Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tolstolobik s baklažánom

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

amalia amalia

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie675 kJ /
161 kcal
Bílkoviny3,49 g
Tuky1,61 g
Vláknina12,42 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy28,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tolstolobika nasolíme z obidvoch strán a necháme 15-20 minút odstáť. Krok 2: To isté urobíme s kolieskami baklažánu, ak má peknú kožu, neošúpeme ju. Keď baklažan pustí horkú hnedú vodu, opláchneme ho pod studenou vodou a osušíme utierkou. Krok 3: Podkovičky ryby poukladáme do zapekacej misy, posypeme lístočkami tymiánu a pokvapkáme citónovou šťavou a olejom. Krok 4: Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15-20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Krok 5: Potom alobal odstránime a necháme nakrátko zapiecť iba zhora. Podávame s opečeným baklažánom a kolieskami cibule a citróna. Ozdobíme vetvičkou tymiánu.

Zveřejněno 23. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tolstolobik s baklažánom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLLy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tolstolobik s baklažánom

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLLy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Áno, Naďa, baklažán je lilek:-));-)

baklažán není "žán valžán":-D:-D, je to lilek, však:-?:-D
moc hezké obrázky krásného jídla:-):yes::yes:

Zajímavá a hezká kombinace:-p+4:yes:

Žiaľ, Magdalenka, máš pravdu, na Slovensku je naozaj veľmi draho:-( , dokonca drahšie ako v Rakúsku. Len neviem, aké sú v Česku platy.

amalia:ja som viac-menej reagovala na to, že v Čechách je baklažán za 40-50 korún, ako píše dolu Jana R. Mne sa zdá, že u nás je všetko drahšie - rukola sáčok za 1,7 euro a pod. Ale čo narobíme?!

Magdalenka, baklažán opekám osobitne na panvici, kúpila som ho v Kauflande, myslím. že stál menej ako 2,50 za kilo. Jeden väčší váži okolo 400 g, takže je to síce dosť, ale do novej úrody je ďaleko. Kolieska cibule sú surové:-), môžeš ioh tiež pokvapkať troškou citrónovej šťavy.

amalia: V Bille je u nás (BA Farského) baklažán cca za 3 euro, ak sa nemýlim. V sezóne asi za polovicu.
Baklažán sa opeká na oleji extra? Cibuľa surová pri servírovaní?
Ď.

Janka, ja baklažán môžem na všetky možné spôsoby:-p, škoda, že je u vás teraz drahý;-( U nás ceny potravín tiež nie sú ľudové... Špagetka, dík:-K

Jej a červená cibulka u toho, to se mi líííbí, jinak jasně :-p:yes:

Lilek jsem dělala jen jednou a to smažený. Cena v tuto dobu je docela vysoká, u nás kolem 40-50 kč. Takže musím na případný experiment počkat, až půjde cena dolů.:-D Co, kdyby mi to pak nechutnalo, za ty prachy?:-D:-D:-D. Ale tvá rybka v té kombinaci se mi moc líbí.:yes:

Tématické fráze:
tolstolobik recept, tolstolobik cena, www recepty z tolstolobika, cena tolstolobik, steak z tloustolobika, filé z tolstolobika, cena tolstolobika, tolstolobik jinak recept, lilek žán valžán, obalovany tolstolobik, tolstolobik na medu, baklažán alá žán, tolstolobik recepty smaženy

Suroviny:
tolstolobik, lilek, cibule červená, citron, citron, tymián, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu