Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Hodnocení receptu je 4,9 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 835 kJ /
2 351 kcal
Bílkoviny38,31 g
Tuky161,28 g
Vláknina27,66 g
Cholesterol 294 mg
Sodík 3,84 g
Sůl10,41 g
Sacharidy174,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omáčka:
Na spodní straně rajčat si nožem uděláme kříž a ponoříme je na několik vteřin do vařící vody. Rajčata si oloupeme, rozřízneme na půl, vyřízneme stopku a vydlabeme semínka. Dužinu si nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky, papriku na kostičky. Na oleji si společně s česnekem zesklovatíme cibuli. Přidáme nasekanou petržel, bylinky, papriku a rajčata. Zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme provařit 20 minut na mírném ohni. Těsně před podáváním přimícháme ricotu a přisolíme, je- li to nutné. Omáčku a noky podáváme zvlášť. Krok 2: Noky:
Polentu si připravíme podle návodu na obalu s množstvím polenty a vody uvedeným v surovinách. Uvařenou polentu vyklopíme na pečící papír, druhým přiklopíme a válečkem vyválíme na placku o tloušťce cca 1 cm. Vykrájíme placičky, které naskládáme do zapékací mísy nebo menšího pekáčku vymazané máslem. Posypeme parmazánem, polijeme bylinkovým máslem a dáme do vyhřáté trouby na 220°C na funkci grill po dobu 12 minut. Krok 3: Bylinkové máslo:
V kastrůlku si rozpustíme máslo, česnek si propasírujeme lisem na česnek a lehce orestujeme. Přidáme nasekané bylinky, promícháme a stáhneme z ohně. Máslem rovnoměrně polijeme polentu

TIP: Polentu lze připravit různými způsoby, aneb další oblíbené recepty

Zveřejněno 25. 2. 2012

Poznámka autora Miquel

*Lze podávat jako samostatné jídlo, předkrm, nebo i s plátkem masa opečeného na grilu.

*Tyto noky jak už název napovídá jsou typické pro Řím a okolí.

*Recept je z knihy "El gran libro de la cocina italiana" od autorů "Carlo Bernasconi a Christian Teubner".

*Polenta je kukuřičná mouka (krupice) http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqLR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Noky po římsku s "omáčkou" z rajčat (Gnocchi alla romana di polenta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqLR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jak už jsem uvedl recept je z knihy "Velká kniha italské kuchyně" kde pod názvem "Gnocchi alla romana" je uveden tento recept. Jedním z autorů je i kuchař prestižní restaurace v Ženevě Carlo Bernasconi který se specializuje na italskou kuchyni. Více se k tomuto nehodlám vyjadřovat. A jen tak mimochodem nepíše se vItaliji, ale v Itálii.

bezva recept

Abych vam to vysvetlila lepe-vItaliji se vari gnocchi na milion zpusobu,tj. ze semomolina,z brambor a mouky,ze spenatu a ricotty,ze stareho chleba, neco jako nase male kulate houskove knedle.To,co vy jste uvaril, jsou gnocchi di polenta.To jenom na vysvetleni.Gnocchi alla romana jsou vzdy a jenom ze semolina,mleka,vajec a parmezanu.

Príma receptík s krásnýma fotkama:-p+11:yes::-K

Děkuji všem za komentáře:-K:yes:
jitka: Dovoluju si nesouhlasit, protože co je dnes zásadního:-? Spousta receptů ať už si vezmeme třeba českou klasiku svíčkovou se různí, každý si ji upraví podle sebe;-) Stačí si zadat do googlu Gnocchi alla romana a uvidíte kolik vám vyjede různých verzí, nehledě na to že jsem uvedl zdroj odkud recept je. Ale abych byl upřímný, přidám do názvu di polenta;-)

Gnocchi alla romana se delaji zasadne ze semolina, mleka a vajec,neco jako ceska krupicova kase s vejci,ktere se pridavaji po odstaveni z ohne.Dale se zapracuje do hmoty strouhany parmezan a dale se postupuje,jak popisujete,to je jiz OK.Jitkina@gmaile.com

překrásná práce.. nádhera.. jsem v úžasu:-O:-8:-*:-K:yes::yes:

:-p:yes:

:yes:mňaaam:-K:-K:-*

:yes::-p

:yes::yes::-p:-O:-K

Moc se mi líbí Tvé originální recepty :-p:yes::yes:

Tak na tomhle bych si určitě pochutnala:-p:yes:, polentu jsem zrovna prvně koupila a přemýšlela jsem, co s ní;-)

To vypadá dobře, ale nechám, až budou rajčata jedlá ;-);-), jinak nemám problém :-p:yes:
Jo dovolím si přidat odkaz, co je polenta, někdo to fakt nemusí vědět, když tak si to přidej do Poznámky ;-)
http://clanky.vareni.cz/polenta-tradicni-italske-j...

Tématické fráze:
noky z polenty, opečený masový nok název, noky z ricotty, gnocchi z ricotty, polenta noky, gnocchi rajčata, noky s omáčkou, noky z ricoty, noky s rajčat, placičky z polenty, co je polenta, kuřecí stehno p římsku, placky z polenty, gnocchi s italskou omáčkou, noky polenta, noky z polenty recept, gnocchi s ricoty, gnocchi di polenta(noky), gnocchi s rajcat, jak vyrobit noky z polenty

Suroviny:
rajče, cibule, česnek, paprika čerstvá červená, olej olivový, petržel, čerstvé bylinky, vývar masový, sýr ricotta, sůl, polenta, sůl, voda, máslo, česnek, čerstvé bylinky, máslo, parmazán

Přidat fotografie receptu