Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dort Hasičské auto

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 398 kJ /
4 158 kcal
Bílkoviny72,85 g
Tuky309,35 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 1,95 g
Sodík 606 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy265,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se solí a cukrem ušleháme do pevného sněhu, min. 5 minut. Poté všleháme olej a žloutky a lehce vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Krok 2: Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené na dně pečicím papírem a pečeme 40 minut na 150°C. Krok 3: Vychladlý korpus 2x prořízneme, potřeme marmeládou, krémem (cca 1/3 si necháme), poklademe plátky broskví, přiklopíme vždy vrchní část a celý dort pomažeme rovnoměrně krémem. Vyřízneme otvory pro kola. Krok 4: Krém: Vodu svaříme s moukou na hustou kaši, necháme vychladnout a poté všleháme do změklého másla vyšlehaného s cukrem. Krok 5: Necháme v lednici ztuhnout a potáhneme potahovou hmotou základní - červenou, pak zdobíme a lepíme barevné plochy.

Zveřejněno 1. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Hasičské auto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqXr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dort Hasičské auto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OqXr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Děkuji moc ;-) Oli

Olina: ano, jedná se o potravinářský fix, bývá běžně k dostání na eshopech s tímto sortimentem...v této hmotě moc tuku není, píše dobře - a barvy...používám jak práškové, tak gelové, podle požadovaného odstínu a sytosti...občas i kombinuji prášek na základ a gelem pak jen doladím tón...

Prosím mám dotaz, čím jsou napsaná ta jména na dortu? Je to potravinářský fix? V info o něm jsem četla, že na hmoty s tukem nepíše, sbírám inspiraci na dort pro syna a tak budu ráda za jaké koliv tipy ;-) a ještě jaké obarvovací barvy používáte. Děkuji Oli V.

díky za ohlasy...kladné i záporné ;-):-K

Jarko, krém si klidně udělej podle své chutě, není potřeba dodržovat ten můj...jen je potřeba použít na pomazání povrchu dortu pod marcipánovku máslový...dovnitř dej, co je libo - tvarohový, pařížanku, cokoli...:-) kdybych měla zpět záporné ohlasy, neopakovaly by se mi objednávky na dorty z okruhu mých známých pořád dokola...nedělám to na "velký" kšeft, jde o známé, kamarády...pravda, někdy už i kamarády kamarádů, kolegy známých :-D ale vždy jen přes osobní doporučení...takže pokud by jim dort ode mne nechutnal, určitě by na mě nedali kontakt dál...:-)

myslím, že u těchto potahovaných jde především o inspiraci...jako vesměs u všech dortů...takže pokud máš svůj oblíbený korpus či krém, není potřeba řídit se tím mým...pak ten recept klidně chápej jen jako inspiraci :-)

No jó, už tu Isindy dlouho žádný dort nedala, už je zase čas a hned taková bomba-jak jinak;-)Dávám 15.bod:yes:

Jarka: Jarko, ale já na té náplni nevidím nic špatného...taky mám spoustu receptu na krém nadstavený kaší a dělávám je, tak vím jak tenhle krém chutná... a krémy v zákuskách, které koupíš v cukrárně, taky nadstavují kaší z mouky, tak nevím v čem je problém:-O

Holky,tak pojdme do mne! ;-) Ja jenom napsala svúj názor. Asi jsem se nevyjadřila přesně-měla jsem na mysli napln,ne korpus. A neberte to jako útok,pro mne je to super inspirace na tvar dortu :-D

Hezkýýýýý;-):yes:

rebeka: i já ti přejy dobri den:-)) ať se dařý a nepotřebuješ hasyče, takoví jako třeba udělala yndiánka :-))
p.s.ikdyž ke kafíčku by se takovej hasičák šiknul:-p

Jarka:jarko ale ja delam rada korpus prave od ivci a je bezvadny, ikdyz si jej vzdycky necim jemne prichutim podle druhu naplne.krem jeji neznam,ja delam s pudinkem, ale myslim, ze i ten jeji bude dobry, pac jinak by o jeji peceni nebyl takovy zajem - jen tech dortu, co uz udelala:-p:yes:

Krásný dortík, vnouček bude mít brzy 4, tak dobrá inspirace pro mne:yes::yes:10

Jarka: Hm, tak já jsem Iviny korpusy zkoušela a doporučila jsem je i děvčatům u nás, které s pečením teprve začínají. A nemám pocit, že by ostatní děvčata tady měla tak MOC rozdílné receptury ;-)

Jarka(neregistovaná):moje kamarádka dělá potahovku podle Isindy a je výborná;-)a jak můžeme hodnotit ochutnávku od Isindy nebo někoho jiného když jsme každá/ý odjinud;-)ochutnat můžeme jedině když to každý vytvoříme sami;-)

Ivi, ty ses nepochlubila, žes byla nejprve na dlouhodobé inspekci u hasičů a prolezla techniku, doufám, že to taky houkalo a blikalo, jinak by to byl chybějící podstatný detail:-D :-D:-D:-D;-):yes::yes::yes:
Jarka: nemůže každému chutnat všechno a pokud ten dort udělal radost tomu, komu byl určen, tak to je asi nejdůležitější ne? Navíc, proč nehodnotit i to, jak to vypadá? Vyber si jiný dort, upeč a pochval taky, je jich tu dost

... a nejenom,že je to umělina,no udělala jsem jeden dort z jejich receptů, a ta chut nás všechny moc zklamala. Joo, na oko má ty dorty překrásne, no chut ...... Raději dělám podle receptů jiných holek. Isindy-nic osobního,jsou opravdu nádherné,ale jen na pohled,chutově mizerné. To už dortík od Srettky,to je jiné kafe. Myslela jsem,že tady hodnotíte podle chuti,né podle vizáže a kamarádství-teda jenom některé :-// :no:

Tématické fráze:
dort auto, dětský dort auto, dort auto postup, dort hasiči, dětský dort hasiči, dort hasiči fotogalerie, postup na dort auto, dort pro hasiče fotogalerie, dort ve tvaru hasičského auta, jak udělat dort auto, detske dorty hasici, jak upéct dort auto, dort hasické auto, dorty auta, auto dort, dort jako auto, dětské dorty auta, dětské dorty auto, dorty hasiči, dort ve tvaru auta

Suroviny:
mouka hladká, kakao, cukr písek, vejce, olej, sůl, máslo, cukr moučkový, mléko, mouka polohrubá, marcipánová falešná hmota, potravinářské barvivo, potravinářské lepidlo, marmeláda broskvová, kompot broskvový

Přidat fotografie receptu