Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hamburská vepřová kýta

Plátek dušené vepřové kýty přelitý krémovou omáčkou, to je hamburská pečeně. Maso je šťavnaté, protýkané uzeninou a kyselou okurkou. Omáčka má jemnou pikantní chuť a hustší konzistenci. Hamburskou kýtu si můžete doma připravit jako sváteční rodinné jídlo, výborná je s knedlíkem.

Hodnocení receptu je 5,0 (142×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 087 kJ /
2 650 kcal
Bílkoviny235,55 g
Tuky165,28 g
Vláknina21,60 g
Cholesterol 572 mg
Sodík 3,25 g
Sůl7,69 g
Sacharidy45,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párkem. Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli restovat. Přidáme nakrájenou zeleninu, na jemno nakrájenou cibuli a všechno koření. Restujeme asi 5 minut. Krok 3: Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a zhruba 20 minut provaříme. Krok 5: Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat 1 lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Krok 6: Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.

TIP: Typy knedlíků a jak je připravit

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hamburská vepřová kýta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pY91

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (143)

Varianta hamburské v pomalém hrnci s bavorským knedlíkem. Případně poradím.

Na co hořčice? A na co mouka? Vždyť se to rozmixuje a máte to husté hned jako u omáčky na smetaně. Jen jsem si to teda urychlila a to všechno ostatní pokrájím a dám do omáčky asi na způsob jídelny, ale určitě se to povede. Také jsem neměla kýtu, ale plec a ta byla také na kostky, takže husté to bylo až, až a moc dobré, mňam, všem chutnalo<3 A domácí knedlíček :-)

Chutí ako svieckova

Výborné

Moc jsme si pochutnali. <3 Děkuji za pěkný recept a přeji krásný den. :-K:yes:

Moanka: děkuji za krásný komentář, u nás je hamburská velice oblíbená:-)

To se mi líbí! 😃
Máte krásné recepty. 😊

jirih: to jsem moooc ráda;-):-K:-K děkuji i za fotku:-8

Vařeno podle receptu a moooooc dobrý. :yes:

Infarkt: mám velkou radost, děkuji;-):-K:-K

Dnes jsem vařila úplně poprvé podle tohoto receptu a naprosto famózní omáčka :-K:yes: Děkuji za recept :-) ukládám do oblíbených a posílám bodík :-8

Výborná hamburská :-D<3 jinou už nedělám ;-) syn ji miluje a chlap taky :-D:-8

Ten recept má jednu obrovskou chybu, a to tu, že pomocí copy/paste nejde ten poslení záběr šoupnout rovnou na talíř!!! :-D:-D:-D

:-)<3:yes::yes::-K

Dneska jsem vařila.Naprosto skvělá :)

Tématické fráze:
hamburská omáčka, veprova kyta, vepřová kýta recepty, recepty z vepřové kýty, hamburská pečeně, hamburska omacka recept, vepřová kýta recept, recepty vepřová kýta, recept na hamburskou kýtu, recept veprova kyta, hamburska veprova pecene, omáčka z vepřové kýty, kýta, hamburska veprova omacka, recept na hamburskou omáčku, vepřová kýta omáčka, kýta recepty, recepty z kýty, omacka z kyty, recept z vepřove kýty

Suroviny:
kýta vepřová, okurky sterilované, párky, mrkev, celer, petržel, cibule, slanina, koření nové koření, pepř celý, bobkový list, smetana na vaření, mouka hladká, hořčice, šťáva citronová, cukr, máslo, olej, sůl

Přidat fotografie receptu