Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 896 kJ /
1 648 kcal
Bílkoviny75,26 g
Tuky29,42 g
Vláknina19,40 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 466 mg
Sůl0,92 g
Sacharidy260,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájené zelí spaříme vroucí vodou a necháme vychladit. Krok 2: Z mléka, mouky a vajec vymícháme těsto - bude o něco hustější, než na palačinky. Přidáme vychladlé zelí a dosolíme podle chuti. Krok 3: Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem. Musí být slabá vrstva - já mám plech 32/42cm, nebo dáme na 2 menší. Krok 4: Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Po upečení nakrájíme a potřeme rozehřátým máslem. Můžeme podávat teplé i studené.

Zveřejněno 1. 3. 2012

Poznámka autorky mysulka

Určitě se spousta z Vás podiví proč pečené zelí - tady u nás se tomu tak říká a většinou každý ví o co jde, i když to každý dělá jinak. Někdo přidává trochu prášku do pečiva a někdo peče vyšší, skoro jako nádivku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ln1r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ln1r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Děkuji za zveřejnění receptu. Přesně takto to dělala moje máma, ale nezanechala mi recept. Díky vám si můžu tuhle baštu zase po letech dopřát. :yes::-Q

Alena Vondrašová 20. 3. 2017 14:02
chci to upéct, kdysi to dělala moje mamka, jsem zvědava ,co na to řekne můj muž. :-) Alča.

Zas něco, co mi dosud uniklo:yes: Uloženo:-)

Pekla jsem Tvoje zelí včera. Přidala jsem nakrájený pórek a trošku mletého pepře. Nalila jsem hmotu jen do pekáče, takže je vyšší než máš Ty. Ale dobré to bylo, přidávám bod a fotku :-K:yes:

zizala: Jarko děkuji :-K, jsem ráda, žes vyzkoušela. My máme rádi v to slabší, je křupavější, ale i tak vysoké jako máš Ty je dobré :yes:.

Všem moc děkuji za zájem a milé komentáře:-K
Jinak Magdalenka má pravdu, dívala jsem se na recept na trešeník a tam se těsto válí a je tam kyslé zelí;-):-K

Hezký receptík:-K+16:-p:yes:

Leni, taky se mi Tvůj receptík moc líbí a určitě ho vyzkouším;-):yes:

Tohle musí být moooc dobré:-)ukládám si, díky, Leni:-K:yes:

petralajtka: Mám dojem, že trešeník je niečo úplne iné...aj podľa surovín, kyslá kapusta a hlávková kapusta. Toto cesto je liate, tamto sa vaľká.

petralajtka 2. 3. 2012 08:53
chystam sa na to :-p

na Slovenku sa to volá "Trešeník"
http://www.oblubenerecepty.sk/slane-jedla/1142-tre...

Něco podobné jsem dělala, ale asi podle Terezky z kyselého zelí, ukládám :-p:yes:

Veľmi zaujímavé a netradičné, ukladám si!:yes:

Super!:yes::yes:

Robím niečo podobné, ale s kyslou kapustou, s hlávkovou nie...musí to byť dobré :yes:

No to vypadá zajímavě a dobře. To vyzkouším:yes:+5

Tématické fráze:
pečené zelí, zelí pečené recept, pečené zelí recept, pečené bílé zelí, recept na pecene zeli, recepty se zelím, zelí pecene, pečene zelí recepty, něco ze zelí, pecene zeli na plech, zelí na plechu, pečený zelí, zelí recepty, prčené zelí, recepty ze zelí, recept pečené zelí, bezmasé recept ze zelí, pečené kyselé zelí, pecene hlavkove zeli, oblubenerecepty.cz

Suroviny:
zelí bílé hlávkové, mléko, vejce, mouka hladká, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu