Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 6-7

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 092 kJ /
1 695 kcal
Bílkoviny236,85 g
Tuky65,59 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 517 mg
Sodík 3,33 g
Sůl7,85 g
Sacharidy34,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté a osušené maso rozřízneme na stejnoměrnou placku a nejlépe přes fólii nebo igelitový sáček rozklepeme na plát. Očištěnou cibuli a rajčátka nařežeme, cibuli na tenké půlměsíčky, rajčátka na silnější plátky. Sýr si nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Krok 2: Připravený plát masa mírně osolíme a opepříme po obou stranách, z vnitřní strany potřeme marmeládou, posypeme sýrem a zabalíme do rolády, kterou ještě pro jistotu na několika místech utáhneme nití. Krok 3: Alobal potřeme máslem, poklademe cibulí, rajčátky a kousky zbylého másla a zastříkneme chilli omáčkou. Položíme roládu, potřeme zbytkem chilli omáčky a pečlivě ji do alobalu zabalíme. Krok 4: Do papiňáku dáme nerezový pařák na ohřívání knedlíků, přilijeme 6 dcl horké vody a opatrně vložíme zabalenou roládu. Dbáme na to, aby byl alobal otočený překladem nahoru a případně puštěná šťáva nemohla vytéct. Krok 5: Až začne voda v hrnci vařit a ventil hodně ucházet, ubereme plamen na minimum a pod tlakem vaříme 45 minut. Poté vypneme a necháme dojít. Krok 6: Pak hrnec otevřeme, roládu vytáhneme, položíme na vhodný talíř, nebo mísu a alobal otevřeme. Roládu přendáme na prkýnko, odstraníme nitě, nakrájíme na úhledné porce a uchováme v teple. Krok 7: Šťávu z alobalu přelijeme do menší nádobky, ponorným mixérem rozmixujeme a tím ji i zároveň zahustíme. Roládu podáváme s bramborovou kaší a přeléváme teplou šťávou.

Zveřejněno 26. 2. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Zkusila jsem další papiňáčkovou verzi a protože maso bylo šťavnaté, chutné a šťáva velice dobrá, tak vám svůj receptík přidávám. Můžete samozřejmně udělat z menší dávky masa a s jinou náplní, záleží, co doma v lednici máte:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OD5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní "papiňáková" vepřová roláda v alobalu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0OD5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

verca:Věruško,pokud jste začátečník,bude asi nejlepší,když požádáte přímo v řeznictví,aby Vám z kýty(nebo vepřové plece)ukrojili plát na roládu a ten si pak doma naklepete do patřičného tvaru:-)Přidávám tady odkaz na menší vychytávku,kde lze i z menších naklepaných kousků masa vytvořit roládu(například z menších vepřových řízků,kuřecích prsních nebo stehenních řízků)V masně zakoupíte vepřovou tukovou blánu 1kg za cca 8kč,-.Na roládu bude stačit přibližně 20dkg a pak můžete pracovat podle napsaného postupu.Náplně můžete zvolit libovolné.Stačí maso lehce osolit,opepřit,lehce potřít hořčicí a poklást na tenké plátky nakrájenou uzeninou(anglická slanina,nebo šunka,prostě,co máte rádi.Pro hezký vzhled na řezu můžete do náplně přidat různě barevnou papriku,posypat nasekanou zelenou petrželkou,nebo natí lahůdkové cibulky).Přeji Vám,ať se dílko podaří:yes::-Khttp://www.toprecepty.cz/recept/16671-kureci-rolad...

Anna Kocikova:nemohla by jste poradit jak presne takhle krasne naporcovat maso na roladu. Jsem začatečník a moc nevim jak na to

Mmm...mňamkové :yes:

Mmm...mňamkové :yes:

Já vám všem velice děkuji za moc milé a vřelé komentáře,které jste mi tady děvčata napsaly:-KMoc jste mě potěšily a udělaly velkou radost:-*:-))Mnohé z vás víte,že papiňáček je moje slabost a ráda v něm vařím;-)Až zase budu mít nějakou dobrotu odzkoušenou na manžílkovi po které se neudáví,ráda vám ji opět přidám:-))
Ještě jednou i za bodíky díky:-*:-K:-))

paní Papinová,:-K:-K pomlaskáníčko, pěkné papáníčko... posílám plusík:-p;-):-D:yes::yes:

Pěkná až k nakousnutí:yes:

Super receptík:-p;-)+1:yes:

Aničko skvělé:yes::-D

:-)) neangažovali Tě výrobci Papinova zázraku, abys jim vymýšlela recepty? Pokud ne, měli by to udělat ;-):yes:

tak tomu se jářku rika napad za dveste:-p:yes: pekne jsi to anyzku vymyslila;-)a vypada to veelice dobre:-p:yes:

;-)Aničko, tak teď jsem probrala lednici a mám vše, zkusím takto v papiňáku, dělala jsem to telecí také v papiňáku, ale roládku máš krásnou, já toto ještě zde nezkusila, zkusím ji také, díky za stálé inspirace:-K

:-p:yes:

Tak to by mě nenapadlo, dělat v tlakáči...hezký recept:-p krásné foto:yes:6

:-):-K:yes:+

Tématické fráze:
vepřová roláda pečená v alobalu, jak naporcovat maso na roládu, masová roláda v alobalu, kuřecí roláda v alobalu, vepřová roláda, hovězí rolada v alobalu, pecena rolada v alobalu, nejlepší kuřecí roláda, vepřová roláda z kýty, skvělá vepřová roláda, jak vytvorit plat masa na roladu, plat na veprovou roladu, rolada pecena v alobalu, rolada z veprovych rizku, nápln do vepřové rolády, jak pracovat s papinakem, jak naporcovat kytu na roladu, vepřové roláda pečená v alobalu, epřová roláda, veprova rolada jak naporcovat maso

Suroviny:
kýta vepřová, sýr niva, marmeláda rybízová, omáčka chilli sladká, cibule, rajče cherry, máslo, sůl, pepř mletý, režná nit, alobal, voda

Přidat fotografie receptu