Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná bůčková roláda

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vaden vaden

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie32 211 kJ /
7 699 kcal
Bílkoviny328,22 g
Tuky708,24 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,03 g
Sodík 3,18 g
Sůl6,84 g
Sacharidy2,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je kapusta hotová, slijeme zbytek vody. Krok 2: Bůček podélně prořízneme (ne uplně), jen tak, aby nám vznikl větší plát masa. Potom maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, pokmínujeme. Krok 3: Začneme plnit roládu:
Maso stejnoměrně posypeme kapustou, na kapustu dáme vaječnou omeletu a na omeletu nasypeme na kolečka nakrájený pórek. Znovu osolíme, opepříme. Maso začneme stáčet do rolády, kterou nakonec převážeme potravinovým provázkem. Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy, podlijeme troškou vody a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Do mísy můžeme přidat na kolečka nakrájenou cibuli, zeleninu, jak kdo má rád. Jako přílohu volíme brambory na jakýkoliv způsob.

Zveřejněno 5. 3. 2012

Poznámka autorky vaden

Já jsem dělala dvě menší rolády a z výpeku omáčku. Jako přílohu jsem volila těstoviny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OBB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná bůčková roláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OBB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tak to by mi chutnalo, myslím... Příležitostně prubnu.:-)

děkuji všem za hodnocení,já jsem volila těstoviny jako přílohu,protože je máme rádi a dělala jsem z toho výpeku omáčku,takže jsem to prostě tak zkombinovala.

Roládka je moc pěkná a jistě i chutná:-p+5:yes:Také někdy dávám do náplně místo míchaných vajíček amoletu a aby mi při krájení hotové rolády nevypadla,raději to jistím tak,že mírně posypu připravený a ochucený plát masa nastrouhaným sýrem,dám amoletu a zase jemně zasypu sýrem.Pak zabalím.:-)

vaden: Mi se kombinace kapusty a bůčkové roládky moc líbí. Taky se mi líbí ta amoleta na bůčku, dobrá vychytávka. Co se týká přílohy, poslední dobou používám přílohy, které jsem nikdy nejedla a přesto jsou fajn.;-) Těstoviny, ikdyž je moc nemusím, by mi nevadili tady u toho receptu;-). Máš pravdu, nejsme žádní profíci a nenech se hloupými připomínkami odradit;-)

reaguji tak,protože se mi nelíbí(nemyslím tím ted jen sebe),ale i ostatní.četla jsem už spousty komentářů tady na topreceptech a byli tam taky negativní komentáře.já si jen myslím,že má každý jiné chutě a když někdo něco(aniž by to ochutnal)hned komentuje :-//,tak mi to prostě vadí.myslím si,že toto je stránka pro normální lidi,co rádi vaří a pečou,..a nejsme tady žádní profíci.prostě na to budu reagovat vždy.pokud se mi recept nezamlouvá,tak si ho jen přečtu,ohodnotím sama pro sebe(popřípadě uložím mezi oblíbené),nebo napíšu kladný komentář.určitě bych ale nikoho nehaněla.každý má ale svůj názor.;-)

vaden: Proč tak agresívně reaguješ:-?, roláda bude určitě dobrá, i když já bych dala kapustu čerstvou-dušenou, ale není na závadu tvůj způsob, a jako přílohu - ať si každý dá, to co mu chutná, ne:-?,např. já jen brambory:-))

Já jsem vkládala jako recept bůčkovou roládu a né přílohu,jak tady někdo komentuje.asi neumí dotyčný číst a vařit třeba taky ne!!!!jen dělá chytrýho:-//:-//:no:

Mně se ta náplň teda líbí. Asi bych taky zvolila jinou přílohu, ale roládka bude moc dobrá:-p:yes:+1

dyk:a ty si co?šéééfkuchař!!!!!každý má rád něco jiného,ty frajere.chtěla bych vidět tvoje recepty.komentovat umí každý,když jsi to nejed,tak drž...

:-// vypada to fakt divne,nejedl sem to nikdy a ty kolinka spatna volba fujjj

Věrka R. 5. 3. 2012 15:49
Koukám, že děláš amoletku, já to taky tak dělá, je to fajn a nic nevypadne.

Tématické fráze:
plněná bůčková roláda, bůčková roláda plněná nádivkou, bůčková plněná roláda, bůčková roláda plněná, bůčková roláda, bůčková roláda recept, bůčková roláda se zelím, krájení masa na roládu, čím naplnit bučkovou roládu, buckova rolada plnena zelim, jak krájet maso na roládu, jak se dělá bůčková roláda, bůčková roláda se sýrem, recept na buckovou roladu, dobrá bůčková roláda, plněná roláda z bucku, bůčková roláda plněná vejci, bučkove rolady, napln do buckove rolady, vepřové roládky se sýrem zabalené v anglické slanině

Suroviny:
bůček vepřový, kapusta, pórek, vejce, slanina anglická, česnek, sůl, pepř, kmín celý,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu