Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Želvička

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Z-zuzi Z-zuzi

Náročný

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 450 kJ /
5 366 kcal
Bílkoviny158,64 g
Tuky298,73 g
Vláknina3,14 g
Cholesterol 2,82 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,24 g
Sacharidy509,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z těsta upečeme dvě placky,když vychladnou,potřeme je krémem z tvarohu, smotáme rolády a dáme na hodinu do lednice. Krok 2: Zbytek krému rozdělíme do dvou misek. Do jedné přidáme celou malou konzervu mandarinek (bez šťávy),do druhé misky přimícháme čerstvé jahody (250g) na čtvrtky nakrájené. Krok 3: Rolády nakrájíme na 1cm tlusté plátky. Krok 4: Formu na plněné dorty vyložíme potr.folií a klademe plátky rolády jeden vedle druhého. pak dáme jeden krém,na ten položíme plátky rolády aby vzniklo dno a na něj dáme druhý krém a na něj zase plátky aby zakryli celý krém. Krok 5: Přiklopíme,zatížíme a necháme přes noc v lednici. Krok 6: Druhý den vyklopíme a z marcipánu vytvoříme nožičky, ocásek a hlavičku.

Zveřejněno 7. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Želvička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O7g

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Želvička

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8O7g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Když může být kráva fialová "Milka", tak proč nemůže být želva zelená:-? Já ještě fialovou krávu neviděla:-O:-D:-D

:-KMoc hezká želvička:-p+15:yes::-K

Moc pěkné ;-):-p +:yes:

:-Otak když jsem ji viděla, první co jsem řekla: Tak ta je hustá.:yes: Fakt supr. Mně je také jedno, jakou má barvu. Ale ta zelená je krásná, pořád ty piškotový barvy....:-//

:-O:-O:yes::yes:

moc se mi to líbí, :-O:-O:-K:yes:

:-)) je to milé +1:yes::yes:

tak ta je úžasná:yes::yes::-O:-O:-O

Jinak mě se líbí, je to hezký nápad;-):yes:
a souhlasím s čokoládkou...vůbec nevíme, co dnes a denně sníme,obzvlášť při poslední době, kdy je to vůbec katastrofální;-)

AA:hele autobazare, dej si dávku mrkvičky - diuně vidíš, páč ta želva je z piškotu a né z marcipánu, ten vidím akorát na hlavičce a na nožkách;-)

Jde určitě jaká koli mísa:yes:
Jinak všem mockrát děkuji za hezké komentáře.:-K Také nevím proč tu někdo přirovnává k modelíně,ale znáte to. Sto lidí,sto názorů a chutí.:-p

A mně se želvička líbí:-p, děti potěší a barvivo mě až tak neděsí.Denně nevědomky jíme mnohem horší věci.
Svetlana:Určitě šla, je to vlastně šarlota a tu běžně dělávám do mísy z jenského skla.

:-):-):-)...paráda...jen dotaz...místo formy na plněné dorty, kterou asi nemá každý doma by určitě šla použít jakákoliv přiměřeně velká miska, že?...nevím, asi by to neměl být problém...fakt se mi to moc líbí...:yes::yes::yes:

Mně se želvička taky líbí!:-):yes: Moje děti by z ní skákaly nadšením. A věřím, že z trochy potravinářského barviva by jim obličejíčky nezezelenaly, jako některým tady - asi závistí... :-(( :-))

Mně se také moc líbí, ukládám jako inspiraci, protože peču dorty vnoučatům k narozeninám a většinou mně dochácí nápady. Dětem se takové dorty líbí, trocha barviva neuškodí, tvarohový krém je zdravý a marcipán si dělám domácí.:yes::-K:yes:

Tématické fráze:
želvička z marcipánu, jak udělat fialovou barvu, dort želvička, želvička, jak udělat želvu z marcipánu, roládková želva, roládková šarlota, roládová želvička, želvičky z marcipanu, želvy z marcipanu, recept zelvicky, listové těsto želvička, želva z modeliny, roladovy dort s zelvou pro deti, udělat želvu z marcipánu, želva z marcipánu postup, jak se děla želva z marcipanu, jak udělat fialovou barvu na dort, dort želva z rolády, želva sarlota

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, mouka polohrubá, potravinářské barvivo, máslo, cukr moučkový, tvaroh ve vaničce

Přidat fotografie receptu