Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvakrát kynuté těsto

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kynuté těsto, které děláte podle svých zvyků a zkušeností (jakékoliv, na cokoliv) velmi doporučuji nechat zkynout dvakrát. Poprvé se zpracuje bez tuku, až vykyne, zapracuje se tuk (rozpuštěné máslo, olej..) - bohužel nejlépe rukama. Nechte vykynout znovu a uvidíte rozdíl. Daleko lépe se s ním pracuje, vůbec při tvarování buchet a čehokoliv není potřeba podmoučňovat, lépe se balí a déle výsledný výrobek vydrží měkký (pokud vydrží).

Zveřejněno 12. 3. 2012

Poznámka autorky hosta

Toto jsem si přečetla kdysi dávno v nějaké kuchařce, je to postup doporučovaný paní Hrušínskou, která byla vyhlášená kuchařka. Měla pravdu. Stejně tak doporučovala do jakékoliv tvarohové nádivky smíchat tvaroh do buchet jen se žloutky a cukrem a odlehčit sněhem - ale to jistě znáte

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvakrát kynuté těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPlx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvakrát kynuté těsto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPlx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

tejaja Teri, přemoz se a zkus - jen dvakrát;-), poznáš rozdíl, neulepené ruce, neulepený válek atd:-D:-D
Bibi - dík za fotku buchet, máš je parádní:-))

Babička aj mamka nechávali cesto vždy kysnúť 3x, zakaždým sa vyvaľkalo, potrelo maslom a nechalo znova kysnúť. Musím povedať, že ja to už roky nerobím, vždy sa ponáhľam, ale hlavne zapracuje lenivosť :-D:-D:-D

Myslela jsem si, že za ty roky už mám kynuté těsto vychytané, vláčné a nadýchané ho mám vždy, nejsem líná si s ním pohrát, ale toto čtu poprvé a určitě to musím zkusit. Jelikož jsi Jituš záruka kvality, bodík posílám už nyní +12;-):-K:yes:

Dneska vyzkoušeno, dělala jsem v pečce, po vykynutí jsem přidala olej a nechala znovu umíchat a vykynout;-)Nechtělo se mi s tím olejem plácat na válu:-8:-8 Těsto jak peříčko asi to zůstane v mém repertoáru:-D:-D:-D:-D:yes::yes::yes:Dávám superbodík:yes:

No tohle jsem ještě neslyšela, příští kynuté bude dle tvého postupu:yes:

Bibinka:to jsem ráda, že se ti osvědčilo, jinak už nedělám - a díky za fotku:-D

hosta:Hosti, těsto výborné a skvěle se s ním pracuje:yes: Jsem ráda, že si sem ten popis dala a díky;-) Dávám ti 9.bod:yes:

magdalenka: má pravdu - maminka má totiž vždycky pravdu, a na tu mou to platí dvojnásob ;-):-D máminy buchty jsou mnohem lepší než moje, ale já nemám na to dvojí hňácání a kynutí trpělivost, takže to řeším klasicky v pekárně vše současně..a stále poslouchám Zkus to, udělej to takhle...což přináší reakci Joooo, já vím, někdy jooooo...:-8:-8;-)

zizala:zkuste nejen na briošky, budete mile překvapena. Dělám tak všechny kynuté věci

V jedné mojí kuchařce o pečení se tento postup doporučuje u velmi jemných kynutých těst, třeba na briošky. Už se na ně chystám docela dlouho, takže vyzkouším ;-):yes:

Aj moja maminka vravievala, že olej, maslo až na koniec. Ale ona miesila cesto naozaj pol hodiny.
Ďakujem autorke za ďalšie informácie, určite bude mať pravdu.

tak to je super a pri nejblizsi prilezitosti prubnu:yes:

Jiřička 12. 3. 2012 13:46
spagetka: To jsem zapomněla napsat. Také nechám vykynout a srazím, propracuji a nechám ještě jednou vykynout. Dělám to u všech kynutých těst(vánočka,mazanec,buchty atd...)

Tak to se mi stalo jednou a omylem ;-). Až když těsto bylo téměř vykynuté, jsem s hrůzou zjistila, že jsem do něho dala o polovinu tuku méně, než mělo být. Tak jsem ho zapracovala dodatečně. Ještě že jsem zadělávala ve velké (ale opravdu velké) zadělávací míse. Jinak nevím, jak bych v míse, z které těsto málem přetéká, zadělávala rukama. ..... no, přendala bych ho do větší mísy, že jo ?:-D Je pravda, že těsto i konečný výtvor se mi po tom dodatečném zadělávání zdály "lepší". Ale že bych nadvakrát zadělávala úmyslně, to mě nenapadlo. A ono to teda tak má být :-O

Já pokud dělám kynuté zěsto, tak jsem ho vždycky jednou srazila a nechala znova vykynout,s tím omastkem to neznám, ale proč ne

Jiřička 12. 3. 2012 12:26
Moje maminka mi říkávala, že omastek se do těsta zapracovává jako poslední, když už mám všechno zpracované . Dělám to tak a s těstem se mnohem lépe pracuje. Zase jsem o něco moudřejší a příště ho před omastkem nechám vykynout. Děkuji J.

Tématické fráze:
jak dlouho nechat kynout testo, kynuté těsto na cokoliv, kynuté těsto, kdyz nechce testo vykynout, kynuté těsto briošky, jak dlouho kyne těsto, nadýchané kynuté těsto, mísa na kynutí těsta, kynuta testa, když nechce kynout těsto, jak dlouho kyne testo na vanocku, kynuté těsto na mazanec, kynuté těsto bez tuku, vyrobky z kynuteho těsta, jak dlouho vydrzi kynute testo, těsto nechce kynout, mísa na rychlá kynutá těsta, jak se dela kynute těsto, mísa na kynuté těsto, recepty z kynutého těsta

Suroviny:
mouka, mléko, cukr, kvasnice, máslo

Přidat fotografie receptu