Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kadlíkova krkovice se šípkovou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kadlik Kadlik

Náročný

Doba přípravy dlouho

dlouho

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 995 kJ /
2 389 kcal
Bílkoviny241,82 g
Tuky125,22 g
Vláknina8,52 g
Cholesterol 576 mg
Sodík 668 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy24,52 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtyři dny předem jsem rozřezal kus krkovice na čtyři pláty, tyto položil do mořidla a uložil na chladné místo. Mořidlo jsem udělal z cca 3/4 litru vody, kávové lžičky soli, drceného čtyřzrnného pepře, bobkového listu, nového koření, trošky tymiánu, asi dvaceti kuliček jalovce. Toto jsem svařil, a následně do vychladlého jsem rozmačkal asi šest velkých stroužků česneku. Krok 2: V den D jsem vymazal pekáček sádlem, pokladl krkovici, a přelil mořidlem, i s kořením. Šoupnul do trouby, na střední výkon, mám plynovou troubu, peče podle vlastního uvážení, čímž mne občas přivádí do stavu záchvatů a křečí, takže přesnou teplotu a dobu pečení opravdu neuvedu. Krok 3: V mezidobí jsem na druhém pekáčku orestoval na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přihodil na kostky nakrájené bramborové knedlíky, kroužky pórku, a v troubě trošku připekl, aby to chytilo barvu. Pak jsem vyndal maso z plechu, očistil od koření (neznám hnusnější pocit jak kousnout do kuličky nového kořen), a maso uložil do tepla. Krok 4: Výpek jsem podlil červeným vínem, zavařil, přepasíroval. Do vzniklého sosu jsem rozmíchal šípkovou marmeládu, ještě zaprášil lžičkou mouky, a preventivně prohnal ponorným mixerem. Másledně nechal ještě chvilu probublat, za stálého míchání.

Zveřejněno 24. 2. 2012

Poznámka autora Kadlik

Měl to být divočák na šípkové, ale nějak se mi to vymklo z rukou. Akorát ty knedlíky jsem osmahl moc, některé už byly dost křupavé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova krkovice se šípkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9Qq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kadlíkova krkovice se šípkovou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z9Qq

Marie

Komentáře (23)

háááááá špagetka je taky asi přemrzlá:-))jinak kodl dobrý sem kuchař a recept vypadáfajn

Janushkaaa: Jojo,Kadlík je hyper super správný vypravěč:-D:-D Kdyby někdy vydal knihu,jsem první kupující;-):-)

Jo a holky s tou šípkovou marmeládou to určitě vyzkouším! :) Lepší než se s tím kuchat... Tak jsem zvědavá co vyleze! :)

Tak jsem narazila na jeden Kadlíkův recept a tak jsem se u něj pobavila, že mi to nedalo a pročetla jsem si jeho recepty všechny což normálně nedělám a u všech jsem se fakt nasmála (v dobrém slova smyslu) :-D. Tak mi to nedalo a protože se mi tak moc líbil popis, ale i představa chutě receptů tak jsem se přihlásila a recept po receptu ohodnotila bodíkem... :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

No prostě super, skládám poklonu! :-K A jen tak dál, nenechte se zastrašit některými protivy v diskuzích - stejně jen závidí! ;-) Jak říkával můj dědeček: Úspěch ti dneska nikdo neodpustí! :-)

Děkuji za příjemné nastartování nedělního dne! :-))

rihana:No nevím,u nás to je třeba jen zvyk, ale babička i mamka říkaly,že teprve zámrazem získaj šípky tu správnou šípkovou chuť a abys mi věřila přečti si i tento odkaz, naši předci věděli, co je nejlepší:
http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0%C3%ADpky

A nečekám až šípky přemrznou. Musí být ale hodně zralé.

Šípkovou marmeládu dělám každý rok a už dávno šípky nekuchám. Po uvaření a propasírování po nich není ani stopa. Jediné co udělám, že je pořádně omyji.

Kadlik:Určitě, šípky musej přejít mrazem, jinak to není ono!!!

já myslím, že šípková marmeláda by se dala udělat z přemrzlých šípků, které celou zimu na procházce v přírodě uzobávám, a konzumuju. Další zimu to vyzkouším!;-)

Jana Remkova:Jani, není to taková práce, musíš mít pasírovač, takový jednoduchý seženeš v Kaufu, celé šípky rozvaříš a propasíruješ, chmýří si nevšímej, to a ani semínka prostě tím pasírovačem neprojdou, zbude jen ten hustý sirob, který pak bežným způsobem uvaříš na marmeládu

Kadlik: tak kdybys to náhodou dělal, vzpomeň si na recept. Já mám dojem, že to tak jednoduché nebude. Šípky mají uprostřed takové chmýří, to se musí odstranit a je s tím hromada práce. Navíc, já jsem alergik právě na takové chmýří, jinak už bych to dávno vyzkoušela. Ono ne nadarmo to stojí tolik peněz asi:-S

http://recepty.vareni.cz/sipkova-marmelada/

Veronika.Hrozna: Tu šípkovou marmeládu jsem koupil v Tescu, drahá jak čert, a prý - půl kila šípků na kilo marmelády.Čili nula nula prd. Ale chuťově velice příjemně překvapila.Řikám si, že příští zimu narvu hafo přemrzlých šípků, pomelu, naředím, povařím, přepasíruju, dám cukr... Prostě zkusím. A na tom Sběrném dvoře mi to připadalo ponižující, loudit o něco, co někdo nepotřebuje. No, policie mi vysvětlila, že jsem drancující zloděj......:-S

spagetka: jéé, špatně jsem se vyjádřila! Myslela jsem knoflíky do toho sporáku!

Jana Remkova:asi teď nevím, co myslíš -sporák? no koupit néé, jinak nevím, co myslíš, knoflíky nééé, ty ti nikdo nedá

Kadlik:Kde berete šípkovou ,já měla jeden pohárek koupený kdysi ,nevím kde, a teď jsem koupila jenom nějakou zavařeninu či co a nemá to chuť ani vuni,a zdá se že to kolem šípku jenom vezli, anebo někdo při vaření té zavařeniny jenom někoho poslal k šípku :-?
Měl jste jí dát bura oni jsou na tohle zvyklý a ze starých věcí dělaj kšeft! Já už takto koupila hodné hezkých věcí a dvé nádherné noční lampy se soškami nádhernou ruční práci.
Nechala jsem je zrestaurovat a znovu pozlatit stálo to majlant,ale nádherný.;-)

spagetka: Kadlik..to se fakt nedá nějak sehnat?:-O Mne by teda šlak asi trefil. Ale Kadlik to umí tak podat..:-D:-D

:-D:-D:yes::yes::yes:u tvých receptů se jednak pobavím a i naberu inspiraci.;-):-p

:yes::yes::-p

Děvčata... jestli si koupím nový sporák, zase bude s plynovou troubou, což mně moc štve. Ale doma prostě by generálka elektriky stála majlant, a jsou důležitější věci. Za měsíc budu radši používat gril na dvoře. Nejvíc mně nasralo /omlouvám se za to slovo/ že jsem byl něco vyvézt na Sběrném dvoře, uviděl svůj typ sporáku, knoflíky nepoškozené /tyhle už se nevyrábí, takže kvůli poškozeným těm svým mi blbne celý sporák/, tak jsem je stáhnul, a radoval se. Doletěla správkyně dvora, a prý že kradu. Poslal jsem ji do řiti, zavolala policii a ti mi ty blbé dva knoflíky mocí úřední odebrali....:-(( je to normální?????

Jana Remkova:Nooo Jani, já v poslední době Kadlíka s touto poznámkou cháápu. Odešly mi totiž knoflíky na ovládání elektrické trouby, ještě že mám teploměr do trouby. když se ti knoflíky protáčej a na termostatu mám nastavenou teplotu 150°C, ale podle teploměru tam máš teplotu 220°C, dobře, vrátíš to zpět, jenže po chvíli zjistíš, že tam je jen 50°C :-O:-O:-//:-// a ujišťuju tě, že se nechechtáš,ale vztekáš......Už abych měla nový sporák, nebo se něco doma stane ;-(:-(;-):-S:-)):-))

Mi se líbí foto a vůbec celé to jídlo. Maso má nádhernou barvu. Ovšem tvá poznámka.."mám plynovou troubu, peče podle vlastního uvážení, čímž mne občas přivádí do stavu záchvatů a křečí,"..přivedla mne do záchvatu smíchu:-D:-D:-D. Ráda čtu tvé recepty..;-)

Krkovička je báječně šťavnaté masíčko,které je velice chutné:-pHezky napsaný postup dobré bašty:-p+6:yes:

Mořidlo znám na zvěřinu, s šípkovou jsem už taky vařila, tudíž velmi chutná kombinace a brambory vypadaj lákavě ;-):-p:yes:
Jo alíbí se mi jak popis postupu, tak fotka :-D:-D:-D

Tématické fráze:
divočák recepty z krkovice, krkovice z divočáka recepty, šípková zavařenina kde koupit, krkovice z divočáka, jak dlouho se peče krkovice, krkovíce z divočáka recept, koupím šípkovou marmeládu, šípková zavařenina koupit, kde koupit šípkovou zavařeninu, kde koupím šípkovou marmeládu, šípková marmeláda kde koupit, kde koupit sipkove pyre, kadlíkova masová konzerva, péče na krkovice, co s šípkovou marmeládou, krkovice s divočáka, šípková zavařenina v tescu, kde koupit šípkovou marmeládu, recepty na krkovici z divočáka, kde koupím mořidlo na česnek

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, česnek, sůl, pepř, tymián, bobkový list, koření nové koření, jalovec, víno červené, šípková omáčka, mouka hladká

Přidat fotografie receptu