Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Turecký med

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 965 kJ /
2 382 kcal
Bílkoviny34,13 g
Tuky125,10 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 344 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy275,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor a znova prešľaháme dotuha. Krok 2: Med necháme zovrieť a do vriaceho medu primiešame sneh a miešame, kým nevznikne pevná masa. Pridáme vanilkový cukor a sekané orechy a premiešame. Krok 3: Masu rozotrieme na jednu oblátku, zakryjeme druhou a zľahka zaťažíme. Po vychladnutí vložíme dobre stuhnúť do chladničky (možno aj do mrazáku). Krok 4: Po stuhnutí režeme na kocky a každú máčame uhlopriečne do čokoládovej polevy (čokoláda + stužený tuk).

Zveřejněno 23. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turecký med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Turecký med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kGv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

jj, tak to muzu, jsem alergicka na liskace:yes::yes::-)) +3

Zdenka, orechy sú vlašské ;-);-);-)

Tejaja, zaujal mě váš recept. :-p Jenom se chci zeptat na oříšky. Mám dát vlašské nebo lískové? Lískové bych musela koupit. Vlašských mám doma dost. Děkuji za odpověď.

Tak to je nádhera!:-O:yes::yes:

lenka-m : nezvlhne, je to v pohode, dobre sa to je:-) Orechy treba nasekať, alebo nahrubo zomlieť. Polky orechov sú veľké, pri jedení to bude utekať. Robím to už dávno, takže viem, čo píšem.:-)

Oplatka nezvlhne tak, aby to vadilo. Spíš mi to občas dost neztuhne, ale gumové to není. Taky je dobré nechat ořechy co největší - půlky lískáčů nebo buráků.

S dorovými oplatky nemám žádnou zkušenost. Chtěla jsem se zeptat, zda se ten oplatek od náplně nezvlhne a nebude to jakési gumové. Vypadá to hezky,ráda bych to vyzkoušela.

Tématické fráze:
sekany turecky med, baklava tradiční turecký recept, turecký med sekany, jak se dělá turecký med, sekaný turecký med recept, recepty z medu, domácí turecký med, recept na sekany turecky med, turecké moučníky, turecký med sekaný recept, sekaný med, med recept, recept sekaný turecký med, moučník z medu, turecký moučník, turecký med recept sekaný, moucniky z medu, moucniky s medem, recept na domácí turecký med, sekany turecký med sekany

Suroviny:
oplatky dortové, bílek, cukr moučkový, med, ořechy sekané, cukr vanilkový, čokoláda, tuk ztužený

Přidat fotografie receptu