Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba s hořčičnou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Binoche

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 988 kJ /
953 kcal
Bílkoviny12,96 g
Tuky65,63 g
Vláknina1,95 g
Cholesterol 362 mg
Sodík 533 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy37,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme bílé víno, 125 ml vody, přidáme jeden bobkový list, sušený tymián, kuličky pepře, sůl a přivedeme k varu. Krok 2: Přidáme rybu a necháme ji vařit 15-20 minut do změknutí. Krok 3: Hotovou rybu vyndáme, přemístíme na taliř a udržujeme v teple. Krok 4: Vývar přecedíme, odměříme si 250 ml a přivedeme k varu. Krok 5: V misce smícháme smetanu s moukou a postupně ji přiléváme do hrnce s vývarem, směs vaříme na mírném plameni asi 5 minut. Krok 6: Žloutek rozmícháme s mlékem a hořčicí a také přidáme do hrnce. Přidáme máslo, dle chuti osolíme, opepříme a ocukrujeme. Krok 7: Rybu podáváme politou omáčkou a posypanou čerstvou petrželkou. Jako příloha brambory a já preferuji rýži.

Zveřejněno 29. 2. 2012

Poznámka autorky Binoche

Recept jsem našla v kuchařce pro labužníky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwBE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba s hořčičnou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RwBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Uvarila som, použila som dijonskú horčicu, tá dodala omáčke výbornú chuť. ;-)

:-p:yes:

Ryby můžu jakkoliv:-p

Tématické fráze:
treska s horcicnou omackou, ryba v hořčičné omáčce, ryba s hořčicovou omáčkou, ryba na hořčici, treska s hořčicovou omáčkou, file s hořčičnou omáčkou, treska v hořčičné omáčce, treska s hořčicovou, ryba s hořčicí, ryby na hořčici, ryba s omáčkou, file z hořčičnou omáčkou, treska zapečená s hořčičnou omáčkou, horčična omacka, pangas s hořčičnou omáčkou, hrubozrna horcice omacka, ryba se smetanou a hořčicí, ryba v hořčici, ryba s hořtičnou s omáčkou, dušená treska ve smetanové omáčce

Suroviny:
ryba, víno bílé suché, žloutek, mléko, hořčice, máslo, smetana, mouka hladká, pepř, tymián sušený, bobkový list, pepř mletý, petrželka zelená, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu