhle verzi neznám a s klobáskou a pastou bude určitě moc fajn:-p+9:yes:Já po přidání surovin na zapečenou plochu dávám ještě dopéct,tady se to už nemusí:-?

tak teda tohle. . . tenoto. . . tohle vytunene bramborakove letiste, to bych si dala, to bych si naducala bachor,knihu i cepicu:-p i za cenu dvojiho paleni po tom fiferonu:-)):yes:

Taky bych si dala :yes:+

Marsi Mesi: my tady jsme tomu říkali "Chudobnica";-)

Jani a jmenovalo se to Harula ne?:-)) ale toto je fakt zajímavé, ukládám:-)):yes:

tam kde je bramborák :-p :yes:

No panečku!!!:-p Dala bych si kus toho kvádru!:-)) Kdysi jsem dělávala něco podobného, taky na plech, ale bez klobás a bez pasty Sauce Tradicional HEINZ, kterou neznám, ale podívám se v Albertu. Musím si to napsat;-). Veliký plus;-):yes:

Tématické fráze:
bachora recept, bachora, buchta z bramborákového těsta, bramborakova buchta na plech, bachor recept, recept na bachora, bachora recepty, plněná bachora, brammboráková buchta, buchta k pivu, brambráková buchta, recepty bachora, jak se pečou bachora, bramorakova buchta, plněna bachora recept, beamborakova buchta na plech, bramboráková buchta s kuřecím masem, bramboráková směs do trouby, typ co z bramborákového těsta, bramboráková pizza

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hrubá, pepř mletý, sůl, česnek sušený, feferonka čerstvá, majoránka, pasta sauce tradicional heinz, klobása tokajská, sýr montana, olivy černé, cibule, tymián

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu