Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 445 kJ / 1 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 140,25 g |
Tuky | 96,84 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 429 mg |
Sodík | 604 mg |
Sůl | 1,45 g |
Sacharidy | 47,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 minut. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 minut povaříme.
Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. K masu přilijeme deci vína, citronovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka.
Krok 3: Během dušení dolijeme víno, zbytek z lahve podáváme k obědu. Když máme maso měkké, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme (necháme zredukovat do hustší konzistence). Podáváme s těstovinami nebo špeclemi. Dozdobíme bylinkami.
Zveřejněno 11. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QDP
Moje poznámka
Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1QDP
Nejnovější recepty
Naše oblíbené muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Kulajda se ztraceným vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Lokše s květákem
Přidáno před 15 hodinami
Ředkvičková pomazánka
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené palačinky se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Pečivo plněné zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová játra na přírodno
Trol60 před 5 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
Vendy007 před 9 hodinami
Zelný salát s mrkví a medovou zálivkou
wimra před 10 hodinami
Placičky z brokolice
monyss před 10 hodinami
Vepřové plátky s libečkem z papiňáku
RomanaMonika před 10 hodinami
Špagety se smetanovo-tuňákovým přelivem
Elen0766 před 11 hodinami
Cookies s kousky čokolády
Iwana666 před 12 hodinami
Makový závin
Petulka.sasanka před 12 hodinami
Zapékaný květák
Vanika před 13 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Janahermiona@seznam.cz před 14 hodinami
Tématické fráze:
hovezi ragu na zampionech,
hovězí ragů,
hovězí na bílém víně,
hovězí ragů na houbách,
hovězí ragů se zeleninou,
hovězí maso na bílém víně,
recepty s bílým vínem,
hovězí maso s bílým vínem,
hovězí na houbách s vínem,
ragu se zampiony,
houbové ragú na víně,
hovězí na žampionech a bílém víně,
hovězí ragú s houbami,
recepty hovězí maso s bilym vinem,
hovězí ragu s testovinami,
ragú na bílém víně,
hovězí ragů na hruškách,
houbove ragu ze zampionu,
houbové ragú s bílým vínem,
hovězí loupana plec se zeleninovym ragu
Suroviny:
žampióny,
máslo,
pepř mletý,
sůl,
smetana,
kližka hovězí,
mouka hladká,
cibule,
olej,
víno bílé,
šťáva citronová,
bylinky
Komentáře (33)