Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pařížské kostky I

Pařížské s krémem z Ledových kaštanů, posypané nastrouhanou čokoládou Margot, jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť je opravdu skvělá. Nejlépe chutnají v kombinaci s výbornou kávou.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Andromeda23

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení krému

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení krému)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 662 kJ /
3 743 kcal
Bílkoviny81,84 g
Tuky138,68 g
Vláknina23,00 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 511 mg
Sůl1,79 g
Sacharidy530,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého dne do lednice. Krok 2: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, olej, vlažné mléko, kakao a vejce. Krok 3: Těsto vyšleháme šlehačem, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180 °C zhruba 15-20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí být suchá. Krok 4: Smetanu vyšleháme do krému, ten natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou Margot.

TIP: Jak vyrobit pařížsku šlehačku a krém?

Zveřejněno 8. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP2q

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pařížské kostky I

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP2q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:-KMoc hezké:yes::yes:+

Moc hezký moučníček! :-O:-p:yes:+

Andromeda23: ;-) "...krém natřeme na vychladlý piškot..." - Toto těsto není piškotové, ale těsto na olejovou bábovku.

mňam, ukládám a upeču. Přidávám bodík :yes::-p:-8

Kostky vypadají hezky:-K+4:yes:

No vida,jedno těsto, ale s rúznými vršky, co nadělá receptů:yes:

Velmi lákavé:-p:yes:

vaden:můžete použít klasické hrnky.Tuším že je to 250 ml

vaden: to máš jedno, použiješ na všetky suroviny ten istý pohár, takže pomer surovín budeš mať zachovaný. Bude sa to líšiť iba celkovým objemom. Takže klasický pohár, cca 2 - 2,5 dl. ;-)

moc hezké,jen jaký mají ty skleničky objem?

:yes:juj,hezké kostky,dávám první bodík...:yes:

Kostky vypadají moc hezky;-):yes:

Tématické fráze:
pařížské kostky, recept na pařížské kostky, recept pařížské kostky, hrnkový pařížský dort na plech, krémové ledové kostky, pařížská kostka, pařížský dezert, pařizske tyčinky, pařížské kostky recept, vareny parizsky krem, pařižsky krem z ledovych kaštanu, pařížský pohar, pařížské řezy recept, recept na pařížské tyčinky, pařížské tyčinky recept, pařižsky zakusek, vařený pařížský krém recept, parisky rezy, zákusky videorecept --pařížský řez -, hrnkovy parisky dort na plech

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, mléko, kakao, prášek do pečiva, vejce, smetana ke šlehání, tyčinka ledové kaštany, čokoláda margot, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu