Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 445 kJ /
1 779 kcal
Bílkoviny140,25 g
Tuky96,84 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 429 mg
Sodík 604 mg
Sůl1,45 g
Sacharidy47,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na pánvi rozehřejeme máslo a hřiby na něm podusíme, cca 10 minut. Poté přilijeme smetanu a dalším 5 minut povaříme. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme maso a zprudka ho ze všech stran opečeme. K masu přilijeme deci vína, citronovou šťávu, přiklopíme a dusíme doměkka. Krok 3: Během dušení dolijeme víno, zbytek z lahve podáváme k obědu. Když máme maso měkké, přidáme k němu smetanové houby, promícháme a krátce provaříme (necháme zredukovat do hustší konzistence). Podáváme s těstovinami nebo špeclemi. Dozdobíme bylinkami.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky rebeka

Zdroj: Rytmus života - Nejchutnější recepty. Mírně upraveno.

Ač to podle fota nevypadá, je to moc dobré. Uvařte si to a přesvědčíte se na vlastní jazýček. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1QDP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1QDP

Marie

Komentáře (33)

Rebíčku uděluji ti 22 bodík za velkou dobrotu:-p:yes::-D:yes::-D moc mi to chutnalo a dělala jsem z kuřecího masíčka:-))jen mě nenapadlo vyfotit....až když bylo spapáno,tak jsem si vzpomněla,že jsem to mohla blejsknout:-D noooo,tak až příště...určitě to zase jednou uvařím:-D:-Djo a dělala jsem se špeclema:-)):-p

Ivana79: bazalka:-? no, proč by ne;-):-? rebí za krásné obrázky i vyzkoušení receptu moc pěkně děkuje;-):-):-):-K

Rebeka,vďaka za lahodný recept,mali sme v nedeľu,dnes sme dojedli a boli sme velice spokojní:-)):yes:Nemala som doma žiadnu čerstvú bylinku okrem bazalky,tak som ju tam natrhala,čo nevyzerá moc dobre:-8ale aj tak si dovolím fotku pridať a udeliť bod:yes:

Fosinka: moc mě těší, že jsi recept vyzkoušela:-K a ještě víc, že chutnalo;-):-)

Jůůůů moc výborné! Můj muž si dvakrát přidal! a já chtěla přidat foto, ale tak rychlá jsem nebyla :D

rebeka: Rebi - podle fota to vypadá moc dobře, ne že ne:-p:yes::-))

Pajaska::-D:-D:-D ale i ňko by se hodil;-):yes::-D

No sákryš,kde jsi ten recept schovávala? Až teď jsem si všimla,houby ještě mám a kližka se koupí.A k tomu co?No přece nok,žádný tudle nudle.;-):-)):yes::yes::yes:

Rebi vypadá to opravdu mňmkózně:-K+17:-pŠpeclíky dělávám často,ale ty Tvoje těstovinky se mi moc líbí:yes::-*

Tak to vypadá báječně, už se zdá, že brzy zkusím...Zatím uložení a bod.:yes::-K A ty fotky...profesionální, navrch s kouskem lásky, vloženým do jídla samotného;-).

:-p:yes: moc pěkné a opět dokonalé fotky:yes::-K

srettka: a ty nééé, co:-?:-? krtečku jeden;-):-K:-):yes:

v dáli vidím prostírání kostkované, jehož majitelka se revenička zove:-))
ty jedna dysajnéérko:-p ty to umíš vyštafírovat, že bych si z fleku trochu udloubla:-8:yes:

isindy::-D:-D domluveno;-) už se těším:-):yes:
holky a pane, moc děkuju:-K

;-):yes::yes:+13

rebeka: příště k tobě jedu s kastrůlkem...ne s kastrůlkem...s trojkombinací...:-D:-D:yes:

Co dodat, jen:-p:-p:yes:

No jo, mňam;-);-);-)

Moc hezké, receptík i aranžmá, čteme koukám stejné časopísky, i receptíčky, vždycky večer zalehnu a čtu:-K:-K;-):-p:yes:

Moc hezky vypadající jídlo:yes::-K

máš to moc hezké, bodík+:-p:-K:yes::yes:

A to já zas hovězí ráda mám, nevím, co na tom vypadá nedobře;-), na mě se to tváří velmi dobře:-D:yes:

Pajaja: v poho.. je tam část mého já;-) v Brně bydlí syn:-)

Bibinka: Jéééé, tak to jsem Rebi fakt "zasadila" do Brna a zab mě, nevím proč! :-O:-D:-S

:yes:

Zdenka1::-D:-D:-D no,toto zrovna nepatří mezi fotogenické pokrmy:-// barvy nic moc.. žádný výrazný prvek.. no, co už:-?:-D:-D ale dobré to je, to přiznávám;-) a děkuju:-K:-)

zizala: já hovězí taky moc nevařím, ne teda, že bych ho neměla ráda:-8 ( jako ostatně všechna jídla:-//:-8:-D), ale spíš mě odrazuje ta cena.. i když.. co je dnes levné, že jo;-):-?:-D
děkuji, že mě bereš na milost:-8:-D;-):-K

Vypadá to (jak jinak) úžasně. Já teda hovězí moc nemusím, ale takhle dušené bych ho vzala na milost ;-):yes:

Prosím o opravení věty : "Ač to podle fota nevypadá, je to moc dobré". Právě podle fotky to vypadá, že to bude tuze dobré:yes::-p:-))

Jůů:-O krásná mňamka:yes::yes: +bod. U nás dnes na červeném;-);-):-D

Rebí, to ragů nemůže být jiné než dobré, vždyť je od tebe;-):-?:-p Dávám .3. bod:yes:
Že by tě Pajajka zasadila do Brna, místo do Valmezu:-D a nebo by jí v Brně nabídnul oběd synátor:-D

Tématické fráze:
hovezi ragu na zampionech, hovězí ragů, hovězí na bílém víně, hovězí ragů na houbách, hovězí ragů se zeleninou, hovězí maso na bílém víně, recepty s bílým vínem, hovězí maso s bílým vínem, hovězí na houbách s vínem, ragu se zampiony, houbové ragú na víně, hovězí na žampionech a bílém víně, hovězí ragú s houbami, recepty hovězí maso s bilym vinem, hovězí ragu s testovinami, ragú na bílém víně, hovězí ragů na hruškách, houbove ragu ze zampionu, houbové ragú s bílým vínem, hovězí loupana plec se zeleninovym ragu

Suroviny:
žampióny, máslo, pepř mletý, sůl, smetana, kližka hovězí, mouka hladká, cibule, olej, víno bílé, šťáva citronová, bylinky

Přidat fotografie receptu