Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový vločkový chleba

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 072 kJ /
1 690 kcal
Bílkoviny56,05 g
Tuky12,68 g
Vláknina27,74 g
Cholesterol 8 mg
Sodík 4,90 g
Sůl12,00 g
Sacharidy324,12 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vodě rozmícháme cukr, droždí a trochu z odvážené mouky a necháme nakynout = kvásek. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, uděláme kulatý bochník, který zmáčkneme dost naplocho a vložíme do vymazané remosky. Krok 3: Necháme vykynout, víko remosky si 5-10 minut na prázdném hrnci předehřejeme a pak chleba upečeme - asi 40-45 minut. Krok 4: Těsto můžeme připravit i v pekárně: Všechny suroviny dáme do pekárny (tekuté, pak sypké a odložíme si trochu z odvážené mouky na dosypání - těsto je zpočátku velice hutné, mouku dosypáváme při vymíchávání) a použijeme program Těsto. Krok 5: Po jeho ukončení pokračujeme podle výše popsaného postupu.

Zveřejněno 22. 2. 2012

Poznámka autorky cathleen

Chlebík popraská, má velice křupavou kůrku, nedrobivou střídu a kyselkavou chuť, téměř jako kváskový. Je výborný i na druhý den.

Tento chleba můžeme samozřejmě péct i v troubě, velice dobře drží tvar.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový vločkový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/444J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový vločkový chleba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/444J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

ivulinka: Traduje se mezi starými pekaři, že tou prasklinou utečou z chleba všechny škodliviny. :-)):yes:

Pajaja: Pavli, určitě může. Jen nevím, jak je kefír oproti šlehanému podmáslí hustý. Tak si pohlídej hustotu, trochu z odvážené hladké mouky dej stranou a při hnětení dosypávej, popř. dosypej něco malinko navíc, bude-li třeba.;-)

Moc pěkný chléb! :yes: Jen jsem se chtěla zeptat: šlo by přidat místo podmáslí kefír? To asi nebude stejné, že. . . :-8 :yes:+

To je parádička:-K+13:yes::-p

To je zase krása...puklá...remosková :-p:yes::yes:

rozmarynaH: remosku mam tu mensi, prumer asi 24 cm.
Peceni chleba v remosce je treba jednou vyzkouset, pohlidat a pri dalsim peceni uz budes vedet, nac si muzes troufnout - z kolika mouky, jak co nejmene ho zplostit (aby se pak nepripekl na viko) atd. Priznam se, ze bych v zivote nerekla, ze chleba z remosky bude tak dobry a s perfektni kurkou...:-8

:-p:yes: krásný chlebík:-K

Catleen, chtěla jsem se zeptat, jaký průměr remosky jsi použila.Dík za odpověď, chleba vypadá náramně.:-K

BILKOVAI:Ivetko, vzpoměla jsem si: když jsme byli malí, posílali nás rodiče do obchodu pro chleba, na kterém muselo být vyražené č íslo odpovídající dnu, ale také musel být hlavně prasklý, jiný jsme domů donést ani nesměli, nevím proč:-)

Cathleen, ten chlebíček nemá chybu:-O. Taky miluji prasklé chleby:-*;-) Škoda, že nemám remosku, ale vyzkouším příležitostně v troubě nebo ho dám do hrnce;-):yes:...+1

...a zase se peklo, a pěkně chutně a zdravě, palec hore:yes::-);-)

opět nááááááádhera:yes::-D

Bibinka: nevim, jestli mi uveris, ale 1.fotku jsem vkladala se vzpominkou na tebe, ze mas rada pukle chleby...:-D

Jsem pro Cathleen popravit, nebo políbit?Chááá:-K:-K:-K:-p:-p:yes::yes: Radši udělat a přidat fotku, že jo? :-D:-D:-D

Cathleen, tu fotičku s tou puklinou jsi mi tam dala schválně viď-já je tááák miluju:-p a chlebík vypadá opravdu skvěle a skvěle bude i chutnat jak tě znám;-) Dávám ti 3.bod:yes:

Tématické fráze:
vlockovy chleba, chleba z remosky, vločkový chléb, chléb z remosky, podmáslový chléb, vločkoví chleba, vločkový chléb bez mouky, vločkové chleba, recept na chleba z remosky, recept na chleba do remosky, recept na podmáslový chléb, vločkový chléb recept, chleba remoska, kváskový chléb z remosky, nac je dobre podmasli, chlebova kurka pukla, podmáslový chléb recept, recept na podmáslový chleba, top stár - podmáslový chléb, starý recept na podmáslový chléb

Suroviny:
voda, podmáslí, cukr, olej, sůl, kmín drcený, vločky ovesné, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, mouka hrubá, droždí

Přidat fotografie receptu