Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kandovaný zázvor

Kandovaný zázvor je nejenom zdravé mlsání. Působí protizánětlivě, pomáhá uvolňovat svaly, zmírňuje únavu, dodává energii a vitalitu. Přidat ho můžeme do různých moučníků, vánočního cukroví, nebo ho hezky zabalit jako dárek.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Zázvor oloupeme a nakrájíme na plátky silné 2-3 mm. Krok 2: Přendáme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly všechny plátky ponořené. Pod pokličkou vaříme za občasného promíchání asi 10 min. Krok 3: Následně vývar opatrně slijeme (uschováme), plátky zalijeme čerstvou vodou a opět 10 min povaříme. Tento postup opakujeme 4x, abychom odstranili část štiplavosti. Krok 4: Po posledním slití zázvorového vývaru ještě jednou zalijeme vodou těsně nad poslední kousky zázvoru a přidáme cukr. Krok 5: Množství cukru závisí na množství zázvoru a vaší chuti, na ty tři kusy zázvoru, co jsou na fotografii, jsem dala 4 vrchovaté lžíce. Krok 6: Přivedeme k varu a za občasného zamíchání vaříme do té doby, než se voda zredukuje na hustý sirup, který obalí všechen zázvor a většina tekutiny se vyvaří (trvá to obvykle 20-30 min). Krok 7: Na závěr přendáme na talíř, oddělíme od sebe jednotlivé kousky a necháme zaschnout. Krok 8: Po několika hodinách, když je sirup téměř suchý, můžeme ještě obalit v krupicovém cukru.

TIP: Jak připravit kandované ovoce

Zveřejněno 8. 3. 2012

Poznámka autorky petram

Schované vývary ze zázvoru můžeme použít např. do čaje nebo na přípravu domácí zázvorové limonády.

Recepty na zázvorový čaj:

http://www.toprecepty.cz/recept/17149-zazvorovy-ca...

http://www.toprecepty.cz/recept/15364-zazvorovy-ca...

Recepty na zázvorovou limonádu:

http://www.toprecepty.cz/recept/13360-zazvorova-li...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaný zázvor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLVl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kandovaný zázvor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jLVl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Aké máte skúsenosti s uvedeným receptom na zázvorový čaj ? Osobne ho varím podľa receptu z tejto stránky: http://www.elegantnibydleni.cz/zazvorovy-caj-recep...

Miquel: To je nádhera. Netušila jsem, že i doma vyrobený může vypadat takto pěkně. Za fotku moc děkuji. :-K

Přidal jsem foto, pokud to vadí, odstraním.

hanso: Já si myslím, že pěkná barva je výsledkem použití nějakých aditiv při výrobě. Nevím konkrétně čeho, může se jednat o barvivo, konzervant nebo něco podobného. Osobně bych barvu neřešila a byla ráda za to, že jsem si vyrobila něco sama a bez chemie.

Věra Colbecková: Výborné tipy, moc děkuji!

Zobrazit starší odpověď

Varil som ho presne podľa receptu, ale zázvor nemal nikdy takú peknú farbu, ako keď ho kúpim v obchode. Neviete, čím to asi je a ako dosiahnúť peknú svetlú farbu, namiesto hnedej farby? díky za radu:-?hanso@centrum.sk

Moc dobré, na konci jsem na něj trochu zapomněla a cukr zkaramelizoval - bylo to nakonec výborné

bomba vec na vecernu pohodu pred vianocami :-D:yes::yes:

Jana: Připravila bych ho nejvíce týden předem a určitě důkladně zabalila do celofánu.

petram: Děkuji za odpověď...ráda bych to dala do balíčku k Vánocům a nevím, kdy to připravit, aby se mi to nezkazilo?

Jana: Množství cukru opravdu záleží na Vaší chuti, jak píšu v receptu, na tři menší kusy zázvoru dávám cca 4-5 lžic. Trvanlivost jsem neměla nikdy možnost vyzkoušet, do týdne zázvor zmizel :-)

Petr: Líbí se mi Váš příspěvek....ráda bych to zkusila podle Vás. Kolik dáváte cukru a jakou má hotový pokrm trvanlivost? Děkuji :-)

Dobré info o zázvore nájdete aj na:http://zazvor.com/

Ta doba vaření a 4 vody teda nevím, nevím.Bude to skoro bez chuti.Já to vařím v jedné vodě, cca tak 25-30 minut.Rovnou v sladké vodě.Potom na plechu v troubě na 70-80 st. tak půl hoďky.Pak do druhého dne nechat oschnout a obalit v cukru...A nekrájím plátky ale kostičky což je asi jedno.

:-Ktak to si udělám zázvor jsem se naučila používat na těchto stránkách a vůbec toho nelituju tobě bod č.13:yes::yes:

Zázvor mám ráda a receptík se mi líbí:-p+12:yes::-K

Tématické fráze:
kandovaný zázvor recept, kandovaný zázvor, zázvor, zázvor kandovaný, recept kandovaný zázvor, recept na kandovaný zázvor, kandování zázvoru, domácí kandovaný zázvor, nakládaný zázvor, kandovany zazvor bez cukru, jak vyrobit kandovaný zázvor, jak kandovat zázvor, kandovaný zázvor v cukru, zázvor v cukru, zázvor kandovaný recept, vyroba kandovaneho zazvoru, jak udělat kandovaný zázvor, nakládaný zázvor recept, nakládaný zázvor v medu, výroba kandovaný zázvor

Suroviny:
zázvor, cukr

Přidat fotografie receptu