Pařížské kostky I
Pařížské s krémem z Ledových kaštanů, posypané nastrouhanou čokoládou Margot, jsou jednoduché na přípravu a jejich chuť je opravdu skvělá. Nejlépe chutnají v kombinaci s výbornou kávou.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 662 kJ / 3 743 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,84 g |
| Tuky | 138,68 g |
| Vláknina | 23,00 g |
| Cholesterol | 789 mg |
| Sodík | 511 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 530,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Den předem svaříme smetanu spolu s kaštany. Necháme zchladnout a dáme do druhého dne do lednice.
Krok 2: Prosátou mouku promícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, olej, vlažné mléko, kakao a vejce.
Krok 3: Těsto vyšleháme šlehačem, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme na 180 °C zhruba 15-20 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do piškotu a po vytažení musí být suchá.
Krok 4: Smetanu vyšleháme do krému, ten natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou Margot.
Zveřejněno 8. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pařížské kostky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP2q
Moje poznámka
Pařížské kostky I
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DP2q
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
pařížské kostky,
recept na pařížské kostky,
recept pařížské kostky,
hrnkový pařížský dort na plech,
krémové ledové kostky,
pařížská kostka,
pařížský dezert,
pařizske tyčinky,
pařížské kostky recept,
vareny parizsky krem,
pařižsky krem z ledovych kaštanu,
pařížský pohar,
pařížské řezy recept,
recept na pařížské tyčinky,
pařížské tyčinky recept,
pařižsky zakusek,
vařený pařížský krém recept,
parisky rezy,
zákusky videorecept --pařížský řez -,
hrnkovy parisky dort na plech
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
olej,
mléko,
kakao,
prášek do pečiva,
vejce,
smetana ke šlehání,
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda margot,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (13)