Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mramorová bábovka

Hodnocení receptu je 4,8 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andromeda23

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 005 kJ /
4 064 kcal
Bílkoviny70,86 g
Tuky198,37 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 308 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy492,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V udaném pořadí dáme do nádoby DP a navolíme program moučník (u Moulinexky je to 10) a nechám hnětat asi 10 minut. Krok 2: Pak pekárnu zastavíme, vybereme háky a šufánkem (naběračkou) odebereme trochu těsta do misky a smícháme s asi 10 lžicemi mléka a kakaem. Krok 3: Pak to nalejeme zpět do pekárny a špejlí promícháme. Pak zvolíme program pečení asi 1 a 10 minut.

Zveřejněno 6. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGvY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EGvY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Perfektní bábovka,jen se zaprasilo.😁👍

pohoda.b@post.cz: Nestane se nic, jen podle velikosti pekáčku bude nejspíš nižší. :-8 Dovolila jsem si odpovědět za autorku, která na Toprecepty už asi 8 let recepty nevkládá, takže sem asi ani nechodí. Jen malá rada, dobu pečení si hlídej, trouba peče jinak, než pekárna. Ať se zadaří! Zdravím! :-K:-K:-K

Co se stane dát piškot do pekáčku! Dík za odpověď.

Super recept. Jen se mi nechtělo dělat mramorovou, tak sem udělal prve světlou a pak kakaovou. Jen se po nich zaprášilo.
Peču v cca 20 let staré Goldstarce 1h a 10min.

Bábovka je moc dobrá, vláčná. U nás má vždy úspěch.

Bibinka: díky :-)

Merylas: Asi na tom výrobci opravdu záleží. Já mám ETA Harmony a peču na program dort a skoro všechny moučníky s práškem do pečiva mi vychází na skončení programu:-). Uvnitř propečeno a světle hnědá kůrka. Proto tyhle recepty od Andromedy jsou přesně pro mě :-)).

Vypadá moc hezky;-):yes: Já moc dobré zkušenosti ve své pekárně s pečením sladkých moučníků s práškem do pečiva nemám.:-( Dost se mi připalují a přitom ještě střed není propečený. Už jsem slyšela názor, že záleží na značce - výrobci pekárny.

zviratko21: odpovím ti za autorku-určitě můžeš použít citron jako takový;-)

Chci se zeptat: můžu místo citrónky použít šťávu z vymačkaného citrónu? Jestli ano, tak opravdu celou PL ? S citrónkou v pečení nemám zkušenosti a v jiných receptech jsem se vždycky setkala " a šťávu z půlky ( z jednoho ) citronu" :-). Recept vypadá užasně a jednoduše, dávám do oblíbených a brzy upeču. Na DP nedám dopustit:-). posílám +3 bod:yes:

Něco takového jsem dělala, myslím, že od Cathleen, je skvělá;-):yes:

Tématické fráze:
mramorová bábovka recept, bábovka z domácí pekárny, mramorova babovka, mramorová bábovka z domácí pekárny, babovka v domácí pekárně, dobrá domácí bábovka, mramorová bábovka z pekárny, babovka z pekárny, bábovka z domácí pekárny recept, babovka v pekarne, bábovky z domácí pekárny, domaci mramorova babovka, bezlepková mramorová bábovka, dobrá mramorová bábovka, recepty mramorova babovka, mramorová bábovka recepty, mramorový babovka, domácí pekárna bábovka, bábovka do pekárny, babovka do domaci pekarny

Suroviny:
mléko, olej, vejce, citronka, cukr vanilkový, cukr krupice, mouka polohrubá, kypřící prášek

Přidat fotografie receptu