Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové bábovičky z tvarohu

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 441 kJ /
1 062 kcal
Bílkoviny79,00 g
Tuky26,04 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 112 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy127,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Želatinu vsypeme do mléka, necháme 20 minut bobtnat. Krok 2: Mezitím do misky dáme tvaroh, cukr, šťávu z 1 pomeranče a trochu nastrouhané kůry. Druhý pomeranč nakrájíme na malé kousky a vmícháme do tvarohové hmoty. Krok 3: Mléko s želatinou zahřejeme ve vodní lázni, až se želatina rozpustí. Nesmí se vařit! Nalijeme do tvarohové hmoty a důkladně promícháme. Krok 4: Formičky vyložíme kousky pomeranče - snažíme se trochu ozdobně, mně to moc nevyšlo :-) - a hmotu nalijeme stejnoměrně do všech. Krok 5: Dáme alespoň na hodinu do lednice ztuhnout. Krok 6: Při podávání na chvilku vložíme formičky do horké vody a vyklopíme.

Zveřejněno 6. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirováno receptem z Velké kuchařky Viléma Vrabce

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové bábovičky z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vlyv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové bábovičky z tvarohu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vlyv

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Anna Kocikova:Aničko, moc děkuju:-K

Andri máš to opět nádherné:-p+21:-K:yes:

mysulka:Leni děkuju:-K

:-p pěkné:yes::yes:

Eliza:To by se ale za totáče hodilo:-D

1974andrea: No a ta moje navíc pracuje ve velkoobchodě ovoce-zelenina..

Eliza:Asi chtěla abyste byli všichni zdraví:-D:-)). Taky mám takovou starostlivou tchyňku;-)

Děkuju...:-K Něco vymyslím, mám toho kiwi přes kilo (od tchýně)a nikdo to tu nechce jíst..

To je skvělý nápad:yes: Také mám vždy k použití želatiny respekt;-) Koupila jsem agar, tak je asi čas vyzkoušet:-K

zizala: ďakujem, vedela som, že niekto bude múdrejší a rozšíri nám obzory...:-K

magdalenka: V čerstvém kivi a ananasu je hodně enzymů, které reagují s mléčnými výrobky a může se stát, že pokrm zhořkne. Není to nic škodlivého, jen to kazí chuť. Lze tomu předejít, když se toto ovoce nakrájené na plátky spaří vřelou vodou a pak teprve použije na koláč ;-)

1974andrea: trochu farbiva nezaškodí...:-D ale niekde som čítala, že kombinácia kiwi a mlieka (mlieč. výrobkov) nie je zdravá, niečo sa tam viaže na seba, ale pamäť ma práve sklamala...jasné, že robím kiwi rezy napriek tomu, je tam kyslá smotana...a žijem.:-D

magdalenka:Ale aby to pak nebylo celý zelený:-((:-))

Dostať kiwi sirup, aj taký prášok na výrobu nápoja s príchuťou kiwi, možno je to Tang alebo ako sa to volá, u nás je to v obchode pri šumienkach a pod.
Zdravím!

Eliza:A co se želatiny týče, taky jsem s ní, já ostuda, dělala prvně a v pohodě, neboj;-):-))

Tématické fráze:
pomerančový tvaroh, kiwi zhořkne, moučniky a zákusky vilém vrabec, tvaroh zhořkne, babovicky s tvarohem, tvarohové malé bábovičky, tvarohové na bábovičky, jak ozdobně nakrájet pomeranče, pomeranče s tvarohem, pomerančový s tvarohem, babvicky z tvarohu, recept na mini bábovičky, pomeranče s tvaroh, malé bábovičky recepty.cz, tvaroh s pomeranče, jak dostat do tvarohu želatýnu

Suroviny:
tvaroh měkký, želatina prášková, mléko, cukr, pomeranče

Přidat fotografie receptu