Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestová polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou

Bílý chřest můžeme zpracovat do jemné a krémové polévky. Nejprve jej blanšírujeme a poté přidáme do vývaru, který chuť zvýrazní. Do krémové konzistence si pomůžeme rozmixováním a při servírování doplníme polévku křupavou slaninkou.

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 755 kJ /
1 615 kcal
Bílkoviny28,69 g
Tuky139,26 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 211 mg
Sodík 1,76 g
Sůl4,37 g
Sacharidy57,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší nádobě si rozehřejeme máslo, na kterém osmažíme do zlata na kolečka nakrájenou cibulku a vše zalijeme kuřecím vývarem. Krok 2: Chřest omyjeme, oloupeme, špičky odřízneme (necháme si je na ozdobení polévky), dřevnaté konce odstraníme (lze je využít na přípravu vývaru). Krok 3: Do vroucího vývaru vložíme chřest a vaříme na skus, asi 5-8 minut. Krok 4: Poté chřest vyjmeme a zchladíme v míse se studenou vodou a ledem. Krok 5: Chřest vložíme s trochou vývaru do mixéru a rozmixujeme do hladké konzistence a nalijeme zpět do polévky. Zahustíme hladkou moukou a důkladně provaříme. Krok 6: Hotovou polévku ochutíme solí, bílým pepřem a nastrouháme špetkou muškátového oříšku. Podáváme se lžící zakysané smetany a špičkami chřestu. Můžeme také posypat na nudličky nakrájenou a opraženou slaninou.

Zveřejněno 28. 2. 2012

Poznámka autorky varilamyskakas…

Krém je jemný a moc chutný se zakysankou i se slaninkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAOl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestová polévka krémové konzistence se zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAOl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-p:yes::yes:

díky Aničko, jako mix a krémová polévka je výborná:-K;-)

Určitě bude dobrá:-p+5:yes:S chřestem jsem ještě zatím nic nepřipravovala:-8;-)

Pěkná je:yes:

1974andrea: teď ji manžel měl, no, dobrá, prý:-K

Ivi, já dělám chřestovou polévku podobně, ale se sladkou smetanou. Se zakysanou by chutnala mému manželovi:-p:yes:

Tématické fráze:
chřestová polévka z bílého chřestu, chřestová polévka, polévka chřestový krém, chřestová polévka z nakládaného chřestu, chřestová polévka recept, chřest polevka, chřestová smetanová polévka, chřestová polévka s bramborem, krémová chřestová polévka, chřestový polevka, chřestová krémové polévka, recepty polévky krémové, krémové polévky, krémové polévky, chřestový krém polévka, zelený chřest se zakysanou smetanou, chřestové polévky, chřestový krém recept, chrěstové polévka, zelený chřest polevka bez smetany

Suroviny:
chřest bíly, máslo, cibulka jarní, vývar kuřecí, mouka hladká, smetana zakysaná, slanina, sůl, pepř bílý mletý, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu