Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená jehněčí plec

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4 ( podľa veľkosti pliecka )

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 182 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny207,07 g
Tuky131,15 g
Vláknina7,39 g
Cholesterol 796 mg
Sodík 539 mg
Sůl1,05 g
Sacharidy81,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnčeku zohrejeme med, pretlačíme doň cesnak a za stáleho miešania necháme roztopiť a hneď odstavíme. Krok 2: Jahňacie mäso potrieme cesnakovým medom, posolíme, okoreníme, dáme do pekáča a podlejeme olej. Krok 3: Pečieme zakryté v rúre pri teplote 160 °C asi 50 minút. Občas podlejeme výpekom. Krok 4: Potom mäso otočíme, obložíme na plátky nakrájaným maslom a podlejeme bielym vínom. Pečieme ďalších cca 30 minút. Krok 5: Mandľové lupienky opečieme na panvici bez tuku dozlata. Krok 6: Výpek precedíme do menšieho hrnca, primiešame kyslú smotanu, necháme zovrieť, ochutíme soľou a korením. Krok 7: Podávame s ryžou. Omáčku podávame zvlášť.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí plec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OGx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená jehněčí plec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3OGx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept se mi líbí:-p+7:yes::-K

Ďakujem za bodíky :-8;-)

hm, to se mi lííbíí, doufám, že na velikonoce něco seženu ;-):-p:yes::yes:

Jeehněčí mám v mrazáku, takže na velikonoce vyzkouším:-p:yes:

Ukladám ! Jahňacie teraz na Veľkú noc,nič lepšie nepoznám:yes: ! Aj je šanca,že dostanem mäsko kúpiť!;-)

:-K;-):-p:yes:

Terízku, to je nádhera:-K:-):yes: jahňa.. to tu nemamo:-( ale za tu krásu tobě, já bod dajo:-8:-D:yes::yes:
při čtení ingrediencí, ač po obědě, dostávám hlad.. ba né, chuť:-!, což je mnohem horší:-S:-D:-D:-D:-D

To je nádhera:-K:-K, jehněčí bude snad až na podzim:-//. Já se nedočkám;-(;-(. Dávám bod:yes::yes:

Tématické fráze:
jehněčí nejlepší recept, pečené jehněčí maso recepty, pečené jehněčí, jehněčí plecko pečené, jehněčí plecko recepty, jehněčí plecko, pečené plecko jehněčí na česneku, jehněčí plecko recept, pečené jehněčí na česneku, jehněčí plec na česneku, pečene jehněčí plecko, jehněčí pečeně, recepty na jehněcí maso pečené, pečené jehněčí maso, jehněčí recepty, recept na pečené jehněčí, pečené jehněčí recept, recept jehněčí plecko, recepty jehněčí plecko, jehněčí maso pečené

Suroviny:
plec vepřová, smetana zakysaná, med, máslo, lupínky mandlové, olej, česnek, víno bílé suché, koření černé mleté, sůl

Přidat fotografie receptu