Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bohunka.T Bohunka.T

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 580 kJ /
2 051 kcal
Bílkoviny59,00 g
Tuky22,50 g
Vláknina18,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,01 g
Sůl15,00 g
Sacharidy380,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do pekárny podle psaného pořadí, zapneme program TĚSTO. Krok 2: Hotové těsto dáme na vál a vypracujeme do bochníčku, dáme do kulaté vysypané ošatky a přikryté dáme na teplé místo, asi hodinku kynout. Krok 3: Vykynuté těsto vyklopíme na plech s pečícím papírem, potřeme vodou (používám rozprašovač), posypeme kmínem, dáme do předehřáté trouby na
220 °C, pečeme 10 min a pak ztlumíme na 180 °C dopékáme 35 min. Během pečení asi 3x potíráme vodou!!! Krok 4: Před koncem dávám troubu jen na vrchní pečení, ale musí se to hlídat aby se chlebík nespálil. Teplý chléb přendáme na mřížku a necháme vychladnout!!!!

Zveřejněno 23. 2. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDDj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lDDj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Chleba vyzkouším:yes: a můžu vědět, proč se tolikrát potírá vodou? Je to pro měkčí kůrku nebo z jakého důvodu?

Včera jsem pekla,chlebík je výborný:yes::yes::yes:Dávám fotky a bodík...

tereza:V pekárně nepeču, protože mi vadí potom ty díry v chlebu od metlí:-(tak si raději v pekárně zadělám těsto a pak dodělám klasicky:-)

Aha,já dotiž teď zrovna tento recept dělám v pekárně,tak jsem zvědavá,jak to dopadne.Zatím díky :-)

tereza: Podle tvaru je vidět, proč se nepeče v pekárně. Někomu prostě se ten tvar kvádru z pekárny nelíbí, tudíž vytvaruje dle sebe;-);-). Taky sice umíchám a nechám kynout v pečce, ale máme moc rádi kulatý tvar chleba

proč nepečete v pekárně:-)

no tak ten vypadá krásně, brzy musím vyzkoušet

Markitek:to je škoda že pekárna stojí ladem:-Ddneska si můžeme koupit už i hotovou směs na chlebík a je to bez práce uplně.Nám chutnají třeba směsi z Lidlu:yes:

tak pořád si říkám, že bych začala dělat doma chleba, ale jsem na to líná, tohle přidávám do oblíbených a možná:-)protože ty kupované už nám moc nechutnají a pekárna mi tu stojí, se do pečení pustím:yes:

Bibinka:jojo přesně je to ošatkou:-D;-)

Bibinka:To je ošatkou;-).

Bohunko, bodíka jsem dala už včera, ale chtěla jsem se zeptat, jak jsi dělala takové ty "čárky"po obvodu bochníku:-?vypadá to moc hezky:yes:

Krásný chlebík! :-p:yes::yes:+

děkuji za milé komentáře:-K:-K:-K

krásný chlebíček:-K domácí chleba je domácí chleba, vůbec se nedají s těmi ze supermarketů srovnávat:-! hned v neděli vyzkouším:yes::yes:

Tématické fráze:
pivní chleba, pivní chléb, recept na pivní chleba, domácí pivní chléb, pivni chleba z domaci pekarny, pivní chleba recept, pivní chléb recept, pivní chléb z domácí pekárny, pivní chleba v troubě, recept pivní chleba, recept na pivní chléb, domaci pivni chleb recept, pivní chleb domací, recept na chleba z domácí pekárny pivní, domací pivni chleba, recept pivní chléb, pivní recepty, pivní chléb v troubě, recepty na pivni chleba, pivní domácí chleba

Suroviny:
voda, pivo světlé, sůl, ocet, olej, mouka hladká, droždí čerstvé, kmín celý, semínka lněná

Přidat fotografie receptu