Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mleté maso s fazolkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 827 kJ /
2 588 kcal
Bílkoviny141,37 g
Tuky178,39 g
Vláknina36,20 g
Cholesterol 931 mg
Sodík 1,83 g
Sůl4,00 g
Sacharidy88,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ak máme čerstvú fazuľku, narežeme ju na malé kúsky a krátko obvaríme. Scedíme a necháme vychladnúť. Konzervovanú fazuľku len scedíme a narežeme. Krok 2: Slaninu narezanú na kocôčky opražíme do sklovita a podusíme na nej na kocky narezanú mrkvu. Dáme dole zo sporáka, vložíme polovicu narezanej fazuľky, 1 vajce, osolíme, opipríme. Krok 3: Mleté mäso okoreníme pipkantnejšie, osolíme, premiešame s 1 vajcom a na jemno nastrúhanou 1 cibuľou. Krok 4: Na pekáčik nalejeme 5 lyžíc oleja a stred posypeme strúhankou. Z 2/3 mäsovej hmoty urobíme valec a uložíme ho do stredu pekáčika na strúhanku. Po celej dĺžke valca urobíme priehlbinu. Krok 5: Naplníme ju pripravenou fazuľovou plnkou a prikryjeme zvyškom mäsovej hmoty. Valec sformujeme tak, aby fazuľovú hmotu nebolo vidieť. Posypeme strúhankou a vo vyhriatej rúre zapekáme asi 15 minút. Krok 6: Potom pridáme do pekáča bobkový list a druhú narezanú cibuľu, podlejeme vodou a dopečieme. Asi 10 minut pred dopečením prisypeme do pekáča zvyšok fazuľky, podlejeme smotanou rozmiešanou s múkou a dopečieme. Ochutíme cukrom a octom. Krok 7: Režeme na plátky a podávame s fazuľkou s omáčkou a zemiakmi.

Zveřejněno 25. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mleté maso s fazolkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkgw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Terezko, krásný recept, po letech se dočká 1. bodíka:yes::-)+

To může být docela dobrý, fazolky budou brzy na zahrádce a tak vyzkouším.

Tématické fráze:
recepty z mletého masa, hovězí mleté s fazolemi, mlete maso recepty, recepty s fazolkami, hovězí maso s fazolkami, recept s fazolkami, fazolky s mletým masem, top recepty z mletého masa, recept na zelenou fazulku s masem, mleté maso,fazole, fazole recept, recept z mletého masa a fazole, recepty mlete maso+fazole, recept mleté hovězí maso s fazolemi, fazole bez masa, fazole bez masa, maso a fazole, mleté maso na fazolkach, zapečené mleté s fazolkami, maso na fazolkách

Suroviny:
maso mleté, cibule, vejce, slanina uzená, strouhanka, mrkev, fazolky zelené, smetana zakysaná, mouka hladká, bobkový list, olej, pepř, ocet, cukr, sůl

Přidat fotografie receptu