Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vínové fánky

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 735 kJ /
3 283 kcal
Bílkoviny77,72 g
Tuky74,33 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 796 mg
Sodík 983 mg
Sůl2,65 g
Sacharidy553,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mise zmiešame múku, cukor, maslo, žĺtky, smotanu, prášok do pečiva a soľ. Krok 2: Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozvaľkáme na doske na hrúbku asi 5 mm. Radielkom nakrájame kosoštvorce a obdĺžniky 3 x 10 cm a uprostred urobíme radielkom po dĺžke zárez. Krok 3: Chytíme jeden cíp obdĺžnika a prevlečieme ho dvakrát cez zárez. Cesto sa nesmie skrútiť. Krok 4: Vyprážame krátko v horúcom oleji z oboch strán. Fánky majú byť zlaté, nesmú zhnednúť. Krok 5: Vyberáme na papierový obrúsok a ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre, do ktorého pridáme vanilkový cukor.

Zveřejněno 22. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vínové fánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zppg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vínové fánky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Zppg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

zviratko21:žloutky ;-);-);-)

Dobrý den, prosím Vás co jsou ty žitky ? Děkuji za odpověd, ráda bych recept vyzkoušela:-)

:-p:-p:yes:5

Máš pravdu, Anička, fánky majú kopu variantov, ja som zozbierala dobrú desiatku:-))

Babička dělávala,ale bez té kysané smetany:-KTo je už strašně dávno:-8Dík za připomenutí hezkých chvilek;-)+4:-K

Janka, vieš si predstaviť, ako sa z mäsožravcov zrazu stávajú vegetariáni:-?:-!:-O;-)

amalia::-D:-D nejsou Tvoji chlapci a moji chlapci čirou náhodou příbuzní:-?:-?:-D:-D

No sláva:-D, Janka, dám to prečítať mojim chlapom;-), aby ma nenútili robiť večer o ôsmej fánky len preto, že sa končia fašiangy;-) Akoby potom dodržiavali nejaký pôst;-) Jedia všetko ako v ostatné mesiace:-D

Díky za připomenutí této variace:yes::yes: Bývalo to oblíbené mlsání mojí mamky:-8 a boží milosti nesměly na ostatky chybět;-)a klidně se můžou jíst i mimo fašaňk:-D:-D

Neboj, Špagetka, v poslednom čase sa mi to stáva čoraz častejšie:-D Vravím si, že je to preto, lebo čím je človek starší, tým viac vie a kým si preberie celý register informácií, trvá to trochu dlhšie:-D;-)

amalia:bingooo, ježíš já jsem vostuda,:-8:-8:-8 v mým věku a už sklerosis demensis :-D:-D:-D:-D, díky.....

Asi "božie milosti", nie, Špagetka? Aj u nás sa im niekde tak hovorí:-))

Znám, jen si nemůžu vzpomenout, pod jakým názvem ho naši dělali (do kuchařky se mi nechce:-8:-8);-):-p:yes:

Včera mi moji chlapi vytkli, že sa končia fašiangy a fánky som urobila iba raz. Akoby sa nemohli jesť aj mimo fašiangov;-) Takže som prelistovala zošity s receptami a verte alebo nie, nestačila som fotiť prípravu, ešte že som ich odohnala, kým nenafotím hotové. Dnes ráno tu nie je ani jedna fánka.

Tématické fráze:
fánky recept, fanky, ostatky recepty, pecivo fanky, fánky + prášek do pečiva, recept na fánky, co jsou fánky, ostatky receptu, smažené fánky, fašiangy, recept na boži milosti -fanky, vinove pečivo recept, recept na vinove pecivo, vinove kolacky, recepty na fanky, vínové řezy z bílého vína, šlehačkovovinove cukroví recepty, recepty vínové, vínové řezy, vinove koláč

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, žloutek, smetana zakysaná, víno bílé, prášek do pečiva, sůl, olej, cukr moučkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu