Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní býčí žlázy na "divoko"

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 219 kJ /
1 247 kcal
Bílkoviny152,90 g
Tuky19,11 g
Vláknina40,80 g
Cholesterol 420 mg
Sodík 2,55 g
Sůl5,80 g
Sacharidy95,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z výše uvedených surovin do hlubší uzavíratelné nádobky připravíme a dobře promícháme marinádu, do které nejlépe přes noc namočíme odblaněné a na silnější plátky nakrájené a dobře propláchnuté býčí žlázy (z jednoho kusu 3 plátky) a dáme zavíčkované do lednice uležet. Krok 2: Žampiony nakrájíme na silné plátky (3 z jednoho kusu), dáme na rozehřáté máslo osmahnout a ve vlastní šťávě na 10 minut pod pokličkou podusit. Krok 3: Žlázy z marinády vyndáme na papírovou nebo látkovou utěrku a přebytečnou marinádu vysušíme. Necháme rozehřát velkou pánev a na sucho po obou stranách žlázy prudce orestujeme. Krok 4: Šťávu, kterou pustí necháme na největším stupni ohně vyvařit, přidáme podušené žampiony, polovinu marinády a pod pokličkou na mírném plameni dusíme 10 minut. Krok 5: Poté přilijeme zbytek marinády, nasekané bylinky a opět na největším plameni necháme probublávat do té doby, než se šťáva zredukuje (skoro vyvaří). Pak plamen ubereme, přidáme silnější plátek másla na zjemnění, stáhneme z ohně a můžeme podávat. Krok 6: Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory, pokud nenecháme v závěru šťávu příliš odvařit, hodí se i rýže.

Zveřejněno 10. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Honila nás mlsná, na mrazáku kuličky, v lednici poslední zbytečky žampionů (ještě mi vyšlo i na polévku), jeden pomeranč a další chutná improvizace byla v poledne na talíři. Původně jsem ještě chtěla přidat nějakou tu slaninku, ale nechtěla jsem jídlo překombinovat. Chilli sladká omáčka je z Kauflandu, ale mívají ji i v Intersparu a Sauce Indonesia je z Lidlu, ta bývá pouze když mají týden asijské kuchyně.

Pro ty, kterým se už jen při přečtení názvu jídla ježí na těle vše, co se může postavit mohu říct, že chuťově jsou býčí žlázy různě upravené podobné telecímu masu. Těm, kteří problém nemají přeji dobrou chuť:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní býčí žlázy na "divoko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgE8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní býčí žlázy na "divoko"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GgE8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-O:-O tak to je paráda, ukládám:yes::yes:

Aničko:-), patřím mezi milovnice této dobroty - a ve tvém provedení to dobrota jistě bude;-) - a tak rcp.ukládám a až na ně narazím, tak ráda vyzkouším. Jen asi vynechám ten pomeranč -pro mě už je tak trošku navíc, ale to je jen o mojí chuti....:-8. Máš to moc pěkné:-).

srettka: zas ta kuliska, co?:-D:-D:-D:-D:-D Ale Aničko, nemají chybu!!:yes::yes:

;-):yes: srettka::-)) ja jsem čekala, kdy se ozveš, mám je zde také, ale dobrotka to je

rebeka::-8Děkuji:-K:-K
Sretti:-D:-D:-D:yes:

rebeka:noo, vzhledem k tomu, že v mém hovězím kompletu cirkuluje více estragónu:-)), nežli trestosterónu, tak fantomovou bolest nemám-uff...ikdyž, když ve filmu je jat úder na mužské žlázy, tak sa ně pjerdelína stáhne a chytnu sa za pomyslné guľe:-8:-D
toto já fákt nemožu pozřít, asi to bude tím, že sem v minulým životu byla chvuop a zřejmě mi snad někdo ustříhl pytélek:-D

Anni, moc hezké to máš, radost pohledět:-K:-K:yes::yes:

srettka::-D:-D chudáku malý, máš újmu duševní nebo i fyzickou:-8:-?:-D:-D:-D

cathleen::-))Cathleenko,tak tentokrát to v býčím zápasu na 100% vyhrál toreador;-):-D:-D:-D
Děkuji všem za velice príma komentáře:-K:-KOpět nám fajn náladu a pusu od ucha k uchu:-D:-D:-*
Já vím,že tohle opravdu spoustu lidí nemusí;-)My když jsme se s manželem brali,hodně svatebčanů si dávalo smažené žlázy,já ochutnala také a od té doby nemám zábrany:-8:-))
Sreťťuli nezvracej:-Ovíš jak by Ti ty kuřecí řízky poškrábaly hrtan;-):-D:-DAle božátko myslela jsem na Tebe při vkládání receptíku,jak se Ti asi bude houpat kufřík:-((:-))
Ivi k Červinkům se nedostanu,ale teď je měli v Inpostu(kousek od nás) kilečko jen za 40,-kč;-)no nekup to:yes:

srettka::-D:-D:-D přesně - scéna z tohoto filmu se mi mihla před očima, když jsem četla Aniččinu Poznámku:-D

Nooo, to už tu dlúho nebylo:-S a to to ještě kociánek tak pěkně zakamufloval, že bych jí snad i vizuálně uvěřila, že ony plátky jsou snad aj medajloni z panenky. Dnes zrovna ve faktoru strachu...ó ty hrůzo...museli pozřít tento reproduk...jsem musela hlavu odvrátit, aby nebohé kuřecí řízky zůstali tam, kde jsou:-((
Umíte tomu dát výtečné aranžmá:yes:, ale já stejně v povzdálí vidím houpat se ten hovězí orgán na opačném konci tura:-D
p.s. jééžiš a jak to ještě popsala...kuličky na mrazáku...Pasti, pasti, pastičky..tys mi to sežrál...von mi to sežrál..:-D

cathleen: :yes::-D:-D:-D:-D:-D

Mňam!:-p:yes::yes:
Ale - chuuuudák srettka:-//:-D (mimochodem - píšeš - na mražáku kuličky....jsi si jistá, že teda byly bejčí? U těch bych zdrobnělinu nepoužila:-D )

:-Kfotky jsou parádní a bašta to bude asi náramná ,býčí žlázy jsem ještě nejedla,ale manžel si je kdysi přinesl z jatek,a jeho mamka mu je připravila....to jsme se s manžou ještě neznali....a on si je moc pochvaloval.Aničko nedávno jsem je viděla v řeznictví na Náměstí Míru u Červinků...příště nezaváhám a koupím...;-):yes::yes::yes:

Ta marináda je podobná té, co dělávám, takže ochucené to bude určitě dobře. Ovšem u nás raději jiné maso;-)

Aničko, tak já s býčíma žlázama absolutně problém nemám, jen snad, že je neseženu:-( Je to výborná věc a jsou velice dobré:-p Hned bych si je udělala....ale nejsou...Krásný recept a 2.bod:yes:

Tématické fráze:
byci zlazy, byci zlazy recepty, býčí žlázy recept, recept na býčí žlázy, recepty na byci zlazy, restované býčí žlázy recept, recepty byci zlazy, býčí žlázy pečené, pečené býčí žlázy, recept býčích žláz, býčí žlázy na grilu, býčie žľazy recept, býčie zlazy, jak odblanit býčí žlázy, příprava byčích zláz, recept byci zlazy, recept z býčích žláz, top recepty býčí žlázy, býčí žlázy na gril, hovězi žlazy

Suroviny:
býčí žláza, žampióny, bylinky, žampióny, pomeranče, pomeranče, víno bílé, omáčka chilli sladká, omáčka sojová, tymián sušený, rozmarýn čerstvý, česnek, jalovec, chilli

Přidat fotografie receptu