Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Crème brûlée (pálený krém)

Vyzkoušejte tento recept inspirovaný slavným dezertem crème brûlée. Smetanu a žloutky stačí smíchat a péct v miskách ve vodní lázni. Po vychlazení krém posypete vanilkovým cukrem a necháte ho pod grilem zkaramelizovat.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

malaleonka

Středně náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min bez doby chlazení

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 674 kJ /
1 595 kcal
Bílkoviny35,04 g
Tuky72,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,77 g
Sodík 181 mg
Sůl0,48 g
Sacharidy200,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny smícháme a hmotu rozlijeme do malých zapékacích misek. Krok 2: Misky vložíme do vodní lázně a pečeme asi 1,5 hodiny při 85 °C, dokud hmota neztuhne. Krok 3: Poté krém necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Krok 4: Povrch následně rovnoměrně posypeme vanilkovým cukrem a v troubě pod grilem necháme krátce zkaramelizovat.

TIP: Jak připravit crème brûlée

Zveřejněno 11. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pálený krém)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OmZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Crème brûlée (pálený krém)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9OmZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Naprosto rychlé a luxusní jídlo! Creme brulee je dle mého názoru jeden z nejchutnějších dezertů as můžu vám z vlastní zkušenosti potvrdit, že s touhle pochutinou uděláte dojem absolutně na všechny známé!:-D

Ja si myslim ze pokud chcete prave cream brule musite se naucit anglicky a pokud to umite tak nechapu proc se nepodivate na youtube kde vari profesionalove:no:8-(

"... do vodní lázně a tak pečeme asi 1,5 hodiny při 85°C..."
Já peču při dvojnásobné teplotě, zato poloviční dobu:-)
No, neříkám tak ani tak, ale třeba se ozve někdo, kdo to zkusil podle tohoto "receptu" :-8

Zobrazit starší odpověď

Mám v plánu udělat Creme Brulee, ale podle toho receptu bych do něj nešla. Kde je vanilkový lusk, který musí být ve smetaně povařen a jehož typická zrníčka musí být v krému vidět??? Myslím si, že "TOTO" by mělo mít i jiný, než originální název. Je to trochu ve stylu "tiramisu" z pomazánkového másla. Nic proti němu - chutná to dobře, ale nenazývala bych to originálním názvem. :-//

Tak toto těsto mi jakýmsi zvláštním způsobem připomíná rakvičky od mojí prababičky,teré ona dělala kolem roku 1900. Promiňte dobrý den

Bibinka: To zase budou Velikonoce ,asi bezvaječné ! Už se to projevuje i v Bratislavě,ceny stoupají.

malaleonka:Malaleonko, vítám tě v naší Topkové rodině jako nového člena a přeji ti, aby se ti tady líbilo;-)
Tato dobrůtka se pěkně prodraží, při dnešní drahotě vajec a protože vlastní nemám, počkám s tím, až budou levnější;-)

Tak to bych neriskla! Z toho by ,krém nebyl spíše,uvařený žloutek.

rebeka: Děkuji za zajímavé stránky, musela jsem oprášit angličtinu, protože překlad z google je příšerný. Jen mě udivilo, že to pečou na 35 stupňů. Nikdy jsem to nezkoušela a musí to být určitě dobrota.:yes:

rebeka:Aha...to sem nevěděla sem tu nová.....:-O

malaleonka: já ti věřím.. ale tady to neprojde... cizí fotky se zde nepovolují;-)

rebeka:Ano..bohužel nemám dostupné fotky...zatím dávám recepty a až budu dělat recepty tak si je nafotím :-)

isindy::-8 no, už to tu dnes proběhlo u jiného rcp... asi si jen DOČASNĚ:-8 zapůjčila:-D;-)

rebeka: myslíš, že kdyby to dělala, použila by fotku z netu? ;-)

na tento desert sbírám zatím odvahu.. tak brouzdám po NETu a hledám... je to jenom náhoda:-O:-? http://www.everydayhomecook.com/2010/02/creme-brul...
mimochodem.. ten postup je velmi odbytý.. je to o dost složitější, než jenom: suroviny smícháme.. tys to dělala:-?

Tématické fráze:
krém brulee recept, krém brulee, creme brulee recept, cream brulee recept, krém brullé, crembrule, créme brulée originál recept, recept krém brulee, cream brulee, creme brulee, crem brulée recept, crém brulée, recept creme brulee, krém brille, krém brüle, creme brulle, recept na creme brulee, krembrule, krem brulle recept, krém brilee

Suroviny:
žloutek, smetana, cukr vanilkový, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu